Rutinerede Sebastian Mielitz klar i FCH-målet

32-årig keeper hentes hos Viktoria Köln i 3. Bundesliga

Sebastian Mielitz jubler efter finalen i Sydbank Pokalen mellem AaB og SønderjyskE den 1. juli 2020 i Blue Water Arena, Esbjerg. Foto Claus Birch.

FC Helsingør har i dag sikret sig en markant personlighed som sidste skanse, da 32-årige Sebastian Mielitz er blevet hentet i Viktoria Köln. Den rutinerede keeper har en fortid i SønderjyskE, hvor han blev pokalvinder i 2020.

Det har været et par store handsker der skulle fyldes ud, siden Kevin Stuhr Ellegaard for godt en måned siden annoncerede sit karrierestop. Nu er afløseren så klar, hentet i 3. Bundesliga hos Viktoria Köln.

Sebastian Mielitz optrådte fra 2017 – 20 i Superligaen med SønderjyskE, med hvem den 190 cm høje og reaktionsstærke keeper vandt pokalfinalen over AaB i 2020 og nåede 98 Superligakampe.

Mielitz støder nu til FCH-truppen i Tyrkiet, hvor sportschef Brian Gellert er yderst tilfreds med sin nye nummer 1.
– Vi er meget, meget glade for, at det er lykkes at få fat i Sebastian. Han er en klassemålmand, som kan give os den sikkerhed nede bagved, som vi har søgt efter i det her transfervindue. Han er rutineret, han er sulten, og så er han en teknisk stærk målmand, siger sportschefen til Helsingør Dagblad.

FAKTA
Sebastian Mielitz (f. 18.07.1989)
Position: Målmand
Klubber som senior: SV Werder Bremen, SC Freiburg, SpVgg Greuther Fürth, SønderjyskE, FC Viktoria Köln, FC Helsingør
Kampe / Mål for FCH: 0 / 0
Landskampe: Tyskland U20 (3 kp) i 2008/09

Selv forklarer den nye FCH-keeper:
– Jeg glæder mig meget til at komme tilbage til Danmark og dansk fodbold. Jeg havde en god tid i Sønderjyske, og Superligaen er stærk. Nu vil jeg være med til at få FC Helsingør op i den række, siger Sebastian Mielitz til Helsingør Dagblad.

Mielitz fik sin fodboldmæssige opvækst i Werder Bremen og fik debut i Bundesligaen i 2009. Siden nåede han 62 Bundesligakampe for klubben i det nordvestlige Tyskland, inden han via SC Freiburg og SpVgg Greuther Fürth tog til Sønderjyske i sommeren 2017.

Tre år senere vendte han hjem til Tyskland og en karriere hos FC Viktoria Köln i 3. Bundesliga. Her var han førstevalg og stod 35 kampe i en vellykket comebacksæson i hjemlandet. En skade i sommeren 2021 har imidlertid betydet at sæsonen 2021/22 ikke har budt på spilletid.

Sebastian Mielitz har fået en kontrakt i FC Helsingør til sommeren 2024.