Rishøj Boldklub – FC Helsingør 0-2

2. Division Øst, 6. juni 2015 på Rishøj Stadion

Når man ikke kan spille sig igennem, så må man skyde udefra. Sådan nogenlunde syntes devisen at være hos FC Helsingør, da det nykårede 1. divisionshold lørdag eftermiddag var onde ved Rishøj.

FODBOLD: Målscorer Klaus Lykke (FC Helsingør) jubler med Mads Aaquist efter scoringen til 2-0 under kampen i 2. Division Øst mellem Rishøj Boldklub og FC Helsingør den 6. juni 2015 på Rishøj Stadion. Foto: Claus Birch
Målscorer Klaus Lykke jubler med Mads Aaquist efter scoringen til 2-0 på Rishøj Stadion. Foto: ClausBirchDK.

Gæsterne leverede en regulær omgang tømmermandsfodbold og det er vel næsten en gåde, hvordan det lykkedes at holde et motiveret og godt kæmpende Rishøj-mandskab fra at score. Selvom hjemmeholdets træner Thomas Skov på papiret kun stillede en enkelt mand i front, i form af tilbagevendte Simon Backmann, så blev der lagt tryk på Helsingørs bagkæde fra start.

Især Malte Meier Carlsen på venstrekanten skabte ravage, når gæsternes ligeså offensive back Mads Aaquist ikke fik orienteret sig bagude. I modsatte side var Oliver Lundquist næsten på højde med kantkollegaen og centralt fik Niclas Tüchsen masser af plads til at støde med frem.

Efter tyve minutter var stopperen Jonas Bæk tæt på, med et hovedstød ved bageste stolpe og bare minuttet efter burde Niclas Tüchsen have nettet, men midtbanespilleren fik ikke rigtig træf på bolden. Fem minutter senere pillede en veloplagt Malte Meier Carlsen bolden fra Helsingør-backen Hulusi Dolar, men nåede ikke at få afsluttet sit frie løb mod mål, før Anders Holst fik hentet og skuldetacklet ham.

Således fortsatte Rishøj løjerne og inden pausen nåede en helt fri Oliver Lundquist at sende bolden i sidenettet, mens Simon Backmann drejede bolden lige udenom fjerneste målhjørne.

FC Helsingør måtte undvære den karantæneramte stopper Andreas Holm, mens profilerne Ricki Olsen og Dia Raofat blev sparet med småskader. En trio der var alvorlig savnet på sundbyens hold, hvor erstatningerne var af en størrelse, at de var blevet smidt ud igen, hvis det havde været en lystfiskerkonkurrence.

Gæsterne skabte absolut intet fremad banen i de første 45 minutter, hvor der lå en overraskende Rishøj sejr og lurede i den kraftige blæst. Et mønster der fortsatte efter pausen, hvor Frederik Mehder i Helsingør-målet var ude i to pragtredninger indenfor ti minutter. Først på Malte Meier Carlsens afslutning og kort efter på et lumsk langskud fra Dennis Schmidt.

Helsingørbænken reagerede ved at sende Alexander Augustesen og Nicklas Skou på banen og ud på kanterne, mens anfører Kasper Enghardt blev hevet tilbage i det centrale forsvar. Det hjalp betydeligt og mens kræfterne stille og roligt sivede ud af Rishøj-spillerne, fik Helsingør bedre fat.

Det var tæt på, da topscorer Martin Koch sendte bolden på stolpen og ti minutter før tid, kom så der første spand isvand. Bevægelige André Riel bankede bolden i nettet til 1-0 og to minutter senere lavede Klaus Lykke næsten en tro kopi af dét mål, da han udefra kanonerede bolden ind bag Steffen Fasting.

En kolossal skuffelse for Rishøjs spillere, der nu må grave dybt efter de mentale ressourcer før de sidste to altafgørende kampe mod Herlev og HIK.

Skuffet bigtime
Skuffelsen lyste ud af samtlige Rishøj-spillere og træner Thomas Skov, der måtte erkende, at der ikke altid uddeles efter fortjeneste i fodbold.
– Jeg synes, at vi gjorde meget rigtigt og yder en god indsats. Hele holdet rejste sig efter kampen i onsdags, men det handler altså om at score i sine gode perioder. Det gjorde vi ikke og det er vel bundholdets lod, sagde Skov.
– Jeg er skuffet bigtime lige nu og den er svær at sluge. De havde vel kun tre skud på mål i hele kampen. OK, det var flot sparket, det skal de have kredit for. Men jeg ærgrer mig over, at vi ikke får udnyttet, at de lige mangler 10 % i forhold til deres normale niveau.
Med to kampe tilbage, skal der maksimum point ind på kontoen, hvis der også til efteråret skal spilles 2. divisionsfodbold på Rishøj Stadion.
– Jeg er da glad for, at Avedøre kun fik ét point. Men nu er det vind eller forsvind på lørdag i Herlev. Der er ikke flere skud i bøssen, fastslog Thomas Skov.

Synd for dem
Helsingørs cheftræner Christian Lønstrup var den første til at erkende, at hans hold havde snuppet en ikke særlig fortjent sejr.
– Jeg er ked af det på deres vegne, lød det oprigtigt fra den tidligere FCK-kaptajn, der sagtens kunne sætte sig i sin trænerkollegas sted.

– Det var ikke underholdende, men jeg har et helt hold, der har været på druk og fejret oprykning for tre dage siden. Så jeg kan godt acceptere at indsatsen i dag var mere koncentreret om forsvaret. Men jeg havde også pointeret overfor mine spillere, at jeg ikke gad at høre andre holds trænere pippe om, at vi havde meldt os ud, fordi oprykningen er sikret. Så på den baggrund er jeg meget glad for sejren, sagde han.

– Resultatet viser, at selv når vi er under niveau, så holder fundamentet. Nu har vi spillet 28 kampe og holdt 16 clean sheets. Det er ret exceptionelt og det skal vi bygge videre på i de sidste kampe, fastslog han.

Sjov onsdag og masser af alkohol
FC Helsingørs hardnitter Klaus Lykke scorer ikke ofte, men slog sejren fast på et drøn af et langskud.
– Når man ikke laver så mange mål, kan man jo ligeså godt lave de flotte, jokede han, inden han måtte indrømme, at indsatsen ikke var prangende.
– Vi havde en sjov onsdag aften, med masser af alkohol. Det havde vi også fortjent og det var et af den slags tidspunkter, hvor man som spiller har lov at drikke. Det skal vi nyde, men vi er også professionelle og skal præstere i de sidste tre kampe, sagde den tidligere AB’er.

2. Division Øst
Lørdag d. 6. juni 2015, kl. 15 på Rishøj Stadion
Rishøj – FC Helsingør
0-2 (0-0). Tilskuere: 189
0-1 André Riel (80)
0-2 Klaus Lykke (82)

Rishøj (4-5-1): Steffen Fasting – Søren Bødker, Jonas Bæk, Morten Damborg, Malte Meier Carlsen – Oliver Lundquist, Niclas Tüchsen, Dennis Schmidt, Jesper Dahl (90.: Mathias Cordua), Jordan Wilson (83.: Casper Konradsen) – Simon Backmann (62.: William Kvist).
FC Helsingør (4-4-2): Frederik Mehder – Mads Aaquist, Bobby Alm Nilsson (58.: Nicklas Skou), Mads Danekilde, Hulusi Dolar (55.: Alexander Augustesen) – Kasper Enghardt, Mads Laudrup, Klaus Lykke, Anders Holst – André Riel (80.: Faton Trstena), Martin Koch.
Advarsler: Ingen.