Ricki Olsen tilbage i lyseblåt

Erfaren kantspiller er første forstærkning efter nedrykningen

Efter en enkelt sæson i HB Køge er Ricki Olsen – her i kamp med Carl Lange – tilbage i FC Helsingør. Foto: Claus Birch

Efter blot en enkelt sæsons fravær, er 30-årige Ricki Olsen tilbage i FC Helsingør. Kantspilleren er første forstærkning forud for en sæson, hvor FCH skal jagte en hurtig returbillet til NordicBet Ligaen.

Chefscout og sportslig ansvarlig Brian Gellert er manden der skal sammensætte en slagkraftig trup og han er glad for at det lykkedes at hente den erfarne højreback tilbage.

– Da muligheden opstod for at få Ricki tilbage, var alle i den sportslige sektor enige om, at det var en god ide. Han kender klubben, og var en populær skikkelse i omklædningsrummet i alle de sæsoner han var her.

– Ricki er garant for altid 100% dedikeret indsats, han er meget professionel i sin tilgang til fodbolden, og er en vindertype, der altid vil vinde for enhver pris. Han kommer med noget modenhed og erfaring, som vores unge spillere kan læne sig op ad, og det har været vigtigt for os at supplere truppen med nogle ledere, der kan sætte et godt eksempel for de unge, og gå forrest i både kamp og til træning. Der ved vi hvad vi får hos Ricki, og vi er rigtig glade for at have ham tilbage. Og så siger det også noget om troen på hele projektet, at en mand som Ricki vælger os, frem for de forespørgsler der var fra klubber i NordicBet Ligaen.

Ricki Olsen spillede i FC Helsingør fra sommeren 2014, hvor han blev hentet i Nordvest FC. Han var med til at spille klubben fra 2. Division Øst til Superligaen. I sommeren 2018 tog han imod et tilbud fra HB Køge, men efter blot en enkelt sæsons fravær er han nu tilbage.

– Jeg har været væk et års tid, så jeg har lige talt med kaptajnen, Andreas, om klubben og de nye ejere, og der har jeg kun hørt gode ting. Værdierne og klubben er jo den samme, der er jo bare andre folk i spidsen, så jeg er sikker på det bliver godt. FC Helsingør er jo lidt blevet min klub i Danmark, så det føles godt at være tilbage, og nu er det altoverskyggende mål selvfølgelig at spille os tilbage i første division. Jeg glæder mig bare til at komme i gang, siger Ricki Olsen før sit comeback i lyseblåt.

Ricki Olsen er noteret for 113 kampe og 11 mål for FC Helsingør.