Pijnaker fortsætter hos irske Sligo Rovers

Forsvarsfyrtårn skal kæmpe for europæisk fodbold og landsholdsplads

Nando Pijnaker spillede kun 9 minutter ialt for FC Helsingør. Det skete i udekampen mod Nykøbing FC, hvor FCH tabte 0-3. Nu er han taget til irsk fodbold. Foto: Claus Birch.

Efter blot en enkelt kamp i FCH-trøjen, returnerede lejesvenden Nando Pijnaker i december til Rio Ave. Nu har den New Zealandske landsholdsspiller fundet en ny klub og fortsætter karrieren i Irland hos Sligo Rovers.

Med spilletid i alle fire kampe for New Zealand under sommerens OL i Tokyo, lignede det en spændende forstærkning, da FC Helsingør på transfervinduets sidste dag, den 31. august 2021 hentede 22-årige Nando Pijnaker i Portugal hos Rio Ave FC.

Opholdet i Helsingør blev dog aldrig helt som hverken FCH eller Pijnaker selv havde håbet på. Kun én gang kom han på banen i en officiel kamp, da han fik 9 minutter i 0-3 nederlaget hos Nykøbing FC, FCHs eneste liganederlag hidtil i sæsonen. To gange yderligere sad han på bænken uden at komme ind og måtte konstatere, at konkurrencen om pladserne i det centrale forsvar var benhård. Ikke mindst efter at skadede spillere som Nikolaj Hansen og Nicolai Geertsen blev meldt klar.

Derfor var det ikke overraskende, at klubben før jul annoncerede, at Nando Pijnaker returnerede til Portugal ved udløbet af lejeaften i december.

Det bliver dog ikke i sydens sol at New Zealænderen kommer til at udnytte sin stærke fysik. Han er nu blevet præsenteret hos Sligo Rovers FC i den bedste irske række, Premier Division, hvor han skal slå sine folder med en anden “Kiwi”, nemlig Max Mata.

Den vest-irske klub blev nummer tre i den netop overståede sæson og skal til sommer spille kvalifikation til UEFA Conference League. Der er altså nok at spille for, for den unge midtstopper, der også skal forsøge at fastholde sin plads på landsholdet.

Nando Pijnaker var én af tre spillere på lejeaftaler i FC Helsingør i efteråret. Alle tre forlod klubben i december, hvor Peter Buch Christiansen tog tilbage til SønderjyskE og Oliver Tølbøll Rimmen tilbage til FC Nordsjælland. Mens Buch Christiansen nu er i Haderslev-klubbens Superliga-trup, så indgår Rimmen ikke i FCN’s planer og har bl.a. trænet med hos Hillerød’s 2. divisionshold.