Panama-duo håber på FCH-kontrakter

Målmand og midtbanespiller drømmer om europæisk karriere

For to af spillerne ved mandagens træningsstart var der temmelig langt til træning. Duoen Alex Rodriguez og Jordi Mateu var rejst fra Panama til Danmark, for at forsøge at starte en karriere i europæisk fodbold. En drøm der måske begyndte på banerne i Helsingør.

FODBOLD: Prøvespilleren Alex Rodriguez fra Panama ved FC Helsingør's træningsstart den 6. juli 2015 i Helsingør Idrætspark Foto: Claus Birch
Midtbanespilleren Alex Rodriguez håber på en kontrakt i FC Helsingør. Foto: ClausBirchDK.

– Generelt er standarden ikke så høj i Panama, hvor der kun er to professionelle rækker. Men både Alex og Jordi er over det niveau man normalt ser. De har den sydamerikanske teknik, men er også hvad jeg vil kalde organiserede spillere, fortalte duo’en danske agent Christoffer Pedersen.

Han er bosiddende i det mellemamerikanske land og ejer sågar en klub på de kanter, med det usædvanlige og danskklingende navn Ebbe FC.

Begge spillere er 23 år og mens Jordi Mateu er målmand, så er Alex Rodriguez en venstrebenet central midtbanespiller, der også kan spille back og kant.

FODBOLD: Prøvespilleren Jordi Mateu fra Panama ved FC Helsingør's træningsstart den 6. juli 2015 i Helsingør Idrætspark Foto: Claus Birch
Målmand Jordi Mateu er også rejst den lange vej fra Panama for at prøvetræner i Helsingør. Foto: ClausBirchDK.

– De har begge spansk familie og også spansk pas. Vi håber naturligvis, at de kan spille sig til en aftale her i Helsingør. Lykkedes det ikke, vil vi se på mulighederne i andre danske klubber, siger Christoffer Pedersen, hvis kontakt til FC Helsingør er skabt gennem assistenttræner Brian Gellert.