Officielt: FC Helsingør indgår aftale med “Lålå”

Halvårlig aftale til skadesramt angriber

Nyheden som de fleste FC Helsingør fans har gået og ventet på, er nu en kendsgerning. Efter halvandet års kamp mod en knæskade, er Jonathan “Lålå” Nielsen nu kommet så langt i genoptræningen, at både han og FC Helsingør tror på et comeback på eliteniveau.

Den tidligere så målfarlige angriber har ihvertfald nu fået det lyseblå stempel og indgået en halvårlig amatøraftale med FC Helsingør. Dermed har han taget endnu et skridt mod et comeback på divisionsniveau, med mulighed for at bygge videre på de 75 kampe og 38 mål han allerede har bidraget med i den lyseblå trøje.

FODBOLD: Jonathan Nielsen of FC Helsingør and Alex Finney of Bolton Wanderers during the pre-season match between FC Helsingør and Bolton Wanderers at Helsingør Stadion on July 9, 2016 in Helsingør, Denmark. Photo by: Claus Birch / ClausBirch.dk
Jonathan “Lålå” Nielsen har deltaget i de seneste tre træningskampe, blandet andet mod Bolton Wanderers og Alex Finney (billedet). Foto: Claus Birch

“Lålå” debuterede for FC Helsingør tilbage i 2009 og har været omkring AB, Hvidovre IF og senest Lyngby Boldklub. Helsingør-drengen nåede dog aldrig at komme i kamp for “De Kongeblå”, da han blev ramt af en knæskade umiddelbart efter skiftet fra Hvidovre i januar 2015.

De seneste halvandet år har været en lang kamp, først i træningslokalet og siden på træningsbanerne. Selvom det har været umuligt at sætte et tidspunkt på et muligt comeback, har Jonathan Nielsen fået lov at genoptræne i FCH-regi. I foråret var han nået så langt, at han kunne spille på U21-holdet og denne sommer har budt på sene indhop i de seneste tre træningskampe mod Lyngby Boldklub, Bolton Wanderers og IFK Värnamo.

Efter opgøret mod Lyngby sagde “Lålå”:
– Det var dejligt at føle stemningen igen og få nogle minutter i benene. Jeg kæmper rigtig meget og træner alt det jeg kan, måske nogle gange også ti minutter mere end jeg burde. Det er for tidligt at sige, hvornår jeg er helt klar. Jeg mangler brusk i venstre knæ og det er desværre ikke muligt at sætte en tidsramme for det.

Selvom Jonathan Nielsen således ikke er klar til 90 minutter i 1. division, så har han med den nye aftale ihvertfald bevist, at kampen har båret frugt og at den sportslige ledelse tror på mulighederne:

– Det går fremad og “Lålå” viser bedre og bedre takter, siger direktør Janus Kyhl til Frederiksborg Amts Avis.