Ny FCH-chance til Anders Junge

Angriber tilbage på banen efter 2016-mareridt

Anders Junge – her i kamp med FC Nordsjællands Collins Tanor – er tilbage på træningsbanen efter et turbulent 2016. Foto: Claus Birch

For præcis et år siden annoncerede FC Helsingør, at man havde indgået en halvårlig amatøraftale med den da 22-årige Anders Junge. Den letbenede angriber havde imponeret både ved træning og i vinterens første træningskampe, men bare en måned senere var alt vendt på hovedet for den unge spiller.

En varetægtsfængsling kostede både aftalen med FCH og blev starten på et langt mareridt for Anders Junge.

Forleden var han så tilbage på træningsbanen i Helsingør, klar til at kæmpe for sin chance endnu engang.

– Det har været et meget turbulent år, hvor jeg endte med at sidde flere måneder i varetægtsfængsel. Det var tungt. Jeg blev heldigvis frifundet i landsretten for forsøg på røveri, og nu er jeg mere end klar til at spille fodbold igen. Jeg kan faktisk slet ikke vente med at komme ud og spille med drengene, siger Anders Junge til Helsingør Dagblad.

I FC Helsingør fastslår direktør Janus Kyhl også, at man er parat til at give Anders Junge en chance mere.

– Vi mener, at man skal have en chance til, hvis man har udstået sin straf, og det har Anders Junge. Det er selvfølgelig afhængigt af, hvad der er sket, men vi mener, at det her er inden for rammerne af, hvad der skal gives en ny chance til, siger Kyhl til avisen.

Inden opholdet i FCH spillede Anders Junge i BSV og Skjold Birkerød, men har fodboldmæssigt fået sin opdragelse hos lidt mere prominente klubber i dansk fodbold. Han har således spillet ungdomsfodbold hos AGF, Lyngby Boldklub og FC Nordsjælland og er noteret for en enkelt U-16 landskamp.