Nicolas Hald Willumsen på vej til Hillerød

Angrebstalent stillede op for Hillerød i træningskamp

Nicolas Hald Willumsen i kamp for FC Helsingør mod Thisted FC i NordicBet Ligaen i efteråret 2018. Nu er han på vej til Hillerød i 2. Division. Foto: Claus Birch

FC Helsingørs 19-årige angriber Nicolas Hald Willumsen meldes på vej til Hillerød. Lørdag stillede han op for 2. divisionsklubben i en træningskamp mod B.93.

I flere år var forventningerne til angrebstalentet skyhøje i FCH og det vakte opmærksomhed, da han som 16-årig, tilbage i november 2017 underskrev en 2-årig kontrakt. På både U17 og U19-divisionsholdet har han været noget af en målsluger og det gav ham flere chancer på klubbens bedste hold.

Således fik han sin debut den 30. april 2018 i udekampen mod Hobro IK i Alka Superligaen. Sæsonen efter blev det til 11 kampe da FCH lå i NordicBet Ligaen men i den netop overståede sæson fik Willumsen kun én kamp – mod AB i Sydbank Pokalen. Dermed nåede han ialt 13 kampe i den lyseblå trøje.

Nicolas Hald Willumsen spillede i foråret på det talentfulde U19-mandskab, der med en sejr over HB Køge spillede sig i en pokalsemifinale mod FC Nordsjælland.

Spillede for Hillerød Fodbold
Nu tyder alt dog på, at han forlader FC Helsingør. Han kom i går på banen for 2. divisionsklubben Hillerød i træningskampen mod B.93. En opgør nordsjællænderne tabte 0-3.
– Nicolas Willumsen er med i truppen nu. Vi må se, hvad han kan bidrage med. Vi havde flere på prøve fra Helsingørs U19-hold, siger Hillerøds cheftræner Kasper Jørgensen til sn.dk, uden at nævne flere navne.

FAKTA
Nicolas Hald Willumsen (f. 01.01.2001)
Position: Angreb
Klubber: Gilleleje Boldklub, Helsinge Fodbold, Lyngby Boldklub, FC Helsingør
Kampe / Mål for FCH: 13 / 0

Nicolas Hald Willumsen kommer oprindelig fra Gilleleje, hvorfra han var en tur omkring Helsinge, inden han blev hentet til Lyngby Boldklub i 2015. I sommeren 2017 skiftede han til FC Helsingør, hvor han med 23 mål i 13 kampe på U17-holdet, med det samme formåede at tiltrække sig cheftræner Christian Lønstrups opmærksomhed.

I marts 2018 var han på et kort træningsophold hos Queens Park Rangers i London.

Nicolas Hald Willumsen kan i Hillerød, der blev nummer 2 i forårets Kvalifikationsspil, blev holdkammerat med flere tidligere FCH-spillere. 2. divisionsklubben har således Ashab Mukudajev, Oliver Basse, Mads Danekilde og Maksym Fitel i spillertruppen.