Nichlas Macdonald stopper i FCH

Brækket finger har kostet i målmandshierakiet

Det blev desværre til en meget kort karriere i FC Helsingør, for den 19-årige målmand Nichlas Macdonald. Klubben har således i dag meddelt at keeperen med de skotske aner forlader klubben ved årsskiftet.

FC Helsingør hentede den unge målmand Nichlas Macdonald i Lyngby Boldklub i sommer, men han fik den mest uheldige start, da han brækkede en finger umiddelbart efter sin tiltræden i klubben og derfor måtte holde en længere pause fra målmandstræningen.

Keeperen er nu fuld kampdygtig igen og har trænet igennem i en lille måneds tid, men i hans skadesfravær har Frederik Mehder, som blev hentet ind som reserve for Macdonald, erobret pladsen som andenmålmand efter Mikkel Bruhn.

FC Helsingør har ikke behov for tre målmænd i truppen, hvorfor Nichlas Macdonald forlader klubben ved årsskiftet.

FODBOLD: Nichlas Macdonald ved FC Helsingørs officielle fotosession den 24. juli 2014 på Helsingør Stadion. Foto: Claus Birch
Nichlas Macdonald brækkede en finger og nåede ikke at få en førsteholdskamp. Foto: Claus Birch

– Det er rigtig synd, for han er en meget talentfuld og dygtig målmand, udtaler målmandstræner Lennart Jørgensen. Det er ikke et fravalg af “Mac”, selvom det naturligvis vil føles sådan, men et tilvalg af Frederik, som i “Mac`s” fravær har spillet og taget sin chance. Næste gang vi skal hente ny målmand, så vil Nichlas Macdonald bestemt stå på vores emneliste, for han har gjort et rigtig godt indtryk, slutter målmandstræneren.

– Vi har aftalt med Nichlas, at han bliver i Helsingør året ud, men hvis muligheden byder sig for et hurtigt klubskifte, så lader vi ham naturligvis gå før, fortæller sportschef Johnni Mosevang Christensen.

Nichlas Macdonald nåede ikke at komme i kamp for FC Helsingør, hvor han oprindelig havde en ét-årig aftale. Den unge keeper er halvt skotsk og halvt dansk og var for to år siden til træning med det skotske U18-landshold. Tidligere har han også været inde over DBU’s talenttræninger.