NBL fortsætter med fem udskiftninger

Klubberne enige om at fortsætte med nødregel i Danmarksturneringen

Elijah Just, Oliver Kjærgaard og Teddy Bergqvist er klar til indskiftning under kampen mod Aarhus Fremad. Også i den kommende sæson bliver det muligt med ekstraordinært flere indskiftninger i Danmarksturneringen. Foto: Claus Birch.

Der bliver også mulighed for at foretage fem udskiftninger i NordicBet Ligaen i den kommende sæson. Dermed fortsætter den nødordning, der blev introduceret, da Danmarksturneringen blev genåbnet efter forårets Corona-nedlukning.

Divisionsforeningens turneringschef Peter Ebbesen bekræfter overfor Jyllands-Posten, at man i hele den kommende sæson vil tillade udskiftning af fem spillere i kampene i Alka Superligaen, NordicBet Ligaen, 2. Division og i Sydbank Pokalen. Ordningen blev introduceret for at hjælpe klubberne og ikke mindst spillerne, da man med relativ kort varsel genoptog turneringen i forsommeren.

Ved at tillade brug af fem udskiftninger i stedet for de sædvanlige tre, har håbet været at kompensere lidt for den øgede fysiske belastning af spillerne der fulgte med den sammenpressede turneringsplan. Flere cheftrænere har desuden givet udtryk for, at det giver dem øget muligheder for at give unge spillere mere spilletid.

Formelt er det den internationale fodboldorganisation, IFAB, som står for ændringer i fodboldloven, der har givet forbund verden over, mulighed for at forlænge særreglen frem til 31. juli 2021. Klubberne i Danmark vedtog i går, med stort flertal, at fortsætte ordningen.

FC Helsingør benyttede de fem udskiftninger allerede første gang det var muligt, i 1-2 nederlaget til Middelfart Boldklub den 14. juni. I de seks kampe i Oprykningsspillet, benyttede cheftræner Morten Eskesen sig af muligheden i tre af kampene.

Reglen for brug af de fem udskiftninger vil stadig være, at hvert hold højest må benytte tre ophold i spillet. Det vil fortsat også kun være muligt at udtage syv reservespillere, som hidtil.