Munksgaard skal sparke FCH i Superligaen

Kristoffer Munksgaard er FC Helsingørs nye 9'er

Kristoffer Munksgaard – FC Helsingørs nye 9’er – har ofte gjort ondt på de lyseblå. Her jubler han efter scoringen til 3-0 under kampen i 1. Division mellem Fremad Amager og FC Helsingør den 21. oktober 2020 i Sundby Idrætspark. Foto: Claus Birch.

Det bliver rutinerede 31-årige Kristoffer Munksgaard der skal være med til at sende FC Helsingør i Superligaen. Klubben har i dag købt Fremad Amagers anfører og topscorer, der har fået en kontrakt til sommeren 2023.

Bare en uge efter Sebastian Czajkowski’s overraskende karrierestop, har FC Helsingør tilsyneladende afløseren klar. For en ikke offentliggjort transfersum er Kristoffer Munksgaard blevet hentet hos bundholdet i NordicBet Ligaen, Fremad Amager.

Munksgaard er kommet igennem Brøndby IF’s ungdomsafdeling, men slog for alvor sit navn fast i Næstved Boldklub som en lynhurtig kantspiller. I Fremad Amager har han de seneste sæsoner huseret som farlig spidsangriber, hvor det blev til 28 mål i 65 kampe for klubben på Djævleøen. Han er tidligere noteret for blot 31 minutters superligafodbold for Brøndby IF og Lyngby BK, men står det til den nye FCH’er så skal der mere ind på den konto.

– Kig på tabellen. Lige nu er FC Helsingør en meget, meget attraktiv klub at komme til, og jeg har stadig store ambitioner med min fodbold. Da muligheden opstod med det her skifte, var det en no brainer. Det var ganske enkelt for god en mulighed til at lade gå forbi mig. Nu er der stadig meget, der skal gå op, før vi rykker op med FC Helsingør til sommer, men det er da bestemt en mulighed. Det er en trup med mange rigtig gode og sultne spillere, hvor jeg forhåbentlig kan komme ind med en masse mål og noget erfaring, siger Kristoffer Munksgaard til Helsingør Dagblad.

At der kun skulle gå en uge før Munksgaard’s signatur var på plads, er ingen tilfældighed.
– Der har ikke været et transfervindue i mange år, hvor vi ikke har talt om Munksgaard, og derfor er vi meget, meget glade for og stolte af, at han nu er vores. Han er en spiller, som jeg er sikker på, vil give vores spil en ny dimension, og vores fans skal være glade for, at han nu er på vores side i kampene, siger sportschef Brian Gellert.

FAKTA
Kristoffer Munksgaard (f. 1. januar 1990)
Position: Angriber
Klubber: Brøndby IF, Lyngby Boldklub, Næstved Boldklub, HB Køge, Fremad Amager, FC Helsingør
Kampe/mål for FCH: 0 kp /  mål
FCH-kontrakt til: 30.06.2023

Tab for Fremad Amager
Mens der er glæde i FC Helsingør, så er tabet af kaptajnen mærkbart i Sundby Idrætspark:
– Vi havde regnet med afgange i spillertruppen, men Munksgaard var ikke en del af den plan. Ved forlængelsen af kontrakten tidligere på året var Munksgaard meget tydelig i forhold til fremtiden, og drømmen var Superliga. Vores spillere og vi som klub skal kunne se hinanden i øjnene både undervejs og efter afsked med klubben. For ham var det her en stor mulighed, og måske sidste chance for at opnå den drøm. I fælles respekt er vi nået frem til en aftale, der sender ham til førerholdet i rækken, og han kan derfor jagte drømmen om Superliga. Vi ønsker Munksgaard god vind fremover, og takker ham for en meget dedikeret og professionel indsats i Fremad Amager, siger sportschef Jacob “Gaxe” Gregersen.

Tilbage til start
Kristoffer Munksgaard var ungdomsspiller i Brøndby IF, hvor han også fik sin superligadebut i april 2011 mod Esbjerg fB. Det blev kun til et enkelt indhop mere for de blå/gule, inden han i januar 2012 skrev en halvårlig kontrakt med Lyngby Boldklub, på det tidspunkt også i den bedste række. Det blev dog ikke den store succes og Munksgaard måtte en tur ned til Næstved Boldklub i 2. division før karrieren for alvor tog fart.

I det sydsjællandske blev kantspilleren en eftertragtet profil og det førte i 2015 til en kontrakt med HB Køge. Et år siden var han imidlertid tilbage os De Grønne, hvor han fortsatte de målfarlige takter indtil han flyttede til Fremad Amager for to år siden.

Nu er Kristoffer Munksgaard så klar til endnu et kapitel i karriere, cder forhåbentlig kan føre ham tilbage til dér, hvor det hele startede – i Superligaen.