Minor forhandlinger brudt sammen – generalen stopper

Forsvarsprofil rygtes til Hobro

Rasmus Minor Petersen har jublet for sidste gang i FCH-trøjen, her efter 1-0 scoringen i den første playoff kamp mod Viborg FF. Foto: Claus Birch

FC Helsingørs forsvarsgeneral, Rasmus Minor Petersen, forlader FC Helsingør forud for klubbens første sæson i Alka Superligaen, oplyser klubben her til aften.

Det står klart, da det ikke er lykkedes parterne at blive enige om en forlængelse af den hidtidige kontrakt, der udløb med denne sæson.
– Det er med meget stor ærgrelse at vi siger farvel til Minor, som er et stort tab for klubben. Minor har såvel på som udenfor banen været en fantastisk spiller og har været en god ambassadør for FC Helsingør. Nu lykkedes det desværre ikke at blive enige om en kontrakt, og jeg har den største forståelse for at Rasmus har valgt at søge nye græsgange, siger FCH-direktør Janus Kyhl.

At det udelukkende handler om økonomi, lægger Kyhl ikke skjul på.
– Vi må som klub erkende, at vi ikke har de økonomiske muskler som andre klubber har og som jeg tidligere har udtalt, så vægter vi økonomisk ansvarlighed frem for alt, siger Janus Kyhl.

Den 198 cm høje og venstrebenede midtstopper kommer oprindeligt fra Svendborg, hvorfra han via OB og Lolland-Falster Alliancen blev hentet til Brønshøj i 2011. Under Bo Henriksen udviklede han sig til en nøglefigur og anfører på Tingbjerg-holdet og var en af de helt store profiler I Nordit Bet Ligaen i sæsonen 2012/13. Det fik de kongeblå fra Lyngby Boldklub til at hente Minor på en 2-årig kontrakt i sommeren 2013, hvorefter han i sommeren 2015 fortsatte i FC Helsingør.

I de to sæsoner i den lyseblå trøje nåede Minor 71 kampe og 2 mål. I de to oprykningskampe mod Viborg FF spillede han en hovedrolle, med scoringen til 1-0 i det første opgør i Helsingør samt en assist til den altafgørende 2-2 udligning i Viborg.

Det er ikke officielt meddelt hvor Rasmus Minor fortsætter karrieren, men ifølge Tv3 Sport skulle Hobro IK være et godt bud.