Matthias Andersen forlader FCH

For langt til spilletid for venstreback

Matthias Andersen i duel med Anton Tinnerholm (Malmöš FF) under træningskampen i lørdags. Det er nu offentliggjort at backen ikke fortsætter i FC Helsingør. Foto: Claus Birch

De sidste streger er ved at blive slået omkring forårets trupsammensætning. I det regnestykke står det nu klart, at der ikke bliver plads til venstrekanten Matthias Andersen.

Dermed forlader han FC Helsingør for tredje gang, efter en periode der i sidste omgang kun varede et halvt år.

FAKTA
Matthias Andersen (f. 27. april 1993)
Position: Venstreback, kant
Klubber: Frederiksværk, FC Nordsjælland, BK Frem, FC Helsingør
Kampe/Mål for FC Helsingør: 50 / 2

Den 178 cm høje wingback kom til FC Helsingør første gang i foråret 2013, efter ungdomstid i FC Nordsjælland og en halvårlig afstikker til Boldklubben Frem. Det blev i første omgang til halvandet år, men skilsmissen blev kort, for allerede i september 2014 var venstrekanten tilbage i FCH. Anden runde bød imidlertid kun på et enkelt indhop, blandt andet fordi cheftræner Christian Lønstrup på det tidspunkt ikke mente, at Andersen kunne dække helt så mange pladser som hans andre defensivspillere.

I sommeren 2016 vendte Matthias Andersen så tilbage til FC Helsingør, men med en Nicholas Marfelt i topform, har det været op ad bakke for den 23-årige wingback.

– Vi vil gerne takke Matthias for hans indsats for klubben, men må også erkende at vejen til spilletid ser lang ud. Derfor giver det mest mening at vores veje skilles for denne gang, således at Matthias kan jagte spilletid et andet sted” udtaler FC Helsingørs direktør, Janus Kyhl.

– Matthias skal have ros for hans dedikerede indstilling og hans træningsparathed, og jeg vil da bestemt ikke udelukke at vi kan se Matthias tilbage i FC Helsingør trøjen igen en anden gang, lyder det afsluttende fra Kyhl.

Efter salget af Nicholas Marfelt til SønderjyskE i januar, har de lyseblå hentet Frederik Bay i FC København til netop pladsen på venstre back. Ifølge bold.dk forhandler FC Helsingør netop nu med Mathias Johannsen, der har deltaget i hele optaksfasen og dermed ligner det de to, der skal duellere om pladsen i venstre forsvarsside.