Lyngby Boldklub – FC Helsingør 3-1

ALKA Superliga, 10. september 2017 på Lyngby Stadion

Lyngby-debutanten Mayron George i hård duel med Andreas Holm og Christian Køhler. Foto: Claus Birch

FC Helsingør leverede sæsonens ringeste præstation i superligaen og dermed var der ikke meget at indvende mod Lyngbys 3-1 sejr. Det skulle da lige være, at to-måls nederlaget var billigt sluppet for helsingoranerne, hvis indsats var nogenlunde lige så grim som den nye udebanedragt.

Straks fra start satte Lyngby sig på kampen og lignede absolut ikke det bundhold, som man ifølge tabellen skulle være. Angrebene skyllede ned mod helsingoranerne, der ikke fik sat mange afleveringer sammen til noget fornuftigt.

FC Helsingør-forsvaret var på hælene adskillige gange. Her blokeres en afslutning fra Jeppe Brandrup midtvejs i første halvleg. Foto: Claus Birch

Meget betegnende for indsatsen i første halvleg var det vel, at der stod Mikkel Bruhn på FC Helsingørs største målchance. Et langt udspark blev båret af vinden og snød fuldstændig Lyngby-keeper Mikkel Andersen. Nu susede kuglen lige forbi mål, til stor lettelse for hovedparten af de over 3000 tilskuere til “Slaget om Helsingørmotorvejen”.

Susen om ørerne fik Mikkel Bruhn givetvis også. Lyngby pressede hårdt på og midtvejs i første halvleg var det ved at gå galt for de orangeklædte. Mikkel Rygaard fandt Michael Lumb i dybden, der spillede bolden ind i feltet. Dén fik hverken Jeppe Brandrup eller debuterende Mayron George træf på og så levede Lønstrups tropper endnu.

Nicolas Mortensen forsøger at slippe fri af Martin Ørnskov. Det var ikke meget FCH-angriberen fik skabt i de 90 minutter. Foto: Claus Birch

Det gjorde de dog kun indtil fem minutter før pausen. Her trak David Boysen fri af Martin Fisch og centrede hårdt ind foran mål. Uheldigt for FCH-anfører Andreas Holm stod han i vejen og så sprang bolden i nettet bag en prisgivet Mikkel Bruhn.

Bruhn reddede til gengæld sine holdkammerater fra en mareridtsagtig start på anden halvleg, da han gik ud af målet og afværgede et gennembrud fra Mayron George.

Og så skete det tænkelige – FC Helsingør kom på besøg i modsatte ende. Mathias Johannsen trak mod mål og netop som han var ved at komme på skudhold, tog midtforsvareren Oliver Lund benet på ham. Et straffespark som Anders Holst sikkert eksekverede, til sin første scoring i superligaen.

Oliver Lund (tv) har hægtet Mathias Johannsen, der får et straffespark ud af sin dribletur. Foto: Claus Birch

Gæsterne nåede dog ikke at nyde udligningen ret længe. Mindre end to minutter efter var der udlignet, da hele FCH-forsvaret lod sig lokke over i venstresiden. Det efterlod en hel motorvej til Michael Lumb, der efter frispilningen fra Bror Blume scorede stensikkert under Mikkel Bruhn.

Det var fortsat meget småt med mulighed til FC Helsingør, selvom det gav en anelse mere drev fremadrettet, at Adnan Mohammad i pausen havde afløst Ricki Olsen. Senere måtte Lønstrup udskifte både Søren Henriksen og Martin Fisch, begge med begyndende lyskenproblemer, hvilket ikke just stabiliserede FCH-forsvaret.

Anders Holst kan juble efter udligningen på straffespark og sit første superligamål. Glæden varede dog kort. Foto: Claus Birch

Det var dog en lidt ærgerlig scoring, der bragte Lyngby afgørende foran. I en tilsyneladende ufarlig situation på kanten af straffesparksfeltet, mente dommer Peter Munch Larsen, at Mathias Johannsen begik straffespark mod David Boysen. Det var en kendelse i den hårde ende af skalaen, og for at det ikke skal være løgn, var Mikkel Bruhn tæt på at redde Boysens spark fra 11-meteren.

Mikkel Bruhn er tæt på at redde straffesparket fra David Boysen og stod i det hele taget en god kamp i FCH-målet. Foto: Claus Birch

Foran 3-1 var slaget tabt og det kunne være blevet til flere scoringer for “De Kongeblå”, hvis ikke Mikkel Bruhn havde haft en rigtig god handskedag.

Efter opgøret var der ingen undskyldninger fra Christian Lønstrup.
– Det spil vi leverede i første halvleg kan vi ikke være bekendt og vi talte om i pausen, at vores boldomgang skulle være bedre. Vi havde ikke noget at gøre her i dag, med den præstation og det har jeg også sagt til mine spillere, sagde Lønstrup, der overvejede om han havde valgt den rigtige startformation.

ALKA Superliga, 8. runde
Søndag d. 10. september 2017, kl. 14 på Lyngby Stadion

Lyngby Boldklub – FC Helsingør
3-1 (1-0). Tilskuere: 3.327
1-0 Andreas Holm (40, selvmål)
1-1 Anders Holst (52, straffe)
2-1 Michael Lumb (54)
3-1 David Boysen (64)

Lyngby Boldklub (4-2-3-1): Mikkel Andersen – Jeppe Brandrup (Anf), Hallgrimur Jonasson (79.: Thomas Guldborg Christensen) Oliver Lund, Michael Lumb – Martin Ørnskov, Jesper Christjansen – David Boysen, Mikkel Rygaard, Bror Blume (65.: Kristoffer Larsen) – Mayron George (65.: Jeppe Kjær).
Ikke benyttet: Andreas Larsen (M), Lasse Fosgaard, Casper Højer Nielsen, Kim Ojo.
Cheftræner: David Nielsen

FC Helsingør (3-5-2): Mikkel Bruhn – Søren Henriksen (59.: Morten Hegaard), Andreas Holm (Anf), Martin Fisch (50.: Jonas Henriksen) – Ricki Olsen (46.: Adnan Mohammad), Christian Køhler, Mark Leth Pedersen, Mikkel Basse, Mathias Johannsen – Anders Holst, Nicolas Mortensen.
Ikke benyttet: Aris Vaporakis (M), Frederik Bay, Daniel Stückler, Lucas Ohlander.
Cheftræner: Christian Lønstrup.

Advarsler: Mathias Johannsen (63), Nicolas Mortensen (80), begge FC Helsingør.

Dommer: Peter Munch Larsen