Lucas Haren skal score FCH til overlevelse

HIK-topscorer får kontrakt til sommeren 2021

Janus Kyhl byder Lucas Haren velkommen i FC Helsingør, hvor HIK-topscoreren i dag har skrevet kontrakt til sommeren 2021. Foto: FC Helsingør.

FC Helsingør har i dag skrevet kontrakt med den 21-årige HIK-angriber Lucas Haren, der er første nye navn i spillertruppen efter ansættelsen af cheftræner Peter Feher.

Mål, mål og atter mål. Det er vejen til overlevelse for FC Helsingør, når der i marts tages hul på forårssæsonen i NordicBet Ligaen. De kan forhåbentlig komme fra offensivtalentet Lucas Haren, der efter et halvt år og topscorertitel i 2. divisionsklubben HIK, er klar til at prøve kræfter med den næstbedste række.

[anwpfl-player player_id=”7951″ show_club=”1″ profile_link=”1″ profile_link_text=”Spillerprofil” options_text=””]
Har genfundet spilleglæden
Haren var allerede på tegnebrættet i FCH i sommer, hvor han havde afsluttet et mindre vellykket ophold i Randers FC. Det skifte blev i første omgang ikke til noget, men med et halvt års forsinkelse er han altså nu klar til at trække i FCH-trøjen.

– Jeg fandt spilleglæden igen i HIK efter min tid Randers, der var præget af uroen i klubben, især til sidst. Jeg har snakket med Janus og FC Helsingør et stykke tid, og jeg glæder mig til at blive del af projektet, og jeg føler mig klar til næste udfordring i min karriere. Jeg har jo spillet under Peter i HIK, og han er både en fin fyr og en meget dygtig og detaljeorienteret træner, siger Lucas Haren i forbindelse med kontraktunderskrivelsen.

– Mine styrker er fart og målfarlighed. Jeg kan spille alle de offensive pladser, men har primært spillet kant i min seniortid. Jeg glæder mig til at starte op i Helsingør og give den fuld gas for FCH, tilføjer han.

Målfarlig kantspiller
Netop Feher var træner for Lucas Haren i HIK og han ved således godt hvad han får, lyder det fra direktør Janus Kyhl.
– Lucas er en spiller vi har flirtet med et stykke tid. Han er en ung spiller, der har gjort det rigtig godt i HIK, og som vi har haft på blokken før, også inden Peter kom til. Vi er meget tilfredse med, at han har valgt vores projekt, og han passer perfekt ind i vores filosofi. Han er en spiller, der kan give os den øgede konkurrence i front vi gerne vil have, og som kan udfylde flere forskellige roller offensivt. Samtidigt er han en spiller, der kender Peters måde at spille og træne på, og hvor de ikke skal bruge tid på at føle hinanden for meget på tænderne. Vi ved hvad vi får i Lucas, og det er en ung, talentfuld spiller, som vi venter os en del af allerede i foråret.

Lucas Haren er søn af den tidligere Lyngby og FC København-spiller Piotr Haren og har fået sin fodboldopdragelse i KB, HIK og FC Nordsjælland. I december 2016 skrev han kontrakt med Randers FC, men nåede kun 7 kampe for kronjyderne inden samarbejdet ophørte i april 2018. Efteråret har han tilbragt i HIK, hvor kantspilleren er noteret for 8 mål i 18 kampe.

Lucas Haren skifter til FC Helsingør på en fri transfer. Han tiltræder 1. januar 2019 og har fået kontrakt frem til sommeren 2021.