Korttidskontrakt til Andreas Smed

HIK-angriberen får kontrakt til årsskiftet

Andreas Smed har fået en kontrakt for de næste fire måneder. Foto: Claus Birch.

FC Helsingør har i dag præsenteret sommerens femte nye spiller, da 23-årige Andreas Smed har fået en kontrakt for resten af året. HIK-topscoreren må nu ud og se, om han bogstavelig talt kan score sig til en længere aftale.

Smed har trænet med i FC Helsingør gennem hele optaktsfasen og scorede i den første testkamp – pudsigt nok mod netop HIK. Om hans indsats den sidste måned siger sportslig ansvalig Brian Gellert til klubbens hjemmeside:

– Andreas har arbejdet hårdt og vist fine takter. Han er en arbejdsom spiller med et godt udviklingspotentiale. I første omgang får han kontrakt frem til vinter, så vi kan se hinanden an, men hvis han viser samme takter som indtil nu, kan han godt få et hurtigt gennembrud i FCH-trøjen.

Overfor Helsingør Dagblad understreger cheftræner Morten Eskesen, at netop det hårde arbejde for holdet, er et af Smed’s varemærker:
– Vi har fået en angriber, som kan score mål, men som samtidig har et enormt stort løbepensum, og Andreas arbejder stenhårdt for holdet. Vi både træner og spiller kamp med måleudstyr på nu, og han ligger konstant i toppen af dem, som løber mest. Han er klart en gevinst for truppen.

FAKTA
Andreas Smed (f. 19.03.1997)
Position: Angreb
Klubber (ungdom): Vanløse IF, HIK, FC København
Klubber (senior): HIK, FC Helsingør
Kampe / Mål for FCH: 0/0

Andreas Smed kommer oprindeligt fra Vanløse IF, men skiftede som U17-spiller til HIK. Her har han spillet siden, kun afbrudt af et enkelt år på FC Københavns U19-hold. Han har været flittigt scorende for Hellerup-klubben de senere år og var i den netop afsluttede sæson HIKs topscorer med 12 mål i 24 kampe.

Om skiftet til FCH udtaler han til klubbens hjemmeside:
– Jeg spillede jo mod FCH i 2. div med HIK, og den måde de spillede på, tiltalte mig. Jeg har kigget på deres angribere, og jeg synes de så gode ud, og kunne godt lide den måde FCH spiller angrebsfodbold på. Jeg spillede derudover også på kunst i HIK , så det har også gjort det til en nem overgang. Hvis jeg skal sætte nogle ord på mig selv, er jeg arbejdsom, har et stort løbepensum og har altid forsøgt at være hårdtarbejdende i de klubber jeg har været i. Og jeg håber da, at jeg kommer med en masse mål også.

Andreas Smed har fået FCH-trøje nr. 18 og kan få debut allerede i morgen onsdag, når FCH møder serie 1 klubben Bispebjerg BK i Sydbank Pokalen.