Klubmanden Holst snupper klubrekorden

Anders Holst spiller kamp nummer 148 mod FC MIdtjylland

Anders Holst tangerede klubrekorden på 147 kampe, da FCH besejrede SønderjyskE 2-1. På søndag snupper midtbanemanden selv rekorden mod FC Midtjylland på Helsingør Stadion. Foto: Claus Birch

Da Anders Holst løb på banen fredag aften på Sydbank Park mod SønderjyskE, var det ikke kun hans første start i Alka Superligaen, efter to kampe som indhopper. Det var også førsteholdskamp nummer 147 for den 25-årige midtbanespiller, der dermed tangerede Jeppe Christiansens gamle klubrekord fra 2012.

FAKTA
Anders Holst (f. 25. juli 1992)
Position: Midtbane/Kantspiller
Klubber: AB, Helsinge SI, Hillerød Fodbold, Lyngby Boldklub, FC Helsingør
Kampe/Mål for FC Helsingør: 147 / 22
Trøjenummer: 7
Kontrakt til: 30. juni 2021

Det betyder, at Holst på søndag mod FC Midtjylland kan sætte sig på rekorden og det ser den rutinerede midtbanemand frem til.
– Det er da fedt at være den, der har spillet flest kampe. Det er jeg helt sikkert meget glad for. Det er jo ikke noget man løber og tænker på i hverdagen, men det betyder noget for mig, at jeg har opnået det, siger Holst, der også er den spiller i den nuværende trup, der har været længst tid i klubben.

– Noget at det, der betyder mest, har nu også været, at jeg har overhalet nogle af dem, der stod foran mig som ungdomsspiller. Dem der blev valgt til landsholdet, da jeg var ung, siger Holst, der aldrig selv fik chancen i rødt og hvidt.

– Dengang jeg skiftede til Helsingør, havde jeg også tilbud fra flere andre 2. divisionsklubber. De havde alle sammen bedre forhold udenfor banen, men på banen var jeg ikke i tvivl om, at FCH var det bedste valg. Sådan synes jeg egentlig stadigvæk det er. I Helsingør har man fokus på at udvikle spillerne og spillet, mens dem vi møder har dobbelt så gode forhold udenfor banen. Men det bliver da bedre hele tiden, understreger Holst.

Der var ikke mange tilskuere på Helsingør Stadion i 2012, da FC Helsingør mødte Skjold Birkerød i 2. Division Øst. På billedet forsøger Anders Holst at slippe fra gæsternes Jess Hougaard. Foto: Claus Birch.

FCHs 7’er kom til FC Helsingør i januar 2012, hvor han som bare 19-årig allerede havde oplevet både ups og downs i fodboldens verden.

Klubrekorden
Den hidtidige klubrekord med 147 kampe tilhørte Jeppe Christiansen. Han blev hurtigt en af hjørnestene i FC Helsingør-forsvaret, da han kom til klubben fra Gilleleje FK som 22-årig i januar 2008. Et halvt år efter blev han udnævnt til anfører og forblev et vigtigt samlingspunkt såvel på som udenfor banen, indtil han indstillede karrieren i efteråret 2012 efter 147 kampe i den lyseblå trøje. Læs portrættet af den tidligere kaptajn her.

De første støvler trådte han hos AB, men da familien tidligt flyttede fra Gladsaxe til Helsinge, var det i det nordsjællandske at talentet rigtig blev udfoldet. Den meget talentfulde årgang 92 vandt DM for drenge og det fik storklubber som Lyngby til at kigge nordpå. Holst flyttede til Lyngby, men måtte med tiden se andre overhale man i hierakiet.
– Med tiden havde jeg svært ved at komme på holdet og på et tidspunkt stod det klart for mig, at jeg måtte videre. Efter et halvt år i Hillerød blev jeg hentet tilbage til AB af træner Kasper Kurland og her spillede jeg de to år som U19-spiller.

En succesfuld tid som ungdomsspiller blev dog ikke fulgt op på seniorplan.
– Det år jeg blev senior, var også året hvor AB satsede helt vildt og det betød at jeg som nyoprykket ungdomsspiller aldrig følte jeg fik chancen for at komme i A-truppen. Så jeg tog tilbage til Helsinge, simpelthen for at finde fodboldglæden igen.

På Helsinges Sjællandsseriehold var Holst aldeles suveræn med 11 mål i 9 kampe og da chancen for at tage til Helsingør bød sig efter bare et halvt år, slog han til.

Oprykningen til 1. Division i sommeren 2015 er et af højdepunkterne i Anders Holst’s FCH-karriere. Her byder Klaus Lykke på en Wiibroe… Foto: Claus Birch

At Anders Holst hurtigt faldt til i FC Helsingør blev undrestreget året efter, da han var den første spiller der signerede en kontrakt, da FCH indførte kontraktfodbold i sommeren 2013.

Den er blev forlænget flere gange og senest lagde han fire år oveni, med den hidtil længste spillerkontrakt FC Helsingør endnu har indgået. Den holder ham i den lyseblå trøje til sommeren 2021.
– Jeg kan godt lide at have styr på fremtiden og jeg trives rigtig godt i Helsingør. Nu er jeg 25 år og jeg ved godt, at jeg nok ikke bliver solgt til Barcelona. Så derfor passer det mig rigtig godt, at jeg ikke står om et halvt eller helt år og ikke ved, hvad jeg skal. Nu er der styr på det, siger Holst, der dog også husker især én kommentar efter hans kontraktforlængelse.

– Nu skal jeg ikke nævne navne, men der var da én der sagde til mig, at nu blir du jo aldrig superligaspiller. Det gjorde jeg så alligevel …..

For Holst står de to oprykninger som noget af det tydeligste i karrieren, men han husker også, hvor glad han var, da han scorede det første mål i 1. division.
– Nu må næste mål så være, at score i Superligaen, men det skal nok komme, love han.

Anders Holst blev alligevel Superligaspiller…..Her i aktion fredag aften da FCH besejrede SønderjyskE 2-1 i Haderslev. Foto: Claus Birch