Søg på denne side:

Søgeresultat markeres med blåt

De vigtigste begivenheder i FC Helsingør, dag for dag…..

December 2018
5. FC Helsingør henter HIKs topscorer Lucas Haren, der skifter fra 2. divisionsklubben på en fri transfer. Den tidligere Randers-spiller får en kontrakt frem til sommeren 2021.

5. En enig bestyrelse afviser et oplæg fra en amerikansk investorgruppe i forhold til at overtage styringen i FC Helsingør.

3. FCH sender hele førsteholdet til Haderslev og vinder 4-2 i årets sidste kamp i Reserveligaen mod SønderjyskE. Tilbagevendte Osama Akharraz får chancen for at spille sig til en ny kontrakt og scorer efter bare 4 minutter. To mål af Douglas Ferreira og et enkelt af Patrick Olsen fuldender en god FCH-indsats.


November 2018
30.
En lokal investorgruppe har sat sig sammen for at se, om de kan holde FC Helsingør på danske hænder, skriver Helsingør Dagblad.

25. FCH vinder efterårets sidste kamp, det vanvittigt vigtige bundopgør mod Hvidovre IF med 2-0. Nicolas Mortensen og Douglas Ferreira scorer målene, der bringer håbet om overlevelse tilbage før en lang vinterpause.

18. Med nederlaget på 1-2 til bundrivalerne fra FC Roskilde er FCH nu isoleret på sidstepladsen, med fire point op til den rigtige side af nedrykningsstregen. Nicolas Mortensen scorer det enlige FCH-mål i Roskilde Idrætspark.

16. Drømmen om en karriere som professionel fodboldspiller brister for den 23-årige højreback Johannes Ritter, der bliver erklæret fodboldinvalid efter nogle skadesplagede år.

15. FCH ansætter den 40-årige Seref Aras som talentchef i pigeafdelingen. Aras kommer fra en lignende stilling i Brøndby IF.

13. Esbjerg fB vinder hele 4-0 over FCH i Reserveligaen i Snekkersten.

13. BT skriver at en amerikansk investorgruppe er i forhandlinger om at overtage kontrollen med FC Helsingør. Ifølge avisen ledes gruppen af amerikaneren Jordan Gardner, der også er engageret i irske Dundalk FC, australske Gold Coast United FC og walisiske Swansea City FC.

12. FC Helsingør taber 1-3 i mandagens TV-kamp på Helsingør Stadion mod topholdet Viborg FF. FCH er nu sidst i NordicBet Ligaen. Daniel Segev Jørgensen reducerer til 1-3 i øsende regnvejr foran blot 433 tilskuere.

7. Osama Akharraz er tilbage på træningsbanen for FC Helsingør, som han ellers forlod i juni. Den 27-årige offensivspiller har fået lov at vise sig frem, med henblik på en ny kontrakt.

4. Med et sublimt mål af Matheus Leiria sikrer FCH sig et velfortjent point i hjemmekampen mod Silkeborg IF. Dermed kravler de lyseblå lige over nedrykningsstregen.

2. Ifølge Helsingør Dagblad viser udenlandske investorer interesse for FC Helsingør. Direktør Janus Kyhl afviser at kommenterer på rygterne.


Oktober 2018
30.
FCH ansætter den tidligere Brøndby IF og FC Nordsjælland-spiller Kenneth Rasmussen som talentchef.

29. Nyt nederlag i Reserveligaen til FCH, der taber 1-2 til Lyngby Boldklub i Snekkersten. Nicolas Mortensen reducerer på straffespark, men to mål af den tidligere FCH’er Daniel Stuckler sender sejren sydpå.

28.
En smule oprejsning til FC Helsingør der spiller 1-1 mod Lyngby Boldklub. Anders Holst scorer for FCH foran 1054 tilskuere på Lyngby Stadion.

21. Efter 0-2 i Sundby Idrætspark mod bundholdet Fremad Amager, dumper FCH ned på 11.pladsen og er under nedrykningsstregen.

16. FC Helsingør forlænger kontrakten med midtbanespilleren Frederik Roepstorff, der nu er i klubben frem til sommeren 2020.

15. FCH taber 1-2 i Vejle i Reserveligaen. Daniel Segev Jørgensen reducerer for FCH med syv minutter tilbage.

14. Efter en god første halvleg med en føring fra Pascal Gregor, taber FCH det hele på gulvet mod Nykøbing FC der vinder 2-1 på Helsingør Stadion. FCH er nu nummer 9 i NordicBet Ligaen, kun tre point fra nedrykningsstregen.

7. For tredje gang i efteråret spiller FC Helsingør og Næstved Boldklub 1-1. FCH er klart bedst i opgøret på Næstved Stadion, men får kun det ene mål som Frederik Bay sørger for, et kvarter efter pausen.

1. FCH tager den første sejr i Reserveligaen, da Mikkel Basse og Lucas Lodberg scorer i 2-1 hjemmesejren over Vejle Boldklub.


September 2018
30.
Den tidligere FCH-træner Christian Lønstrup får et skidt gensyn med Helsingør Stadion, da han i spidsen for FC Roskilde må se sig slået 3-0. En scoring af Anders Holst og to mål af Nicolas Mortensen bringer FCH foran med tre mål indenfor den første halve time.

26. FC Helsingør præsenterer igen sorte tal på generalforsamlingen. Regnskabet der sluttede 30. juni, viser et overskud på 12.957 kr. ud af en nettoomsætning på 29.983.932 kr. Henrik Specht bliver genvalgt mens Nicholas Brace Olsen afløser Thomas Pihl. Elite 3000 fodbold Aps har udpeget Finn Moseholm og Kim Laustrup til bestyrelsen, der desuden består af Kurt Finn Bannerhoff, Michael Kongsted og Allan Sønderskov Darée. Bestyrelsen har konstitueret sig således at Finn Moseholm fortsætter som formand, skriver klubben i en pressemeddelelse.

23. På scoringer af Patrick Olsen og Douglas Ferreira kæmper FCH sig tilbage fra 0-2 og får 2-2 på udebane mod topholdet HB Køge. Den tidligere FCH-angriber Martin Koch scorer begge mål for hjemmeholdet.

16. FCHs nye cheftræner Peter Feher får ingen drømmedebut, da hans mandskab taber 0-3 på Jysk Park til Silkeborg IF. Med ni point for ni kampe balancerer FCH på nedrykningsstregen.

10. Endnu et nederlag i Reserveligaen til FCH, da Lyngby Boldklub vinder hele 6-1. De to tidligere FCH-spillere Daniel Stückler og Adnan Mohammad kommer begge på tavlen for De Kongeblå, mens Nicolas Mortensen scorer gæsternes enlige mål på Lyngby Stadion.

10. FC Helsingør præsenterer Peter Feher som ny cheftræner. Den 44-årige HIK-træner købes fri af 2. divisionsklubben og får en 3-årig kontrakt.

9. Angrebskrisen fortsætter i FC Helsingør, der taber 0-1 på hjemmebane til Thisted FC i NordicBet Ligaen.

5. FCH ryger ud af DBU Pokalen efter et nederlag i 2. runde til Næstved Boldklub på Helsingør Stadion. Anders Holst bringer FC Helsingør foran på frispark, men efter 1-1 i ordinær kamp og forlænget spilletid, vinder gæsterne på straffespark.

3. Balladen på det danske fodboldlandshold når nu også til FC Helsingør, hvor spillerne får en henvendelse fra DBU om at stille op i de rød-hvide farver i venskabskampen på udebane mod Slovakiet. Ingen FCH-spillere tager imod tilbuddet og er dermed solidariske med Spillerforeningen, der står bag konflikten på vegne af de etablerede landsholdsspillere.

2. Med Marc Thevis som vikar i cheftrænerstolen spiller FCH 0-0 på Falster mod Nykøbing FC.


August 2018
31.
I de sidste sekunder af transfervinduet sælger FCH den 22-årige offensivspiller Adnan Mohammad til Lyngby Boldklub. Transferbeløbet oplyses ikke for spilleren, der havde kontrakt til sommeren 2020.

27. FCH får igen tørre tærsk i Reserveligaen, hvor SønderjyskE vinder 4-0 på Helsingør Stadion.

26. FC Helsingør er tilbage på vinderkurs med 2-1 over med-nedrykkerne fra Lyngby Boldklub. Daniel Segev Jørgensen giver FCH føringen før pausen, mens Anders Holst scorer sejrsmålet 6 minutter før slutfløjtet.

24. Christian Lønstrup stopper øjeblikkeligt som cheftræner i FC Helsingør. Hverken klub eller træner ønsker at uddybe den overraskende udmelding. Lønstrup nåede 8 år i FCH, først som assistenttræner og siden januar 2014 som cheftræner.

22. Dramatisk aften i Hvidovre, hvor FCH taber 0-1 til Hvidovre IF. Mest bemærkelsesværdigt er det, at cheftræner Christian Lønstrup er fraværende. Det sætter ild til rygterne om afsked med den mangeårige FCH-træner.

19. FCH taber for første gang i NordicBet Ligaen da FC Fredericia vinder 1-0 på Helsingør Stadion. Endnu engang kniber det alvorligt for de lyseblå med at skabe målchancer.

12.
For anden gang på en uge, udligner Pascal Gregor og sikrer FC Helsingør et point. Denne gang på udebane mod Viborg FF foran 2086 tilskuere.

10. FC Helsingør præsenterer en ny 3. trøje, der hylder de 17 moder- og samarbejdsklubber under “paraplyen” FCH. Klubbernes logoer er vævet ind i den røde trøje, der vil blive brugt første gang i den kommende udekamp mod Viborg FF.

8. FCH er videre i DBU Pokalen efter en 2-0 sejr over Slagelse B&I fra 2. division. Carl Lange og Frederik Roepstorff scorer de to mål der sender FCH videre på Slagelse Stadion.

7. Nedrykningen fra Superligaen betyder at FCH i sæsonen 2018/19 får cirka 3 mio. kroner i de såkaldte faldskærmspenge. I alt vil budgettet for den forestående sæson være på ca. 14 mio. kroner, omkring 40 % mere end sidst FCH var i den næstbedste række, fortæller formand Finn Moseholm i Helsingør Dagblad.

6. FCH taber premierekampen i Reserveligaen med tenniscifrene 1-6 til Esbjerg fB. En for stor mundfuld for FCH, der stiller med ynglingeholdet og har Nicolas Hald Willumsen som eneste målscorer.

5. Pascal Gregor redder det ene point for FC Helsingør, da det kun bliver 1-1 efter en skuffende indsats mod oprykkerne fra Næstved Boldklub. Sebastian Elvang kommer på banen midt i anden halvleg til sin debut i den lyseblå trøje.

3. Offensivspilleren Pierre Larsen fortsætter karrieren i Fremad Amager. NordicBet Liga-kollegaerne udnytter FCH-spillerens frikøbsklausul, der menes at sende 250.000 kroner til FCH. Dermed nåede Pierre Larsen kun én kamp denne sæson – mod netop Fremad Amager!


Juli 2018
29.
Premieresejr på 3-1 i NordicBet Ligaen til FCH over Fremad Amager efter en stor første halvleg. To mål af Matheus Leiria og ét af Nicolas Mortensen giver FC Helsingør en flyvende start foran 1144 tilskuere. Carl Lange bliver indskiftet til debut i slutfasen.

24. Den svenske angriber Melvin Frithzell og back’en Mathias “Malte” Johannsen er færdige i FC Helsingør. Begge får ophævet deres kontrakter efter eget ønske, for at søge mere spilletid.

20. FC Helsingør snupper en 2-0 sejr i sidste testkamp, da amerikanske FC Bridges fra Chicago lægger Europa-turen forbi Helsingør. Pascal Gregor og Adnan Mohammad sørger for de to scoringer i en kamp hvor FCH tester Brøndby-keeperen Viktor Anker.

16. FCH kan hæve sæsonens første pokal, da Helsingborgs IF bliver besejret efter straffesparkkonkurrence. Den unge keeper Lukas Bornhøft Jensen bliver aftenens helt, da han snupper et straffespark fra Filip Sjøberg, mens FCH scorer på samtlige fem spark i opgøret om Øresundspokalen. Blandt testspillerne denne dag var Sebastian Avanzini.

12. I en højprofileret træningskamp på Helsingør Stadion spiller FC Helsingør overraskende 2-2 mod Crystal Palace fra den engelske Premier League. Douglas Ferreira og Patrick Olsen scorer for FCH. Gæsterne sender alle stjernespillerne i kamp, til udelt begejstring for de 1.518 tilskuere. FCH benyttede opgøret til at teste målmanden Michael Tørnes samt Sebastian Avanzini og Carl Lange.

6. FCH vinder 1-0 i en træningskamp over FC Hansa Rostock. Matheus Leiria scorer det enlige mål foran 1000 tilskuere på Stadion Am Boden i den lille by Reibnitz. På holdet havde FCH den tidligere Viborg FF- og Ajax-spiller Markus Bay.


Juni 2018
29. Allsvenskan-holdet fra Elfsborg IF vinder 2-1 over FCH i en træningskamp på Helsingør Stadion. Daniel Segev Jørgensen scorer det enlige mål, mens svenskerne scorer sejrsmålet ét minut før tid.  FCH tester i målet den 18-årige Filip Djukic fra FC Københavns ungdomsafdeling.

29. Det er nu officielt af FCHs reservekeeper Adrian Kappenberger skifter til Hobro IK. En gratis tilgang for jyderne, da Kappenberger ikke var på kontrakt i FC Helsingør.

28. FCH skriver en 2-årig kontrakt med den centrale forsvarsspiller Morten Fraysse fra B.92 i 2. division.

26. FC Helsingør henter den 23-årige midtbanekreatør Sebastian Elvang i 2. divisionsklubben Skovshoved IF. Elvang får en 2-årig kontrakt.

26. FCH siger officielt farvel til offensivspillerne Osama Akharraz og Daniel Stückler, der begge har kontraktudløb.

19. Viceanfører Søren Henriksen tager ikke turen med ned i NordicBet Ligaen. Den 26-årige kaptajn tager tilbage til Vendsyssel FF, der netop har sikret sig oprykning til Superligaen. Nordjyderne udløser en frikøbsklausul i FCH-spillerens kontrakt, der menes at være 250.000 kroner.

7. Højrekanten Ricki Olsen får ikke forlænget sin kontrakt og forlader dermed FC Helsingør efter fire år i den lyseblå trøje. Hans nye klub bliver HB Køge, en af FCHs modstandere i NordicBet Ligaen den kommende sæson.


Maj 2018
22.
På et møde i Helsingør Kommunes økonomiudvalg godkender et flertal, at stadionbyggeriet bliver 21 mio. kr. dyrere end først forventet. Den samlede pris ser nu ud til at lande på 79 mio. kr.

21. Superligaeventyret slutter for FC Helsingør, der taber 3-4 til Silkeborg IF på Jysk Park. Et vanvittigt drama hvor FCH presser hjemmeholdet til det yderste. Matheus Leiria, Douglas Ferreira og Nicolas Mortensen scorer FCHs sidste mål i Alka Superligaen, hvor 5396 kiggede på.

17. Med det sidste spark i kampen, i det 94. minut, sikrer Gustaf Nilsson Silkeborg IF 1-1 og et godt udgangspunkt før returkampen. En kæmpe nedtur for FCH, der kort forinden havde muligheder til at øge Douglas Ferreira’s føringsmål.

13. Douglas Ferreira scorer men FCH taber 1-2 til Randers FC og skal nu ud i to nervepirrende kampe mod Silkeborg IF for at undgå den direkte nedrykning til NordicBet Ligaen. Hele 6260 tilskuere jubler med hjemmeholdet på Bio Nutria Park i Randers.

6. FC Helsingør går fra himmel til helvede på to minutter, da Nicolas Mortensen brænder et straffespark i slutminutterne, hvorefter Randers FC udligner til 1-1 kort efter. Matheus Leiria’s indledende mål betyder at første playoff-kamp i Helsingør ender 1-1 og giver kronjyderne sætbold før returkampen.


April 2018
30.
FCH lader alle de sædvanlige startere blive hjemme og sender reserver og ungdomsspillere til det sidste opgør i nedrykningsslutspillet i Hobro. Hobro IK vinder ubesværet 4-1, med Melvin Frithzell som eneste FCH-målscorer. Dermed håber FCH at have alle mand klar til de kommende playoff-kampe. En beslutning der ikke modtages med forståelse ret mange steder udenfor Helsingør.

22. Med 0-0 i hjemmekampen mod Silkeborg IF kan FC Helsingør ikke længere undgå sidstepladsen i nedryknigsgruppe 1.

17. FCH betaler hurtigt tilbage og vinder 1-0 over AGF på Helsingør Stadion. Nicolas Mortensen bliver matchvinder i den første sejr over AGF i fire forsøg denne sæson.

13. Tandløse FCH taber 1-2 til AGF foran 6652 tilskuere på Ceres Park og spillet giver ikke anledning til noget at glædes over i Smilets By. Anders Holst scorer, men det er nu endegyldigt at FCH skal ud i playoff-kampe for at bevare pladsen i Alka Superligaen.

8. Et sent mål af norske Pål Kirkevold giver Hobro IK en 1-0 sejr på Helsingør Stadion og FCH ligner en sikker kandidat til de kommende nedrykningsplayoff-kampe der afslutter nedrykningsspillet.


Marts 2018
31.
Lykkens gudinde er med FC Helsingør denne lørdag, da første kamp i nedrykningsspillet bliver vundet 3-2 over Silkeborg IF på Jysk Park. Bagud 0-2 formår FCH at vende opgøret på mål af Matheus Leiria, Felipe Tontini og Adnan Mohammad.

27. FC Helsingørs angrebstalent Nicolas Hald Willumsen scorer det udlignende mål, da FCH spiller 1-1 mod FC København i Telia Parken i Reserveligaen.

23. FCH benytter pausen i Superligaen til en træningskamp mod Vejle Boldklub, øjeblikket førerhold i NordicBet Ligaen. De lyseblå vinder 3-0 i Snekkersten, på mål af Nicolas Mortensen, Frederik Roepstorff og Daniel Stückler.

18. Årets tredje hjemmekamp bliver den første på Helsingør Stadion, hvor FCH besejrer topholdet FC Nordsjælland 1-0. Nicolas Mortensen scorer sejrsmålet på en frosthård bane. Det ændrer dog ikke på, at FCH ender sidst i grundspillet. Adrian Kappenberger debuterer i målet med en fin præstation og et clean sheet.

12. FC Helsingør er sølle tre minutter fra et sensationelt point i Telia Parken, da FC København vinder mandagens kamp med 4-3. To mål af Nicolas Mortensen og ét af Adnan Mohammad sender FCH på 3-3, inden Frederico Santander scorer Løvernes sejrsmål i dommerens tillægstid. 7954 tilskuere ser forårets bedste FCH-indsats.

4. For anden gang må FCH afvikle en hjemmekamp i Farum og igen bliver det til et nederlag. SønderjyskE vinder 2-1 selvom FCH i perioder er bedste hold på banen. Gæsternes Christian Jakobsen scorer både for FCH og sejrsmålet for sønderjyderne.


Februar 2018
28.
FC Helsingør får årets første point, da det i bidende kulde ender 0-0 mod Randers FC. Målmand Mikkel Bruhn bliver dagens helt, da han redder et straffespark fra den tidligere FCH-spiller Kasper Enghardt. 1339 tilskuere fryser bravt i 7 graders kulde i Randers.

25. Endnu et nederlag med tenniscifre til FCH, der taber 1-6 til Brøndby IF i Superligaen. Indskiftede Felipe Tontini scorer for FCH foran 11547 tilskuere, der er vidner til en regulær nedslagtning.

24. FCH må betale FC Nordsjælland ikke mindre end 170.000 kr. i leje pr. kamp i Farum, skriver Helsingør Dagblad. En pris der er langt højere end hvad andre stadions ville koste at leje.

18. FC Helsingør må rykke årets første hjemmekamp til Farum, da frosten udelukker enhver brug af Helsingør Stadion. AC Horsens vinder 2-0 foran bare 314 tilskuere.

12. Brasilianske Felipe Tontini scorer da FCH spiller årets første kamp i Reserveligaen. Brøndby IF vinder dog hjemmekampen med 2-1.

11. FCH får en syngende lussing da Alka Superligaen sparkes igang i Odense. OB vinder 6-1, med Nicolas Mortensen som scorer af et trøstmål i sidste minut.

3. Det bliver til en 1-0 sejr da FCH slutter træningslejren af mod FK Mladost Doboj Kakanj. Nicolas Mortensen bliver matchvinder efter en halv times spil.


Januar 2018
31.
FCH laver en lejeaftale med den brasilianske midtbanespiller Felipe Tontini, der hopper på et fly med destination til træningslejren i Tyrkiet.

29. FCH spiller 1-1 mod FC DAC 1904 Dunajská Streda i den første kamp på træningslejren i Belek. Douglas Ferreira scorer målet.

25. Den unge forsvarsspiller Icare Djiki Gnenzeko rykker til 2. divisionsklubben Brønshøj Boldklub. Den 19-årige spiller med camerounske rødder har ikke formået at spille sig til en plads i Superligatruppen.

24. FC Helsingør vinder sidste testkamp inden afgangen til træningslejren i Tyrkiet, da Fremad Amager fra NordicBet Ligaen besejres 5-3 på kunstgræsset ved Sundby Idrætspark. Nicolas Mortensen, Frederik Bay, Melvin Frithzell, Ricki Olsen og Daniel Stückler scorer målene på en bidende kold aften.

23. FC Helsingør og kantspilleren Mark Leth Pedersen bliver enige om at stoppe samarbejdet. Kantspilleren får ophævet sin kontrakt med øjeblikkelig virkning.

20. FCH vinder 3-1 over Falkenbergs FF i Snekkersten. Målene signeres af Dougls Ferreira, Nicolas Mortensen og Matheus Leiria.

17. FCH udlejer forsvarsspilleren Morten Hegaard til Fremad Amager fra NordicBet Ligaen. Efter tilgangen af Pascal Gregor er der langt til spilletid i de lyseblå trøje.

13. FC Helsingør spiller årets første træningskamp og taber 2-3 til FC Nordsjælland i Farum. Patrick Olsen og Melvin Frithzell scorer for de lyseblå.

13. FCH stiller med U19-spillere til Helsingørmesterskabet i indendørs fodbold. De lyseblå bliver nummer 4, mens Snekkersten IF besejrer Hornbæk IF 2-1 i finalen.

11. Anfører Andreas Holm forlænger sin kontrakt med FC Helsingør til sommeren 2020.