Jonas G. Hansen fortsætter på Færøerne

Forventes tilbage til FCH senere på året

Den 19-årige midtbanespiller Jonas G. Hansen, der har trænet med FC Helsingør de sidste to uger og spillet med i træningskampene mod FC Roskilde og Nottingham Forest, kommer ikke til at trække FCH-trøjen over hovedet i denne omgang.
FOOTBALL: Paul Taylor (Nottingham Forest) in action with Jonas G. Hansen (FC Helsingør) during the pre-season match between FC Helsingør and Nottingham Forest at Helsingør Stadion on July 14, 2015 in Helsingør, Denmark. Photo: Claus Birch / ClausBirch.dk
Paul Taylor fra Nottingham Forest i kamp med Jonas G. Hansen i jubilæumskampen på Helsingør Stadion. De kommende tre måneder skal den tidligere Esbjerg-spiller optræde på Færøerne. Foto: ClausBirchDK

I weekenden rejste han til Færøerne og nåede på øernes deadline dag, at skrive kontrakt med klubben TB fra Tvøroyri. Klubben ligger netop nu på 7. pladsen i den bedste færøske række og det var en god deal for alle parter, fortæller FC Helsingørs sportschef Johnni Mosevang Christensen.

– Jonas er bestemt en interessant spiller for os i fremtiden, men lige her og nu, var der et stykke vej til spilletid. Da muligheden for et ophold på Færøerne opstod, gav det langt bedre mening for Jonas og er en rigtig fin løsning.

Opholdet i TB betyder dog ikke, at FCH har sagt endegyldigt farvel til den tidligere Esbjerg-spiller, der nu i to omgange har prøvetrænet i sundbyen.
– Bestemt ikke. Aftalen med Jonas er, at han kan komme tilbage til os i oktober når den færøske sæson slutter. Desværre betyder transferreglerne, at han ikke umiddelbart kan spille for os på det tidspunkt, men vi har inviteret ham tilbage og træne med, så han kan holde sig i form, siger sportschefen.

Jonas Gejel Hansen, der har færøske rødder, nåede kun en enkelt førsteholdskamp for Esbjerg fB og var i foråret udlejet til Varde IF i 2. Division Vest.

Midtbanespilleren har spillet 14 U19-landskampe og 2 U18-landskampe, siden debuten i rødt og hvidt i 2013.