Jammerbugt FC – FC Helsingør 0-0

2. Division, Oprykningsspil, 4. juli 2020 på Sparekassen Vendsyssel Arena

Et helt års arbejde, defineret af nogle millimeter på stolpen! Marginalerne var i den grad med FC Helsingør i den afgørende oprykningskamp i Pandrup. Efter nogle højdramatisk tillægsminutter kunne jublen imidlertid bryde ud. 0-0 var lige præcis nok til at sende FCH op i NordicBet Ligaen.

Det blev tæt, meget tæt. Parløbet mellem FC Helsingør og Aarhus Fremad varede helt frem til det absolut sidste spark i 2019/20-sæsonen. Med en knusende 7-0 sejr over Boldklubben Frem, gjorde århusianerne hvad de kunne. Dermed var et enkelt point nok for FCH og det blev så lige akkurat sikret, inden dommer Benjamin Seferovic’s befriende slutfløjt lød. Begge klubber nåede 54 point, men FCHs målscore var 4 scoringer bedre!

Forinden måtte FCH’s mange medrejsende fans dog igennem nogle nervepirrende tillægsminutter. Først bankede hjemmeholdets Simon Jensen bolden på indersiden af fjerneste stolpe, derefter fulgte et gigantisk klumpspil, hvor Jammerbugt FC fik chancer på stribe og Kevin Stuhr Ellegaard måtte hive en mirakelredning frem fra repertoiret. 

– Det er en kæmpe forløsning, og jeg er meget, meget lettet. Det var ikke den bedste præstation i dag, og vi nåede at tænke, “det er simpelthen løgn”, da Jammerbugt var ved at score til sidst. Men så hiver Kevin en topklasseredning frem, og det redder os. Det er fodbold i yderste potens, og heldigvis gik det vores vej. Vi er lykkelige, og jeg er så stolt af holdet, sagde en jublende glad Morten Eskesen til Helsingør Dagblad.

Jublende FC Helsingør-spillere fejrer oprykningen til NordicBet Ligaen efter 0-0 i Pandrup. Foto: Dennis Hynnecke.

En udekamp i Nordjylland, mod et hjemmehold der var ubesejrede i oprykningsspillet, var ikke den letteste opgave for FC Helsingør. Og bekymringerne blev ikke mindre, i takt med at skadeslisten voksede dramatisk før kampen, med afbud fra anfører Andreas Holm, Anders Holst, Thomas Kristensen og Hans Christian Bonnesen – udover allerede fraværende Frederik Bay, Nicolas Mortensen og Ricki Olsen. Det betød at 18-årige Mathias Christensen blev kastet ind på højre back, mens unge uprøvede Valdemar Holze og Anosike Ementa tog plads på bænken, sammen med en spillerregistreret assistenttræner Mikkel Thygesen!

Kampen igennem havde FCH svært ved at skabe chancer, mod et robust og dybt liggende Jammerbugt-hold. Topscorer Jeppe Kjær var på en uriaspost i front, hvor han blev pakket effektivt ind. 

Så selvom FCH var mest på bolden, så var hjemmeholdet klart farligst på omstillingerne, hvor Kevin Stuhr Ellegaard allerede inden de døende sekunder fik vist klassespil mellem stængerne.

Meldingerne fra Århus om de mange scoringer til Fremad gjorde ikke ligefrem opgaven lettere for FCH, men efter 94 minutter kunne champagnen omsider få lov at flyde. 

– Vi lagde os ikke ned. Vi gav alt, hvad vi havde i os. Vi vidste, de var gode, men vi var fast besluttet på ikke at forære noget væk. Vi gav dem kamp til stregen og det var en vild afslutning på kampen, hvor vi har en firedobbelt chance efter at have ramt indersiden af stolpen. Men et stort tillykke til FC Helsingør med en flot oprykning. Det er et godt hold, lød det anerkendende fra hjemmeholdets cheftræner Bo Zinck.

2. Division, Oprykningsspil
Lørdag d. 4. juli 2020, kl. 14
Sparekassen Vendsyssel Arena, Pandrup

Jammerbugt FC – FC Helsingør
0-0 (0-0). Tilskuere: 410
 
Jammerbugt FC (4-4-2): Emil Kobberup – Simon Jensen, Søren Vendelbo Pedersen, Nikolaj Lyngø, Mads Larsen – Sead Gavranovic, Zander Hyltoft, Christian Rye (Anf), Bardhec Bytyqi – Viktor Ahlmann (55.: Max Møller), Morten Thomsen.
Ikke benyttet: Sebastian Mourier (M), Anders Rosengren Jensen, Nicklas Nielsen, Ruben Winther, Martin Rom Nielsen, Michael Byskov.
Cheftræner: Bo Zinck.
 
FC Helsingør (4-4-2): Kevin Stuhr Ellegaard – Mathias Christensen, Jonas Henriksen, Nikolaj S. Hansen (Anf), Dalton Wilkins – Lucas Haren (51.: Oliver Kjærgaard), Frederik Juul Christensen, Daniel Norouzi, Elijah Just (94.: Anosike Ementa) – Jeppe Kjær, Teddy Bergqvist (67.: Christopher Cortez).
Ikke benyttet: Christoffer Petersen (M), Carl Lange, Mikkel Thygesen, Valdemar Holze.
Cheftræner: Morten Eskesen.
 
Advarsler (2): Simon Jensen (34), Jammerbugt FC. Nikolaj S. Hansen (51), FC Helsingør.

Dommer: Benjamin Seferovic