Hvidovre IF – FC Helsingør 0-3

1. Division, 15. september 2020 på Hvidovre Stadion

Efter endnu en bemærkelsesværdig præstation af FC Helsingør, har de lyseblå indtaget en tidlig topplacering i 1. Division. Oprykkerne vandt 3-0 i Hvidovre, grundlagt på en velspillende første halvleg.

Med den sikre sejr i Hvidovre – en arena hvor FCH ikke har været forvænt med sejre – har Morten Eskesens tropper fået et nærmest drømmeagtigt comeback til 1. Division. De lyseblå fulgte op på premieresejren over Silkeborg IF, med endnu en markant præstation, hvor både offensiven og defensiven havde sin stor andel i sejren.

Dalton Wilkins var ikke blevet spilleklar efter skaden fra premierekampen. I hans sted spillede Philip Rejnhold på venstrebacken og det gjorde den nye FCH’er aldeles overbevisende. 

Det var dog offensiven der først stak i øjnene denne tirsdag aften, hvor Corona-regulationer igen betød at kun 500 tilskuere havde fået adgang til stadion.

Hvidovre IF fik godt nok kampens første store chance, men efter en refleksredning fra Kevin Stuhr Ellegaard, var det i modsatte ende at løjerne begyndte at rulle.

Der var bare spillet 11 minutter, da Sebastian Czajkowski afsluttede klinisk efter godt forarbejde af Anders Holst og anfører Nikolaj Hansen. Det mål nåede hjemmeholdet knap at komme sig over, før FCH kom på 2-0.

En aflevering over 50 meter fra Carl Lange fandt Jeppe Kjær og den hurtige angriber holdt på bolden så tilpas længe, at Elijah Just nåede med frem. Den unge New Zealænder kom alene igennem og scorede sikkert sit første sæsonmål og det blot andet i FCH-karrieren.

Sebastian Czajkowski scorede igen for FCH og viste at hans sammenspil med Jeppe Kjær kan blive meget værdifuldt for FCH i denne sæson. Foto: Claus Birch.

Efter pausen kom hjemmeholdet mere med i kampen og dikterede spillet i lange perioder. FCH kom til at stå for dybt og smed for mange bolde væk.

Et par gange måtte Kevin Stuhr Ellegaard i aktion, men de helt åbenlyse målchancer fik vestegnskøbenhavnerne aldrig tilspillet sig.

Derfor blev det ikke for alvor spændende og i overtiden kunne indskiftede Oliver Kjærgaard så begrave kampen med en scoring til 0-3. Et resultat der var klart i overkanten, set over hele kampen, men sejren kunne der nu ikke sættes spørgsmålstegn ved.

– Det var en rigtig god arbejdssejr for os. Vi vinder fortjent, men vi skal også kæmpe hårdt for tingene og det udvikler os som hold. Vi er skarpe og har gode angribere, og det er en rigtig god start vi får med to mål, som giver noget ro på vores spil. I dag går vi ud og beviser, at vi også kan præstere på en udebane med naturgræs. Det var en mandfolkepræstation, som jeg er stolt af sagde Morten Eskesen efter kampen til Helsingør Dagblad.

Med sejren rykkede FCH op på en tidlig førsteplads i 1. Division, med 6 point for de første to kampe.

1. Division
Tirsdag d. 15. september 2020, kl. 18:30
Pro Ventilation Arena, Hvidovre Stadion

Hvidovre IF – FC Helsingør
0-3 (0-2). Tilskuere: 500
0-1 Sebastian Czajkowski (11)
0-2 Elijah Just (16)
0-3 Oliver Kjærgaard (94)
 
Hvidovre IF (4-4-2): Marco Brylov – Anders Randrup, Matti Olsen, Daniel Stenderup,  Andreas Moos (56.: Rasmus Louie Larsen) – Magnus Fredslund, Lasse Brandt Hansen (56.: Hakan Redzep), Nicklas Bjerre Schmidt (59.: Oscar Buch), Marcus Lindberg – Tobias Thomsen (69.: Yasin Dogan), Kim Aabech (Anf).
Ikke benyttet: Mikkel Bruhn (M), Christopher Østberg, Marc Nielsen.
Cheftræner: Per Frandsen
 
 
FC Helsingør (4-4-2): Kevin Stuhr Ellegaard – Anders Holst, Jonas Henriksen, Nikolaj Hansen (Anf), Philip Rejnhold (68.: Frederik Bay) – Elijah Just (76.: Lucas Haren), Daniel Norouzi, Frederik Juul Christensen, Carl Lange (84.: Mathias Christensen) – Sebastian Czajkowski (84.: Andreas Smed), Jeppe Kjær (68.: Oliver Kjærgaard).
Ikke benyttet: Christoffer Petersen (M), Teddy Bergqvist. 
Cheftræner: Morten Eskesen
 
Advarsler (3): Frederik Juul Christensen (54), Jeppe Kjær (68) og Anders Holst (76), alle FCH. 
 
Dommer: Jesper Nielsen