Holdopstillinger til jubilæumskampen

Nottingham Forest jubilerer også - 150 år!

Der venter en anderledes fodboldoplevelse, når Helsingør Stadion tirsdag aften lægger græs til jubilæumskampen mellem FC Helsingør og Nottingham Forest. En kamp der for begge klubber er et led i forberedelserne til den kommende sæson, men også et møde af den slags, der ikke forekommer hvert år. For FC Helsingørs fodboldspillere venter helt sikkert en af de svære testkampe og for publikum i Helsingør, vil der være mulighed for at se nogle spillere, der ikke normalt betræder græsset på Ndr. Strandvej.

Nottingham Forest har nu i over en uge været afsted på den årlige pre-season tur. Udover hård fysisk træning og teambuilding, har opholdet i Sverige budt på to træningskampe. Først mod OB, der vandt 4-2 over englænderne og derefter 1-1 mod Mjällby fra den næstbedste svenske række.

FODBOLD: Manager Dougie Freedman (Bolton) under træningskampen mellem Brøndby IF og Bolton Wanderers FC den 10. juli 2014 på Brøndby Stadion. Foto: Claus Birch
Forest-manager Dougie Freedman er på udkik efter en ny angriber. Foto: ClausBirchDK

For Forest-manager Dougie Freedman har turen været en kærkommen lejlighed til at vurdere materialet. Udover hans sædvanlige trup, har han testet tre mulige nye signings, i skikkelse af Nicky Maynard, Paul Taylor og Darius Henderson. Alle tre angribere. En position der står højt på behovslisten i Nottingham, efter sidste sæsons topscorer Britt Assombalonga sidder ude med en langtidsskade.

Freedman har indtil nu hentet Boltons viceanfører Matt Mills og Jamie Ward fra Derby County. Men måske skal han også til at kigge sig omkring efter en afløser for klubbens største stjerne, wingen Michail Antonio. Han havde et brag af en første sæson på City Ground, der har fået adskillige Premier League klubber til at vifte med deres TV-millioner. Senest skulle oprykkerne fra Bournemouth være klar til at smide godt 75 mio kroner på bordet. Det skal blive spændende at se, hvad man får for den slags penge. Svaret får vi måske tirsdag aften i Helsingør…..

FODBOLD: Matt Mills (Bolton) under træningskampen mellem Brøndby IF og Bolton Wanderers FC den 10. juli 2014 på Brøndby Stadion. Foto: Claus Birch
Matt Mills er ny mand i Forest-truppen, efter en karriere hos Bolton Wanderes. Foto: ClausBirchDK

Andre interessante navne på holdet er den unge Roger Riera, der var anfører på det FC Barcelona-hold, der i 2014 vandt Champions League for ungdomshold. Også 20-årige Ben Osborn spås en interessant karriere og sammenlignes med Manchester United legenden Paul Scholes. I det hele taget er det masser af unge talenter på Forest-holdet, hvor den 18-årige wing Tyler Walker, netop har signeret en fire-årig kontrakt. Walker har det ikke fra fremmede, han er søn af den mangeårige engelske landsholdsspiller og Forest-legende Des Walker.

Blandt klubbens stærke kort er også midtbanemanden Henri Lansbury, der har fået anførerbindet i den skadede Chris Cohens fravær. Lansbury har også været på radaren i flere klubber fra den bedste række. Angriberen Dexter Blackstock, har ofte ligget alene i front, men igen været igennem en sæson plaget af skader. I forsvaret er amerikanske Eric Lichaj en af de sikreste navne på holdkortet efter ankomsten fra Aston Villa.

I sin helhed har Forest denne 24-mands trup klar til opgøret på Helsingør Stadion:
Dorus de Vries, Dimitar Evtimov, Eric Lichaj, Roger Riera, Matt Mills, Kelvin Wilson, Jack Hobbs, Michael Mancienne, Daniel Fox, Ben Osborn, Stephen McLaughlin, Henri Lansbury, Robert Tesche, Jorge Grant, Chris Burke, Michail Antonio, David Vaughan, Tyler Walker, Dexter Blackstock, Jamie Paterson, Jamie Ward samt de tre prøvespillere Paul Taylor, Nicky Maynard og Darius Henderson.

I FC Helsingør er det meste af truppen i spil til kampen, hvor man sandsynligvis også vil kigge nærmere på testspillerne Jonas G. Hansen og Aleksandar Lazarevic. Derimod er de to spillere fra Panama, Jordi Mateu og Alex Rodriguez vejet for lette, til at kunne forstærke FCH-truppen. Det samme gælder Kolding-spilleren Jeppe Brædder og tyrkiske Ekrem Aydemir, der ikke længere træner med Lønstrups tropper.

For FC Helsingør er det anden gang, man står overfor engelsk modstand. I klubbens allerførste sæson, for ti år siden, i sommeren 2005, mødte man det nyoprykkede Premier League hold fra Wigan Athletic i en opvisningskamp på Helsingør Stadion. Et opgør englænderne vandt 5-0 uden at overanstrenge sig.

Tirsdagens kamp markerer som bekendt FC Helsingørs 10 års jubilæum. Hvad de færreste nok er klar over, er at også Forest kan fejre jubilæum i 2015. Det er dog af en karat som ikke tåler sammenligning med vore egne helte. Hele 150 år er det siden, at klubben i 1865 blev stiftet. Kun tre år efter rivalerne fra Notts County, der er den ældste klub i verden, der fortsat spiller på professionelt niveau.

FC Helsingør har valgt, at man ikke udgiver et kampprogram til jubilæumskampen. Det synes vi på FCHNET naturligvis er rigtig ærgerligt. Derfor har vi undtagelsesvist valgt at lave et miniprogram med de to holds spillere, der frit kan downloades herunder. Holdopstillingerne hentes som en pdf-fil, der kan printes og medtages til kampen. Du kan også hente dem på din smartphone og ad den vej bruge dem undervejs i de 90 minutter. Nottingham Forest har på nuværende tidspunkt ikke sat numre på deres spillere. Hvis vi når det inden kick-off, vil nedenstående holdopstillinger blive opdateret umiddelbart inden kickoff.

Download holdopstillinger her:
Team Sheet FC Helsingør vs Nottingham Forest 14-07-2015

Opgøret på Helsingør Stadion spilles tirsdag en 14. juli kl. 19. Billetprisen er 100,- kroner.