GVI – FC Helsingør 0-3

Træningskamp, 2. februar 2013 i Nymosen

– Et kampforløb som dette kan meget vel blive typisk for vores hold i foråret. Vi vil møde modstandere, hvor det gælder om at vi udviser tålmodighed og bliver ved med at spille. Så må vi afgøre kampene i det sidste kvarter.

Trods de sene scoringer var det en ganske tilfreds cheftræner Benny Gall der gjorde status over lørdagens opgør mod Danmarksseriens tophold. En kamp hvor tålmodigheden endte med at give FC Helsingør sejren, men også en kamp mod et hold, der gav gæsterne en rigtig god træningskamp, hvor alle mand fik lov at kæmpe for sejren.

FC Helsingør startede med samme elleve som sidste weekend, mens skadede Frederik Frick havde overladt bænken til unge Mathias Pepke og Laurits Lund. U19-spilleren Nicklas Skou måtte melde afbud til opgøret.

På GVI-holdet var der intet gensyn med de to tidligere FCH-spillere Patrick Pedersen og Kienn Jensen, men hjemmeholdet havde masser af kvalitet på holdet, der til foråret skal ud og forsvare deres førsteplads i Danmarksserien.

De lagde hårdt ud og pressede FCH overalt på banen, men efterhånden fik Gall’s tropper kampen under kontrol. Chancer var der dog ikke mange af. Det gode opspil gik fuldstændig i stå på banens sidste tredjedel, hvor det blev for kompakt og let at trevle op for hjemmeholdets forsvar.

I anden halvleg fik FCH skabt mere bredde i spillet ved at få de to backs helt med op på kanterne og lade Peter Benjaminsen og Anders Holst søge ind i banen.

Den mere offensive tilgang til tingene, gav dog også GVI nogle gevaldige kontramuligheder. I anden halvlegs første minut måtte Daniel Ruberg gøre sig bred og reddede fornemt, mens hjemmeholdets angribere må tage de andre “missere” på samvittigheden.

I kampens 57. minut stødte Jonathan Nielsen og GVI-keeper Marc Olsen hovederne i et hændeligt uheld. Det afbrød kortvarigt kampen, da især målmanden var fuldstændig groggy. Heldigvis kom begge på benene igen og kunne fortsætte på banen.

Midtvejs i halvlegen sendte Benny Gall de to unge udskiftere på banen og det var en succes for begge. Laurits Lund gik ind på den centrale midtbane som bølgebryder ved siden af Bjarke Jacobsen, mens Mathias Pepke gik ud og udfordrede fra venstrekanten.

– De kommer begge ind og viser det høje niveau de har og at vi har kvalitet i hele truppen, selvom de er udviklingsspillere, roste Benny Gall de to.

Som kampen skred frem blev FCH mere og mere nærgående og ti minutter før tid blev der åbnet op for sluserne. Marc Olsen kunne kun parere et fabelagtigt frispark fra Morten Juul Hansen og returen kunne Casper Offenberg sikkert sparke i nettet over den prisgivne målmand.

Tre minutter senere fik Mathias Pepke så en fin assist da hans forarbejde gav Jonathan Nielsen mulighed for at score til 2-0 og endnu inden de 90 minutter var gået, headede FCH-topscoreren også i mål til 3-0 efter oplæg fra Martin Junior Christensen.

Den 17-årige midtbanespiller Laurits Lund kom i aktion for første gang på divisionsholdet, da han blev skiftet ind midtvejs i anden halvleg mod GVI. Dermed kom U19-spillere et skridt nærmere drømmen om at få sin officielle debut for FC Helsingør.

– Det var dejligt at komme ind og jeg synes, at det gik godt. Det var noget jeg havde set frem til, fortæller han. Lige nu handler det om at vise, at jeg skal have en plads i truppen. Derefter er mit mål, at blive udtaget til bænken og forhåbentlig få lidt spilletid på den måde, fortæller Laurits Lund.

Han kom til FC Helsingør i sommeren 2010 fra barndomsklubben Gilleleje og har siden – bortset fra et efterår på efterskole i Vejle – udviklet sig markant i FCHs U17 og U19-trupper.

– Jeg kan faktisk spille på U19-holdet i halvandet år endnu, så på den måde har jeg ikke travlt. Det handler først og fremmest om, at jeg skal udvikle mig og nu har jeg fået chancen for at træne fast med førsteholdet. Så jeg skal bare ud og give den gas, smiler midtbanespilleren.

– Den største forskel på at komme op i truppen er så afgjort, at nu er jeg gået fra toppen af hierakiet til bunden. De yngste slæber vand og bolde, sådan skal det være, siger han.

Cheftræner Benny Gall havde allerede i efteråret U19-spilleren med på bænken til hjemmekampen mod Nordvest FC og han kunne også lide, hvad han så på kunstgræsset i Nymosen:
– Laurits gjorde et fint indhop og er en god bølgebryder centralt. Han er en klog midtbanespiller, lyder det rosende fra bossen.

GVI – FC Helsingør
0-3 (0-0). Tilskuere: 30
80.: 0-1 Casper Offenberg
83.: 0-2 Jonathan Nielsen
87.: 0-3 Jonathan Nielsen