Gardner: FC Helsingør skal sælges videre

"FC Helsingør er en lille klub, der har sine begrænsninger"

“Lad os være ærlige. Dette er en lille klub, der har sine egne begrænsninger”, siger Jordan Gardner til The Ringer. Foto: Claus Birch.

Tidspunktet nærmer sig, hvor FC Helsingør har toppet i de amerikanske ejeres øjne og skal sælges videre med profit, siger Jordan Gardner i et interview med The Ringer.

Den amerikanske ejerkreds er måske på vej ud af FC Helsingør. I hvertfald fortæller formand Jordan Gardner i et ganske opsigtsvækkende interview med nyhedssitet The Ringer, at tidspunktet nærmer sig hvis FCH rykker i Superligaen.

– Hvis vi rykker op i Superligaen i år, vil klubben, i hvert fald på papiret, være væsentligt mere værd, end da vi købte klubben.

– For vores vedkommende må vi selvfølgelig have en form for exit strategi på et tidspunkt. Vi ville lyve, hvis vi sagde, at vi ville være i FC Helsingør om 25 år. Lad os være ærlige. Dette er en lille klub, der har sine egne begrænsninger. Hvis vi kan komme op i Superligaen og blive en stabil klub, og det rigtige tilbud så kommer, vil vi selvfølgelig altid lytte til det, siger han.

Jordan Gardner stod i spidsen for en gruppe investorer der overtog FC Helsingør for 1,2 mio EUR i marts 2019. På det tidspunkt var klubben i ringe forfatning, beretter amerikaneren og tilføjer at det tog et år og “et par millioner mere” at få klubben tilbage på rette kurs. Da de udenlandske investorer trådte til, var det med forventning om at man hurtigt kunne modernisere klubben. Ifølge The Ringer betragtede man FC Helsingør som værende “holdt tilbage af tribalisme og tradition, drevet af lokale pensionerede forretningsmænd som en hobby. Klubben fungerede mere som et lokalsamfund end en professionel sportsorganisation”.

Gardner kom til FC Helsingør som minoritetsaktionær i engelske Swansea City og irske Dundalk FC. Efter knap tre år i FC Helsingør, er han ikke imponeret af europæiske fodboldklubber.
– Forretningen, hvis du vil kalde det dét, i de fleste europæiske klubber drives simpelthen ikke effektivt. Der er masser af muligheder, baseret på det faktum, at europæisk sport er måske 50 år bagud i forhold til nordamerikansk sport, når det handler om kommercialisering, professionalisme, matchday-oplevelser og sponsorpleje. De er lysår bagud, på disse områder.

Han nævner modvilligheden mod at ændre FC Helsingørs kamptidspunkt fra søndag eftermiddag til fredag aften.
– De lokale og sponsorerne sagde, at vi var idioter. Men vi gjorde det og det blev en kæmpe succes. Alle elsker det – et lille eksempel på den modvillighed der har været til ændringer!

Men tiden i Danmark rinder måske snart ud for Gardner & Co. Visionen er at sælge klubben når den opnår en vis værdi og så købe en større klub. Eller som det konkluderes, så er det ligesom at købe et gammel billigt hus, sætte det i stand og sælge det med profit…..

Læs hele interviewet her (sidst i linket).