Forsvarsviking: Kæderne skal nok rykkes nogle meter

Årets Spiller glæder sig til at prøve kræfter med 1. Division

FC Helsingørs sportslige ledelse havde set rigtigt, da man sidste sommer hentede forsvarskrumtappen Andreas Holm i Holbæk. Kun en enkelt af FCHs 30 divisionskampe har han siden måtte sidde over og hans råstyrke i defensiven har været en væsentlig årsag til sundbyens oprykning.

Derfor kom det ikke som den helt store overraskelse, at Holm for en måned siden blev kåret som Årets Spiller i FC Helsingør. En kåring som hovedpersonen selv var både overrasket over og særdeles glad for.
– At blive årets spiller var en fantastisk bonus, efter en sæson hvor jeg ikke kunne have ønsket mere. Jeg kom hurtigt ind på holdet, vi rykkede op og så er det faktisk min første sæson nogensinde, hvor jeg ikke har været skadet, fortæller forsvarsspilleren, hvis vikinge-look passer perfekt til spillestil og attitude.

FODBOLD: Anton Holm (Avedøre) og Andreas Holm (FC Helsingør) under kampen i 2. Division Øst mellem Avedøre IF og FC Helsingør den 11. april 2015 på Avedøre Stadion. Foto: Claus Birch
Avedøres Anton Holm er chanceløs i duellen med Andreas Holm, da de to klubber mødtes i foråret. Foto: ClausBirchDK.

– Jeg ved ikke hvorfor, det er lykkedes mig at undgå skader. Måske på grund af træningen, for den var faktisk mere hård i Holbæk, siger manden, der i bogstaveligste forstand har udviklet sig til FCHs forsvarsklippe.

Han spillede fire år i Nordvest FC, hvor det blev til 102 kampe og 3 scoringer i en karriere, hvor han endte med at bære anførerbindet. I FCH er han endnu ikke kommet på scoringslisten, men kan til gengæld notere sig et pænt antal assists, efter at have forlænget et hav af lange indkast, frispark og hjørnespark, når den garderhøje midtstopper er trukket frem på dødbolde.

Som forsvarsspiller han kan dog med ligeså stor glæde notere sig, at FCH holdt målet rent, i ikke færre end 16 af de 30 kampe i 2. Division Øst.

FODBOLD: Andreas Holm (FC Helsingør) i hovedstødsduel med Martin Fisch (HIK) under kampen i 2. Division Øst mellem FC Helsingør og HIK den 24. maj 2015 på Helsingør Stadion. Foto: Claus Birch
Forsvarsvikingen Andreas Holm har ikke tabt mange hovedstødsdueller i 2. Division Øst. Efter sommerferien skal han, ligesom FC Helsingør, prøve kræfter med 1. Division for første gang. Foto: ClausBirchDK.

Efter sommerferien skal Andreas Holm for første gang stifte bekendtskab med 1. Division og ved godt, at det bliver en helt anderledes opgave.
– Jeg glæder mig til at se, hvad vi skal, hvordan vi skal spille. Sidste sæson stod vi jo ofte med midterforsvaret på modstandernes banehalvdel. Der må vi nok regne med, at kæderne skal rykkes nogle meter, siger han med et smil på læben.

– Men det kræver hurtig tilvænning, tilføjer han.

Andreas Holm er netop blevet færdiguddannet som skolelærer, så også på den private front byder fremtiden på forandringer.

– Ja, jeg skal ud og finde mig et job nu. Det regner jeg med, bliver i København, siger FCH-vikingen, der bor på Nørrebro.