Formandens nytårshilsen

Finn Moseholm ser tilbage på et succesfuldt 2016

FC Helsingørs formand Finn Moseholm har udsendt sin årlige nytårshilsen til klubbens samarbejdspartnere. En flot beretning som naturligvis skal deles med læserne af FCHNET …..

Kære alle,
Med endnu et år i bagagen og endnu et kapitel skrevet i FC Helsingørs historie, vil vi gerne benytte lejligheden til at takke alle, der har ydet støtte eller ydet en indsats til gavn for FC Helsingør.

2016 blev på samme måde som 2015 et fantastisk fodbold år.

Her hvor året er ved at rinde ud, og hvor vi fodboldmæssigt er gået lidt på vågeblus, så er det tid til at gøre status, tid til at kigge fremad mod et rigtig spændende 2017. Hvordan måler man et fodbold år? For os er der tre parametre, hvor vi kan måles. Det er økonomi, resultater og oplevelser. 2016 afspejlede sig ved, at alle tre parametre blev indfriet meget positivt.

FODBOLD: Federico Santander (FC København) og Kasper Enghardt (Randers FC) under kampen i ALKA Superligaen mellem FC København og Randers FC den 3. december 2016 i Parken, København. Foto: Claus Birch
Kasper Enghardt tog springet fra FC Helsingør til Superligaen og Randers FC. Her i kamp med Federico Santander (FC København) under kampen i ALKA Superligaen mellem FC København og Randers FC den 3. december 2016 i Parken, København. Foto: Claus Birch

Divisionsholdet.
Opstarten i januar måned 2016 gav et godt fingerpeg af, hvor langt vi er nået i FC Helsingør, da ”lillebror” tog færgerne over sundet for at møde ”storebror” Helsingborg i en træningskamp. For øjnene af 1000 tilskuere tævede vi Helsingborg 4-1.

Træningsopstarten blev fulgt op af et fantastisk forår og en flot første sæson i 1. division med en 7. plads og 47 point. 2016 blev således året, hvor fodbold Danmark for alvor fik øjnene op for, hvad vi har gang i, og hvor fantastiske fans vi har. De satte deres præg på diverse stadions i Danmark.

Det betød også, at superligaklubberne fik stillet kikkerten skarpt på vores spillere, og i forbindelse med opstarten til efterårssæsonen måtte vi desværre tage afsked med to af vores store profiler, anfører Kasper Enghardt og Philip Zingernagel, der begge blev hentet til to top seks klubber i superligaen (Randers og Sønderjyske).

Umiddelbart en klar svækkelse af holdet, men trænerstaben fik hurtigt sammensat et stærkt hold, der i efterårets 19 kampe kæmpede med i toppen, og såfremt vi ikke havde begået nogle dumme fejl som resulterede i en del uafgjorte kampe, havde vi ligget helt i top i divisionen.

FODBOLD: Cheftræner Christian Lønstrup ved FC Helsingør's træningsstart den 6. juli 2015 i Helsingør Idrætspark Foto: Claus Birch
Cheftræner Christian Lønstrup blev fuldtidsansat i FC Helsingør i sommeren 2016 og har netop forlænget sin kontrakt til udgangen af 2020. Foto: Claus Birch

Talentudviklingen
2016 er også året, hvor vi har opprioriteret talentudviklingen. Vi er meget bevidste om, at hvis vi ikke har et talentelitemiljø, kan vi ikke fastholde og tiltrække kapaciteter til fremtidens divisionshold. Hvis vi vil være blandt de bedste, så er det et langt sejt træk og det kræver hårdt arbejde, dedikation og vilje til at skabe resultater. FC Helsingør har fra sommeren 2016 fuldtidsansat to kapaciteter til udvikle talentafdelingen.

Det er imponerende, hvad de har opnået i efteråret. De har udviklet talenttræning/specifiktræning for breddeklubbernes talenter. De har også udviklet FC Helsingørs klub konsulenter, som kan være med til at give den bedste rådgivning og vejledning til at styrke trænere i klubberne. Endelig har de udviklet FC Helsingørs Elite camp, som blev afviklet med succes i efterårsferien for 38 dedikerede fodboldspillere

Det store talentarbejde, som er udført gennem de seneste år, blev belønnet af DBU, der tildelte FC Helsingør en T-licens. En T-licens sigter primært på udvikling af spillere på U-13 til U-15-niveau, og er målrettet klubber, der igennem arbejdet med disse spillere over en årrække har vist sig at være et godt første stop på udviklingsstigen. Formålet er at gøre dette miljø endnu bedre gennem den certificering, som T-licensen er udtryk for.

Den nye licens giver vores bedste spillere mulighed for at blive i FC Helsingør længere, end vi har set tidligere, så de ikke længere behøver at trække mod FC Nordsjælland, Lyngby eller København.

Talentudvikling er helt afhængig af det store arbejde, der sker i moderklubberne. Uden den kæmpe indsats, opbakning og gode samarbejde kan projektet ikke lykkes. 2016 var også året, hvor Snekkersten trådte ind i samarbejdet i overbygningen.

FODBOLD: FC Helsingør fans under kampen i 1. Division mellem Næstved Boldklub og FC Helsingør den 23. oktober 2016 på Næstved Stadion. Foto: Claus Birch
FC Helsingørs fans kan glæde sig til nyt stadion i 2018. Foto: Claus Birch

Nyt stadion.
2016 blev også året, hvor Helsingør kommunes byråd fandt plads i anlægsbudgettet og dermed kunne fremrykke planerne med at bygge et nyt stadion i 2017. Et stadion der kan leve op til licenskravene for at spille i 1. division. Et stadion som giver et markant sponsor- og tilskuerløft og dermed bedre komfort, underholdning og service, som kommer de mange støtter til gode.

Der er udarbejdet prækvalifikation og tilbudsfasen løber til medio januar måned. Der er ligeledes udarbejdet en lokalplan, som er sendt i høring. Hvis alt går efter planen, så vil det nye stadion stå klar til indvielse ved første hjemmekamp i marts 2018.

Med erfaringen fra Ndr. Strandvej kan vi dog frygte, at der bliver indgivet klage til Natur- og miljøklagenævnet, hvilket betyder en udsættelse af indvielsen. Hvis det sker endnu engang i omgivelserne på Gl. Hellebækvej, hvor et nyt stadion vil være omkranset af fodboldbaner, kan det efterlade det indtryk, at for nogen er klagen vigtigere end naturen. Vi krydser fingre for, at det ikke sker, så vi ikke risikerer konsekvenser fra DBU for ikke at leve op til kravene.

FODBOLD: Assistenttræner Brian Gellert (FC Helsingør) giver interview til TV3 Sport under kampen i 1. Division mellem Vejle Boldklub og FC Helsingør den 11. august 2016 på Vejle Stadion. Foto: Claus Birch
Assistenttræner Brian Gellert giver interview til TV3 Sport under kampen i 1. Division mellem Vejle Boldklub og FC Helsingør den 11. august 2016 på Vejle Stadion. Foto: Claus Birch

Sponsorafdelingen.
Også på sponsorfronten har 2016 været et flot år. Antallet af sponsorer og erhvervspartnere er i 2016 steget med yderligere 15 %, så vi nu tæller omkring 100 lokale virksomheder, der støtter op om FCH. Det er vi naturligvis rigtig stolte af, men der er fortsat plads til mange flere!

FCH er i allerhøjeste grad blevet et positivt brand og en seriøs organisation, som man regner med og som mange gerne vil identificeres med. Derfor bliver vi oftest budt indenfor, når vi kontakter nye partnere.

De sportslige resultater og den enorme eksponering i de skrevne, elektroniske og virtuelle medier skaber ikke blot interesse for FCH, men også for kommunen og vore erhvervsvirksomheder som helhed. I efteråret har 6 af vore 9 udekampe været vist live på landsdækkende TV og kommentatorerne har da også benyttet enhver lejlighed til at rose vort fodboldprojekt i Helsingør, hvor vi med et af de mindste budgetter alligevel kan være med, hvor det er sjovt.

Ligeledes oplever vi en glædelig, og positiv vækst i vores netværk, hvor vi nu er oppe på 10 morgennetværksmøder om året, og hvor vi oplever et yderst dynamisk netværk, hvor der skabes og knyttes kontakter, og hvor medlemmerne handler med hinanden. Med indgangen til 2017 byder vi velkommen til en ny facilitator, Birgit Ritter, som fremover vil facilitere vores netværksmøder.

FODBOLD: Cheftræner Christian Lønstrup ved et velbesøgt sponsorarrangement på Restaurant Ciao Ciao før kampen i 2. Division Øst mellem FC Helsingør og Boldklubben Frem den 10. maj 2015 på Helsingør Stadion. Foto: Claus Birch
Cheftræner Christian Lønstrup ved et velbesøgt sponsorarrangement på Restaurant Ciao Ciao. Foto: Claus Birch

Også vore førkampsarrangementer har været velbesøgte i 2016, hvilket i høj grad skyldes de af vore sponsorer, der velvilligt har lagt lokaler og udsøgt forplejning til disse.

Årets sponsortur var henlagt til Norditalien og bød bl.a. på et spændende vin-besøg i Barolo, hyggeligt samvær i Torino samt Serie A-kampen, Juventus-Empoli.

At vi også i 2016 har sprængt alle rammer for, hvad vi tidligere har formået i FCH, har vores mange sponsorer en væsentlig andel i. Der skal derfor lyde en stor tak til Jer. Vi glæder os til at fortsætte denne fantastiske rejse i 2017.

På bestyrelsens vegne vil jeg slutte af med endnu engang at ønske alle et godt og spændende 2017, hvor vi glæder os til samarbejdet og til nye fodboldoplevelser.

Finn Moseholm
Formand

Be the first to comment

Leave a Reply