Forest til Helsingør med fire nye spillere

Manager Dougie Freedman foran karrierens største test

Selvom det efterhånden er over 30 år siden Nottingham Forest kunne løfte det engelske mesterskabstrofæ og efterfølgende Europa-Cup’en for Mesterhold, og livet i dag leves i den næstbedste engelske række, så er det ét af engelsk fodbolds varme managersæder, der indehaves af 41-årige Dougie Freedman. Hele 8 managers har fået fyresedlen eller er stoppet på anden vis indenfor de seneste fem sæsoner, i en skarp kontrast til legendariske Brian Cloughs 18-årige regeringsperiode fra 1975 til 1993.

FODBOLD: Manager Dougie Freedman (Bolton) under træningskampen mellem Brøndby IF og Bolton Wanderers FC den 10. juli 2014 på Brøndby Stadion. Foto: Claus Birch
Dougie Freedman på sidelinien sidste sommer på Brøndby Stadion, da han stod i spidsen for Bolton. Nu skal den 41-årige manager forsøge at leve op til de altid høje forventninger i Nottingham. Foto: ClausBirchDK.

Dougie Freedman blev hentet ind i februar, efter jobs hos Crystal Palace og Bolton. Han fik styret endnu en skidt sæson nogenlunde i land med en 14. Plads i Championship, men nu er hvedebrødsdagene ved at være ovre og de sædvanlige forventninger stigende før sæsonstarten.

Forest-spillerne startede træningen op mandag og allerede nu står det klart, at fire af klubbens profiler, Matty Fryatt, Andy Reid, anfører Chris Cohen og Britt Assombalonga, må starte den kommende sæson på skadeslisten.

Det øger presset på Freedman, der indenfor de seneste dage har hentet sin gamle vicekaptajn Matt Mills hos Bolton samt Jamie Ward fra Derby County.

FODBOLD: Matt Mills (Bolton) under træningskampen mellem Brøndby IF og Bolton Wanderers FC den 10. juli 2014 på Brøndby Stadion. Foto: Claus Birch
Matt Mills er netop hentet i Bolton og blandt fire nye ansigter der tager turen med til Helsingør.  Foto: ClausBirchDK.

De dage er imidlertid forbi, hvor den tidligere så gavmilde ejer Fawaz Al-Hasawi generøst åbnede tegnebogen. Belært af mange tidligere managers fejlslagne dispositioner og en klub, der ikke har været i nærheden af, at sikre sig oprykning til Premier League, må Freedman i højere grad end sine forgængere, ud og finde billige eller kontraktløse spillere. Måske en fordel i virkeligheden, for en sammentømret trup uden stjerner, kan være vejen frem for holdet fra The City Ground.

Det kunne være angriberne Nicky Maynard, der har fået karrieren ødelagt af skader, eller Paul Taylor, der faldt i unåde hos Mick McCarthy i Ipswich. Begge ventes under alle omstændigheder med på Forest-turen til Sverige og Danmark i næste uge, hvor de skal forsøge at spille sig til en kontrakt hos The Reds.

På turen spiller Nottingham Forest mod OB den 8. Juli i Trelleborg og mod Mjällby IF den 12. Juli i Sölvesborg, inden der sluttes af på Helsingør Stadion den 14. Juli kl. 19. En kamp hvor FC Helsingør har startet billetsalget og forventer stort rykind til klubbens 10 års jubilæumskamp.