FCH tjener godt på Bjarke Jacobsen salg

AB-salg til Vendsyssel FF sender penge til Helsingør

Det er ikke kun i Vendsyssel de glæder sig over en af transfervinduets allersidste klubskifter, der sendte AB’s 21-årige midtbaneprofil Bjarke Jacobsen til Nordjylland.

Også i FC Helsingør kunne man gnide sig i hænderne over mandagens handel, der sender en pæn sum i FCHs klubkasse.

Bjarke Jacobsen (FC Helsing¯r) passerer NÊstveds anf¯rer Joakim Normann.
AB’s salg af Bjarke Jacobsen til Vendsyssel FF sender et stort beløb i FC Helsingørs kasse. Foto: ClausBirchDK.

Bjarke Jacobsen fik i juni sidste år sin kontrakt med FCH annulleret, således at han kunne få opfyldt sit ønske om et skifte til AB i 1. division. Ved den lejlighed fik akademikerne den unge spiller kvit og frit, men FCH indbyggede en videresalgsklausul i aftalen.

En klausul der skulle være på ikke mindre end 25 %, skriver Helsingør Dagblad i dag og som glæder sportschef Johnni M. Christensen.
– Jeg må indrømme, at jeg sad med et bredt smil på mandag aften, da det blev bekræftet, at handelen mellem Vendsyssel og AB var gået igennem. Jeg kan ikke sige noget om beløbet, men vi er fint tilfredse, siger sportschefen til avisen.

Han fortæller, at AB allerede mandag morgen forsøgte at få FC Helsingør til at ændre den indgåede aftale.
– AB ville gerne have, at vores andel af beløbet skulle være mindre, men det sagde vi nej til, tilføjer sportschefen.

Også hovedpersonen selv er glad for, at FCH har fået noget ud af klubskiftet.
– Da jeg havde brug for at prøve noget nyt i sommer, blev jeg hjulpet fint videre af FC Helsingør. Derfor glæder det mig også, at de får lidt penge ud af det her, siger Bjarke Jacobsen til avisen.

I Vendsyssel røber man, at købet af Bjarke Jacobsen er det dyreste i klubbens historie, men ingen af parterne har ønsket at sætte det præcise tal på købet af spilleren, der ellers lige have forlænget kontrakten med AB.

Bjarke Jacobsen kom til FC Helsingør i august 2012, da han ikke formåede at sikre sig en kontrakt i FC Nordsjælland, hvor han spillede på U19-mandskabet. Tidligere samme år fik han debut på U20-landsholdet og var også til prøvetræning i Heerenveen

Trods sin alder markerede han sig hurtigt på FC Helsingør-mandskabet, med stort overblik og god bolddistribution. Bjarke Jacobsen har været en af klubbens mest boldfaste spillere, der i en central midtbanerolle var været en stærk regisør og aldrig er gået af vejen for en god nærkamp.

I sine to sæsoner i den lyseblå trøje nåede den 20-årige midtbanemand 54 kampe og 3 scoringer.