FCH opruster talentudvikling med Carit Falch

Scoop siger direktør om tidligere FC Nordsjælland- og HB-Køge træner

FC Helsingør har i dag indgået en to-årig kontrakt med Carit Falch og dermed lagt en solid grundsten for det fremtidige talentarbejde. Den 38-årige træner tiltræder øjeblikkeligt, i en rolle som konceptudvikler og ansvarlig for klubbens talentudvikling.

Selvom Falch senest har trænet Brønshøj Boldklubs 1. divisionshold, er det i rollerne som talentudvikler og eliteungdomstræner han vil være mest kendt. Fra 2011-14 var han således talentchef og A+ træner i HB Køge og før det, var han i tre år cheftræner på U-liga holdet i FC Nordsjælland, ansvarlig for klubbens U16 projekt og et halvt år ansvarlig for Scout & Analyse på Superligaholdet.

FCHs direktør Janus Kyhl lægger da heller ikke skjul på, at det er noget af en kapacitet der nu er tilknyttet klubben.
– Med ansættelsen af Carit Falch har vi fået en stor kapacitet til klubben. Jeg anser Carit for at være en rigtig dygtig træner og samtidig en af Danmarks dygtigste talentudviklere. Idéen med ansættelsen af ham er også, at han skal være med til at udvikle hele vores koncept og talentprogram og herigennem også skabe en god overgang fra talent til senior fodbold i FC Helsingør, siger Kyhl.

Janus Kyhl, Carit Falch, 02-07-2015
FC Helsingør nye direktør Janus Kyhl (tv) byder Carit Falch velkommen som klubbens nye ansvarlige for talentudvikling. Foto: FC Helsingør

– Vi har en ambition om at blive blandt Danmarks dygtigste talentudviklingsmiljøer, og jeg er overbevist om at Carit Falch er den rette mand til at stå i spidsen for dette, fortsætter Janus Kyhl, som kalder ansættelsen for et scoop.

Carit Falch blev sidste sommer ansat som cheftræner i Brønshøj Boldklub, men ægteskabet endte i april, med begge parters fulde forståelse.
– Carit er en ufattelig dygtig træner, som vi var helt enige med i sommer i forhold til, hvilken spillestil, der skulle praktiseres. Men Brønshøj-DNA’et er også noget med hård fight og at spille ud fra vores forudsætninger og i vores nuværende situation kan vi ikke længere leve op til det, vi aftalte i sommer, indrømmede man i Tingbjerg-klubben overfor bold.dk.

For Falch var det første gang han stod i spidsen for et seniorhold og han erkendte overfor bold.dk, at også han var blevet klogere efter den oplevelse.
– Næste gang jeg får et tilbud, vil jeg være endnu mere opmærksom på, at klubben har samme intentioner og indgang til spillet, som jeg har, og som passer til mine værdier og koncept. Jeg vil gerne være med til at skabe en rød tråd i en klub og være med til at præge en klubs ungdomsafdeling.

– Jeg er åben for divisionsfodbold, men også den bedste del af talentudvikling. Jeg brænder for at være med på højeste seniorniveau i en klub, hvor talentarbejdet også fylder en del. Jeg er en type træner, som gerne vil spille fremadrettet, positiv, intelligent fodbold, hvor vi udvikler spillere, og næste gang håber jeg, at jeg finder en klub, som vil samme vej, tilføjede Falch.

Det blev så FC Helsingør der fik den dygtige træner i staben og det kan divisionsholdet også få glæde af, siger Janus Kyhl.
– I processen med at skabe en tæt forbindelse mellem 1. holdet og talenterne vil det være helt naturligt at Carit bliver en god og vigtig sparringspartner for Christian Lønstrup og Brian Gellert omkring vores 1. divisionshold. Carit indeholder også nogle åbenlyse kvaliteter og erfaring, som vi helt naturligt vil kunne gøre brug af til glæde for divisionsholdet.

Den nye talentchef føler, at han er kommet på den helt rigtige hylde med ansættelse i FCH.
– Min baggrund for at vælge dette job i FC Helsingør er simpel: Mine og klubbens værdier og ambitioner er et fantastisk match og så har jeg stor respekt for og tillid til Janus Kyhl og resten af ledelsen. Så da Janus ringede, føltes det bare helt rigtigt. FC Helsingør vil virkelig frem i verden og jeg elsker ambitiøse projekter og mennesker, fortæller Carit Falch.

– Men jeg tror på, at man skal tænke proces orienteret og struktureret for at kunne skabe store og varige resultater på både kort og lang sigt. Det er, i mine øjne, tydeligt at FC Helsingør her skiller sig ud fra mængden ved at bygge tingene grundigt op med god ledelse, visioner og kvalitet. Det glæder jeg mig meget til at være en del af, slutter Carit Falch.