FCH opruster yderligere: Skriver med Thomas “TK” Kristensen

Den rutinerede ex-FC København spiller får ét-årig kontrakt

Thomas Kristensen i duel med Andrew Hjulsager (Brøndby IF) under kampen i Superligaen mellem FC København og Brøndby IF den 4. maj 2014 i Parken. Nu tørner han ud for FC Helsingør. Foto: Claus Birch

FC Helsingør fortsætter oprustningen til den forestående sæson og har skrevet en ét-årig kontrakt med den tidligere FC København- og FC Nordsjællandspiller Thomas Kristensen.

Det er en rutineret herre der dermed træder ind i truppen, da “TK” har spillet over 200 Superligakampe for FCK og FCN, og mere end 100 kampe i udlandet for hollandske ADO Den Haag og australske Brisbane Roar. Han har desuden spillet syv kampe for det danske A-landshold.

36-årige Thomas Kristensen har trænet med truppen de seneste tre uger og har imponeret cheftræner Morten Eskesen.
– TK er en spiller, som jeg er rigtig glad for at kunne tilknytte. Han kommer med en meget stor erfaring fra allerhøjeste niveau, og en udpræget vinderkultur, der er noget af det han skal være med til at bygge op her i klubben. Han kommer også med nogle friske øjne og ny energi til truppen og kan i dén grad være et forbillede for vores mange unge spillere.

– Han har trænet med et stykke tid, og har imponeret os med sin fysiske form. Han har været i top-tre i truppen fysisk siden han kom, hvilket jo ikke er dårligt for en mand, der har rundet de 36. Han skal ind og være en leder for holdet, og har allerede under prøvetræningen vist, at han er dygtig til at dirigere og organisere. Derudover er han en spiller der kan dække både den centrale midt og midterforsvaret, så han giver os også flere strenge at spille på taktisk. Ham bliver vi glade for, det er jeg sikker på, tilføjer Eskesen til klubbens hjemmeside.

FAKTA
Thomas Kristensen (f. 17.04.1983)
Position: Midtbane
Klubber: Lyngby Boldklub, FC Nordsjælland, ADO Den Haag (Holland), Brisbane Roar FC (Australien), FC Helsingør
Kampe / Mål for FCH: 18 / 2
Landskampe: Danmark A (7 kp) i 2007-08

Lysten til at fortsætte
Thomas Kristensen kommer direkte fra australske Brisbane og siger om den nye udfordring:
– Min familie og jeg var kommet hjem efter fem år i udlandet, og så fik jeg mulighed for at træne med heroppe, hvor jeg så har været de sidste tre uger.

– Jeg skulle lige finde ud af, om jeg havde lyst til at fortsætte med at spille fodbold, men det virkede hurtigt som et godt match, både sportsligt og geografisk, hvor min kone og jeg gerne ville blive i hovedstadsområdet. Truppen virker rigtig god, og det har været fantastisk at komme herop og blive bekræftet i, at jeg stadig havde lysten og evnerne til at fortsætte. Der er mange unge spillere her, både fra Danmark og udlandet, og det er da planen, at jeg qua min alder og erfaring kan give nogle erfaringer fra mig, hvis der ellers er nogen der kan bruge dem.

– Jeg ser stadig mig selv som central midt, men jeg er villig til at spille der, hvor “Eske” kan bruge mig, og jeg synes generelt det virker som et rigtig spændende projekt man har gang i heroppe, med nogle faciliteter som man på 2. divisionsniveau både kan være glade for og stolte af.