FC Roskilde – FC Helsingør 1-2

DBU Pokalen, 28. august 2013 i Roskilde Idrætspark

Der blev eksperimenteret på begge mandskaber, da FC Helsingør onsdag aften sikrede sig adgang til 3. runde i DBU Pokalen. Mødet mellem de to tophold i 2. division øst kom således til at stå lidt i skyggen af den kommende divisionskamp mellem de to oprykningskandidater, der spilles om 18 dage i Helsingør.

Cheftræner Benny Gall havde valgt at starte med navne som Mads Laudrup og Daniel Udsen på bænken, mens unge Laurits Lund fik hele kampen som højre back, i den skadede Martin Junior Christensens fravær.

Specielt forsvarsmæssigt så rokeringerne ud til at påvirke FC Helsingør en smule og hjemmeholdet slap klart bedst fra start. “Ørnene” kredsede om FC Helsingør-målet, men måtte se en veloplagt Mikkel Bruhn snuppe alt hvad der blev kastet mod ham. Flottest måske da han nappede en friløber fra hjemmeholdets Mathias Johannsen efter 11 minutter.

Modsat var det ikke så meget FC Helsingør diskede op med. Men da det endelig skete, havde det star quality over sig. Anders Holst tog sagen i egen hånd, da han skar ind fra sin kant, afdriblede tre forsvarsspillere og afsluttede med at krølle bolden udenom Roskildes målmand Mikkel Hasling. Fortjent var det ikke – men smukt!

Scoringen tog noget af modet fra hjemmeholdet, der ikke senere fandt de offensive takter frem igen og de orangeklædte havde ingen problemer med at holde føringen til pausen.

Fra anden halvlegs start sendte FC Helsingør Daniel Udsen på banen og det burde allerede der, have fået alarmklokkerne til at ringe i hjemmeholdets lejr.

Udsen har scoret i samtlige de kampe han har spillet siden tilbagekomsten denne sommer og minsandten om ikke FC Helsingørs topscorer gjorde det igen. Et frispark udenfor Roskildes straffesparksfelt bragede han direkte i kassen og så var FC Helsingør for alvor i kontrol.

Begge hold havde tilløb til chancer, uden at det dog blev rigtig farligt. FC Helsingør havde ofte succes med at trække hjemmeholdets angribere offside, men det kiksede 12 minutter før tid og Lars Brøgger kunne score på en friløber.

Målet gav naturligvis FC Roskilde ny tro, men de skabte aldrig den chance, der kunne have givet udledningen. I stedet var træner Anders Theill ved at brokke sig til en borvisning og man må konstatere at niveauet er meget forskelligt fra dommer til dommer – set i forhold til den bagatel der gav Benny Gall to spilledages karantæne i udekampen mod Nordvest FC. Men dommer Martin Olsgaard valgte at lægge det døve øre til og så fuldendte hjemmeholdet fuldtalligt, både på og udenfor banen.

Mod slutningen var FC Helsingør tættest på at øge, da indskiftede Morten Smidt først skød lige forbi og kort efter tvang Mikkel Hasling til en fin redning.

Selvom FC Helsingør ikke har lagt skjul på, at en oprykning fra 2. division har første prioritet, så fastslog cheftræner Benny Gall, at man også vil gøre det så godt som muligt i pokalturneringen.
– Vi skal have en vinderkultur, der gør at vi vil vinde hver gang, uanset hvad det er vi spiller. Det gælder klubben, trænere og spillere og uanset om vi spiller en pokalkamp, en turneringskamp eller en træningskamp.

Benny Gall fremhævede kvaliteten i sin trup, hvor alle de spillere han har, har kvalitet til at starte inde.
– I dag spillede Laurits på en helt uvant plads som back og vi havde også foretaget andre ændringer. På den led har vi en rigtig fin bredde i truppen, sagde Gall efter sejren.

FC Roskilde – FC Helsingør
1-2 (0-1). Tilskuere: 285
35.: 0-1 Anders Holst
64.: 0-2 Daniel Udsen
78.: 1-2 Lars Brøgger