FC Helsingør – Viborg FF 1-1

ALKA Superliga Playoff 1. kamp, 31. maj 2017 på Helsingør Stadion

FODBOLD: Målscorer Rasmus Minor Petersen og Andreas Holm jubler efter scoringen til 1-0 under playoff-kampen til ALKA Superligaen mellem FC Helsingør og Viborg FF den 31. maj 2017 på Helsingør Stadion. Foto: Claus Birch.

Tilskuerrekorden fik et ordentlig tryk og næsten 3400 tilskuere fik en på opleveren, da FC Helsingør onsdag aften spillede 1-1 mod Viborg FF, i det første af to playoff-opgør om oprykning til ALKA Superligaen. En kamp som de lokale helte havde stor ære af og en indsats der holder oprykningsdrømmene i kog…..

– Vi har respekt, men er ikke skræmt, lød det fra cheftræner Christian Lønstrup, før mødet med Viborg. En udtalelse som FCH-træneren tydeligvis også havde haft succes med at indprente sine spillere, der gik til opgaven med lige dele påpasselighed og optimisme.

Startelleveren var uændret fra de seneste kampe, ligeså kampdragten, der for tredje gang i træk var den nye “tredje-trøje”. Valgt af spillerne, der er kommet ualmindelig godt fra start i det nye outfit. Dét gjorde de også i denne sene onsdagskamp, hvor det i perioder ikke var til at se, at gæsterne – på papiret – burde spille bold på en højere hylde.

Mads Aaquist i kamp med Jung-Bin Park. FCH-spilleren leverede igen en fighterindsats på midtbanen. Foto: Claus Birch

Der var bare spillet et par minutter, da Mathias Johannsen kom til baglinien med et godt træk og fik sendt et farligt fladt indlæg ind foran Walter Viitala i Viborg-målet. Fysisk var gæsterne svære at matche, hvilket især vævre Mads Aaquist og Tobias Christensen fik at føle. Men så snart FCH fik spillet bolden hurtigt og opfindsomt rundt, var det superligaklubben der var på hælene.

Midt i halvlegen havde Pierre Larsen en fin afslutning som Viborgs finske keeper reddede til hjørnespark og undervejs følte hjemmeholdet sig snydt for et straffespark, da en Viborg-spiller – nok uforsætligt – havde hånd på bolden.

Mikkel Basse blev sendt på banen fra anden halvlegs start for at give mere saft og kraft centralt. Her går det ud over Viborgs George Fochive. Foto: Claus Birch

Christian Lønstrup skiftede i pausen Mikkel Basse ind i stedet for Tobias Christensen, der havde det svært mod de granvoksne Viborg-spillere. Efter en god første halvleg, var det et FCH-hold med masser af selvtillid, der kom ud til de sidste 45 minutter.

Godt støttet af det rekordstore publikum satte helsingoranerne sig på kampen og efter bare fem minutter bredte euforien sig på lægterne, da FC Helsingør bragte sig foran. Mathias Johannsen havde kampen igennem leveret adskillige farlige hjørnespark og han serverede endnu ét, da viseren nærmede sig 50. minut. Denne gang stødte tårnhøje Rasmus Minor Petersen frem og pandede bolden utageligt i nettet, med hans anden scoring i FCH-trøjen.

Dén scoring rystede for en periode Viborg, der måtte se FCH sværme omkring jydernes straffesparksfelt. Stille og roligt fik Johnny Mølbys hold dog spillet sig tilbage i opgøret, ikke mindst fordi FCH-spilleren så mere end trætte ud.

Det gav en udligning tyve minutter før tid, da indskiftede Christian Sivebæk trak sig forbi Andreas Holm på kanten. Han dropindlæg blev mødt med klinisk præcision af Alexander Jakobsen, der med et pragtmål ikke levnede Mikkel Bruhn i målet mange chancer.

Martin Fisch holder øje med gæsternes Mate Vatsadze. FCH-spilleren leverede igen en fin indsats i den nye tre-mands bagkæde. Foto: Claus Birch

I slutfasen var det gæsterne der tog teten og en enkelt gang brændte det for alvor på, foran FCH-målet. Stormen blev dog reddet af og Lønstrups spillere kunne lade sig hylde med stående klapsalver fra publikum.

– Jeg synes vi havde en lidt svær start, hvor vi havde modvind og mødte et hold, der spiller i et højere tempo, end vi er vant til. Vi satser lidt for meget, hvor de kører omstillinger på os. Men så får vi arbejdet os ind i kampen, der udvikler sig til vores fordel, lød det efterfølgende fra Lønstrup.

Om pauseudskiftningen forklarede FCH-træneren:
– Vi ændrer lidt fordi jeg syntes Aaquist lavede for meget, når vi ikke havde bolden. Derfor satte vi Basse ind ved siden af Vito. Det gav godt udbytte, vi får sat spillet højere op og så kommer vi foran på en dødbold.

At FCH ikke holder sejren hjem, ærgrer cheftræneren:
– Det mål de scorer, kommer ud af ingenting og viser, at på det her niveau, bliver du bare straffet. “Malte” får krampe og vi skal til at skifte, men når det ikke. Det er de små nuancer, der afgør sådan en kamp, slutter Lønstrup, der dog er særdeles tilfreds med den indsats der blev lagt for dagen.

De to klubber mødes igen søndag i Viborg, hvor oprykningen endegyldigt skal afgøres. FC Helsingør er tvunget til at score mindst én gang, da reglen om udebanemål træde i kraft, hvis de to hold står lige.

ALKA Superliga Playoff, 1. kamp
Onsdag d. 31. maj 2017, kl. 20 på Helsingør Stadion

FC Helsingør – Viborg FF
1-1 (0-0). Tilskuere: 3.382
1-0 Rasmus Minor Petersen (50)
1-1 Alexander Jakobsen (73)

FC Helsingør (3-5-2): Mikkel Bruhn – Martin Fisch, Andreas Holm (Anf), Rasmus Minor Petersen – Ricki Olsen (77.: Johannes Ritter), Tobias Christensen (46.: Mikkel Basse), Vito Hammershøy-Mistrati, Mads Aaquist, Mathias Johannsen (73.: Frederik Bay) – Pierre Larsen, André Riel.
Ikke benyttet: Aris Vaporakis (M), Alexander Fioretos, Lucas Ohlander, Morten Hegaard.
Cheftræner: Christian Lønstrup

Viborg FF (4-4-2): Walter Viitala – Kristoffer Pallesen, Jonas Thorsen, Søren Reese, Søren Frederiksen – Jonas Kamper (Anf), Jeppe Grønning, Alexander Jakobsen, Jungbin Park (78.: George Fochive) – Mate Vatsadze (64.: Christian Sivebæk), Osama Akharrez (69.: Mathias Wichmann Andersen).
Ikke benyttet: Peter Friis (M), Christian Keller, Jacob Dehn Andersen, Oliver Haurits.
Cheftræner: Johnny Mølby

Advarsel: Ricki Olsen (73), FC Helsingør.

Dommer: Michael Tykgaard