FC Helsingør – Svebølle BI 1-0

2. Division Øst, 19. oktober 2014 på Helsingør Stadion

FC Helsingør spillede sig tilbage på førstepladsen i 2. Division Øst med en smal sejr over Svebølle. Men måske ganske betegnende, så skyldtes det ikke kun de lyseblås egen indsats, men også aflysningen af Boldklubben Frem’s opgør mod GVI. For det var sandt at sige ikke prangende, det der blev vist denne søndag på Helsingør Stadion.

– Hvis det er vores niveau, så har vi ikke noget at gøre i 1. division.

FCH-træner Christian Lønstrup var da også alt andet end imponeret over hans hold, der gik gråt i gråt med den silende regn.

FODBOLD: Jannik Zimling (FC Helsingør) under kampen i 2. Division Øst mellem FC Helsingør og Svebølle BI den 19. oktober 2014 på Helsingør Stadion. Foto: Claus Birch
Jannik Zimling blev matchvinder med sin første scoring i denne sæson og blev kåret som FCH’s Man-of-the-Match. Foto: ClausBirchDK.

Med en karantæneramt topscorer Martin Koch ude, havde Lønstrup valgt at ændre opstilling overfor de defensivt orienterede gæster. Det betød to mand i front, hvor Nicklas Skou havde fået pladsen ved siden af en fremrykket Ricki Olsen.

En konstellation der ikke viste sig specielt gennembrudsfarlig og FCH så ud til at savne Kochs evner til både at holde på bolden, lægge den af og tage dybdeløbene. Ihvertfald var det meget småt med reelle målchancer og faktisk gik der en halv time, før FCH havde en velkvalificeret afslutning på Svebølles mål.
Den strøg så til gengæld også i netmaskerne, da Mads Laudrups hjørnespark via Andreas Holm havnede hos Jannik Zimling. Kantspilleren fik tid og plads til at tæmme bolden midt for mål og udplacerede Nicky Jensen i Svebølle-målet.

FCH nåede en enkelt god mulighed mere umiddelbart inden pausen, da Klaus Lykke fik afsluttet fra en spids vinkel, men også lige forbi målet.

FODBOLD: Ricki Olsen (FC Helsingør) i kamp med Arman Mehakovic (Svebølle) under kampen i 2. Division Øst mellem FC Helsingør og Svebølle BI den 19. oktober 2014 på Helsingør Stadion. Foto: Claus Birch
Ricki Olsen ydede vanen tro en stor løbeindsats, men led også under savnet af den faste makker i front. Foto: ClausBirchDK.

Gæsterne stillede op med en kompakt femmands bagkæde, hvor Villads Bache var trukket tilbage for at forstærke bolværket foran keeper Nicky Jensen. Dén idé viste sig således ganske bæredygtig og høstede anerkendelse på FCH-bænken.
– Svebølle havde læst lektien meget godt. Mod et så kompakt forsvar kræver det, at vi har nogle spidser, der kan tage bolden til sig og lave noget uventet. Det havde vi ikke idag, sagde Lønstrup og erkendte, at man savnede den karantæneramte topscorer Martin Koch.

Den modsatte vej var det mere de tilfældige muligheder der bød sig. Tættest på var en fremstormende Alexander Dige, men hans lumske langskud blev flot klaret af Mikkel Bruhn på den glatte bane.

– Vi starter med den respekt, vi skal have for Helsingør og for første gang i de mere end fire år jeg har været i Svebølle, stiller vi op i en defensiv formation med en 5-back kæde og prøver at køre omstillingsfodbold, forklarede gæsternes cheftræner Erdogan Aslan.

FODBOLD: Thomas Ibsen (FC Helsingør) presses af Kasper Schultz (Svebølle) under kampen i 2. Division Øst mellem FC Helsingør og Svebølle BI den 19. oktober 2014 på Helsingør Stadion. Foto: Claus Birch
Thomas Ibsen kom på banen efter pausen og havde kampens sidste scoringsmulighed. Foto: ClausBirchDK.

Noget overraskende fik hans hold endnu mere plads efter pausen, hvor hjemmeholdet gik yderligere ned i tempo på den tunge bane og slet ikke kunne få spillet til at køre. Det gav flere gode chancer til bundholdet og stopperen Mathias Lysgaard vil ærgre sig længe over den chance han brændte et kvarter før tid. Helt fri foran mål fik han headet så meget i jorden, at bolden sprang over målrammen.

Tættere på kom Svebølle ikke og det ærgrede Erdogan Aslan.
– Vi får trukket kæderne længere frem på banen i anden halvleg og presser Helsingør i bund de sidste tyve minutter. Men det overrasker mig ikke, for jeg ved at spillerne har et meget højt niveau. Og når vi ikke har 4-5 skader eller karantæner så har vi et fantastisk hold, der kan spille op med de allerbedste.

Reelt kunne FCH dog også være kommet på 2-0, da Nicklas Skou fik en kæmpe chance efter 68 minutter. Den reddede Nicky Jensen imidlertid i stor stil og understregede sin kandidatur som en af gæsternes bedste.