Avarta – FC Helsingør 2-3

To mål af Martin Koch reddede topholdet i slutminutterne

Efter 12 kampe uden nederlag, var det tæt på at gå galt for FC Helsingør, der var godt nede i sækken i søndagens udekamp mod Avarta. Men en hektisk slutfase vendte op og ned på det hele, da højrebacken Mads Aaquist og topscorer Martin Koch viste glimt af klasse.

Fem minutter før ordinær spilletids udløb fik Aaquist smækket en bold ind til rækkens topscorer, der fik vippet bolden over målmand Mathias Djernæs til 2-2. Da den svenske indhopper Faton Trstena kort efter blev præsenteret for sit andet gule kort, angiveligt for film, lignede det en trods alt rimelig pointdeling.

FODBOLD: André Riel lykønsker Dia Raofat med scoringen til 1-0 under kampen i 2. Division Øst mellem Avarta og FC Helsingør den 26. april 2015 i Espelunden. Foto: Claus Birch
André Riel lykønsker Dia Raofat med scoringen til 1-0 mod Avarta. Foto: ClausBirchDK

Men hjemmeholdet havde gjort regning uden Mads Aaquist, der i overtiden slap afsted på en skift over 40 meter fra Dia Raofat. Fra baglinien sendte han bolden til fjerneste stolpe, hvor Martin Koch igen lurede og skabte euforiske jubelscener hos sundbyens spillere og fans.

Undervejs var der ellers ikke så meget at glæde sig over hos de lyseblå, der tydeligvis savnede det karantæneramte anfører Kasper Enghardt. Trods et hurtigt føringsmål fra den tidligere Avarta-spiller Dia Raofat, var FC Helsingør bagud ved pausen, til cheftræner Christian Lønstrups store irritation.
– Jeg var sådan set ligeglad om vi tabte 1-2 eller 1-3. Jeg ville se en reaktion fra mine spillere. Der var for mange, der gik og kiggede ned i jorden og havde ondt af sig selv. Dén slags har jeg det rimelig stramt med, så vi fik vasket tavlen en og lavede en aftale om, at der skulle vises noget mere vilje.

Pausesnakken fik da også FC Helsingør tilbage på sporet, omend kantspillerne Anders Holst og Ricki Olsen ikke rigtig blev sat i scene. Selvom gæsterne efterhånden fik sat sig på spillet, var Avarta ikke ufarlige og Andreas Holm måtte redde på stregen, da det for alvor brændte på i Helsingør-defensiven.

– Vi har altid haft det svært herude. Selvom vi får startet som forventet, så slap vi konceptet og lod dem få lov at spille deres lange bolde. Vi var ikke klar på andenboldene og i det hele taget, blev første halvleg alt for meget på deres præmisser, lød det fra Christian Lønstrup.

– Til sidst måtte vi satse og det er typisk for det her hold, at selvom vi kun har ti mand på banen, så ville vi gerne vinde, da vi endelig får udlignet, tilføjede han og kunne glæde sig over, at hans hold med nød og næppe holdt forspringet på fem point til Boldklubben Frem.

2. Division Øst
Søndag d. 26. april 2015, kl. 13 i Espelunden
Avarta – FC Helsingør
2-3 (2-1). Tilskuere: 455
0-1 Dia Raofat (10)
1-1 Benjamin Vielsted (33)
2-1 Mads-Christopher Pedersen (44)
2-2 Martin Koch (86)
2-3 Martin Koch (91)

Avarta: Mathias Djernæs – Oliver Pedersen, Jacob Albrechtsen, Daniel Andersen, Benjamin Vielsted (74.: Sorin Virgil) – Christian Offenberg, Nicolaj Helby, Mark Christiansen, Mads-Christopher Pedersen (56.: Asger Højmark Jensen) – Emil Thomsen, Jacob Ingvarsen.

FC Helsingør: Mikkel Bruhn – Mads Aaquist, Bobby Alm Nilsson (67.: Faton Trstena), Andreas Holm, Hulusi Dolar (53.: Alexander Augustesen) – Ricki Olsen, Klaus Lykke, Dia Raofat, Anders Holst (79.: Nicklas Skou) – André Riel, Martin Koch.

Advarsler: Dia Raofat (51), Ricki Olsen (64), Faton Trstena (76 og 87), alle FC Helsingør.

Udvisning: Faton Trstena, FC Helsingør (87)