FC Helsingør – Randers FC 2-0

ALKA Superliga, 26. august 2017 på Helsingør Stadion

André Riel blev matchvinder med to fremragende mål, da FC Helsingør sænkede kriseramte Randers FC. Foto: Claus Birch

Med to scoringer af høj kaliber, stjal hurtige og pågående André Riel billedet, da FC Helsingør lørdag sikrede sig sæsonens tredje sejr i superligaen. Men den lille angriber var realistisk i sin vurdering af opgøret, der hverken var hans eller holdets mest velspillede i det fine selskab.
– Måske spiller vi ikke så godt som vi plejer, men vi er skarpe i begge ender i dag og derfor vinder vi, fastslog matchvinderen efter opgøret, der sendte Randers-træner Olafur Kristjansson fra asken til ilden.

Kronjyderne er efter syv runder fortsat uden sejr og det forstår man godt, vurderet ud fra indsatsen i Helsingør. Gæsterne manglede alt dén aggresivitet og kreativitet, som FC Helsingør havde og som de vandt opgøret på. Så selvom Randers havde bolden mest, så var det fuldt fortjent, at oprykkerne tog en ny skalp til bæltet.

Ét minut og 16 sekunder. Længere tid gik der ikke, før bolden lå i nettet bag en prisgivet Hannes Halldórsson i Randers-målet. En lang bold fra Ricki Olsen fandt lynhurtige André Riel, der overrumplede gæsternes bagkæde og med et karatelignende spark, sendte bolden i nettet ved stolpen. En drømmestart for FC Helsingør og et slag af de hårde, for et mentalt sårbart Randers-hold.

Scoringen gav ikke kun hjemmeholdet en perfekt start, men også en ønskeposition for kampens udvikling. Christian Lønstrups tropper kunne trække organisationen tilbage og lure på omstillingerne. Det var tæt på at give bonus igen kort efter, da Mikkel Basse afsluttede tæt forbi opstanderen.

Den tidligere FC Helsingør-kaptajn Kasper Enghardt i duel med Nicolas Mortensen. Foto: Claus Birch

Selvom gæsterne dermed havde bolden mest, var der ikke meget, der for alvor kunne true Helsingør’s fem-mands forsvar. Martin Fisch kom tilbage og fik tacklet i sidste øjeblik da Nikola Djurdjic var ved at komme på skudhold og en fodparade fra Mikkel Bruhn reddede, da Marcus Mølvadgaard fik vendt sig og afsluttede.

Så var der mere bid i Helsingør’s omstillinger og Hannes Halldórsson måtte hive en af de fine redninger frem, da Mikkel Basse headede Nicolas Mortensen fri i feltet.

Den store angriber startede inde for første gang, ved siden af André Riel og det klædte dem begge.
– Nicolas er blevet skiftet ind med succes i de to seneste kampe, så i dag skulle det prøves fra start. Han vinder vel 80 % af duellerne med Mads Agesen og hans fysisk kommer hele holdet til gode. Dels får Riel mere plads omkring sig, men der bliver også skabt mere plads på midten, fordi Randers trækker sig længere tilbage, forklarede Christian Lønstrup om sit to-mands angreb.

Det var en drømmeaflevering fra Ricki Olsen der grundlagde sejren over Randers FC, en af FCH-kantens tidligere klubber. Foto: Claus Birch

Han måtte se presset på sit hold blive intensiveret efter pausen, hvor kun en veltimet tackling fra netop indskiftede Frederik Bay, forhindrede Marvin Pourié i at udligne omkring timen.

Men gæsternes opspil var både langsomt og forudsigeligt. Så var der mere dynamik i FC Helsingør, der sendte Adnan Mohammad på banen midt i halvlegen. Han var centimeter fra at øge, da han trak ind i banen og afsluttede en af mange hurtige omstillinger.

Recepten var næsten den samme fem minutter senere. En Frederik Bay tackling bremsede et Randers-opspil og bolden endte for André Riels fødder. Dér blev den, indtil den kyniske afslutter havde trukket forbi sin tidligere klubkammerat Kasper Enghardt og sendt en velplaceret flad inderside ind i det lange hjørne, bag en strandet Hannes Halldórsson.

Jublende fans efter kampen i ALKA Superligaen mellem FC Helsingør og Randers FC den 26. august 2017 på Helsingør Stadion. Foto: Claus Birch

Cheftræner Christian Lønstrup var efter sejren især begejstret for “udtrykket”.
– Det var ikke den mest velspillede kamp fra vores side, men det havde jeg sådan set heller ikke forventet. Vi havde en plan om at spille mere i længderetningen og med mere fysik. Det var også baggrunden for, at jeg stillede med Nicolas Mortensen oppe ved siden af Riel og startede med Mathias Johannsen på venstrekanten.

FC Helsingør har fået mange roser for holdets positive spillemæssige tilgang til opholdet i superligaen. Men for cheftræner Christian Lønstrup er det ikke nok, hvis der ikke kommer point på kontoen.
– Det handler ikke kun om kønt spil, men om at vi vinder. Jeg føler, at vi er klar til at tage det næste skridt og derfor ønskede jeg et lidt andet udtryk fra mine spillere i dag. Ikke mindst på hjemmebane skal vi have fokus på attitude og parathed. Der er en stor signalværdi i, at vi hjemme forsøger at gå ind og diktere spillet, vise fysisk styrke og vinde duellerne, lød det fra Lønstrup, der var begejstret for André Riel’s handling efter det lynhurtige åbningsmål.

Angriberen løb direkte hen mod målet, hentede bolden og løb tilbage mod midtercirklen.
– Det er præcis dét signal jeg ønsker. At vi vil dét her og at vi bestemmer. Ikke mindst mod et såret dyr som Randers, er det den helt rigtige tilgang, fastslog Helsingør-træneren.

Med sejren rykkede FC Helsingør op i det lune midterfelt, mens et kriseramt Randers-hold fortsat må kigge opad efter rækkens øvrige tretten klubber.

ALKA Superliga, 8. runde
Lørdag d. 26. august 2017, kl. 15 på Helsingør Stadion

FC Helsingør – Randers FC
2-0 (1-0). Tilskuere: 1.619
1-0 André Riel (2)
2-0 André Riel (84)

FC Helsingør (3-4-1-2): Mikkel Bruhn – Søren Henriksen, Andreas Holm (Anf), Martin Fisch – Ricki Olsen, Christian Køhler (72.: Jonas Henriksen), Mikkel Basse, Mathias Johannsen (58.: Frederik Bay) – Anders Holst (66.: Adnan Mohammad) – Nicolas Mortensen, André Riel.
Ikke benyttet: Aris Vaporakis (M), Mark Leth Pedersen, Morten Hegaard, Tobias Christensen.
Cheftræner: Christian Lønstrup

Randers FC (3-5-2): Hannes Halldórsson – Jonas Bager, Mads Agesen, Kasper Enghardt – Johnny Thomsen, Perry Kitchen (79.: Frederik Lauenborg), Nikola Djurdjic, Joni Kauko, Erik Marxen (59.: Saba Lobjanidze) – Marvin Pourié, Marcus Mølvadgaard (59.: Mayron George).
Ikke benyttet: Jonas Dakir (M), Andreas Bruhn, Lucas Ravn-Haren, Ibrahima Ndiaye Mame.
Cheftræner: Olafur Kristjansson

Advarsel: Mads Agesen, Randers (88)

Dommer: Mads-Kristoffer Kristoffersen