FC Helsingør – OB 0-2

Alka Superliga, 24. juli 2017 på Helsingør Stadion

Tobias Christensen tackles af Rasmus Jönsson mens Izunna Uzochukwu er klar til at følge op. Foto: Claus Birch

På to scoringer af Anders K. Jacobsen sikrede OB sig sejren, i den første Superligakamp nogensinde på Helsingør Stadion. Trods den i perioder silende regn, var ikke færre end 3.984 tilskuere mødt op til den historiske kamp. De kunne se et FC Helsingør-hold der gav gæsterne god modstand, men måtte også erkende at de tre point fortjent kunne tages med til Odense.

Christian Lønstrup havde ændret på flere pladser i forhold til premiereopgøret i Hobro, hvilket betød ændringer på begge kanter, hvor Ricki Olsen og Mathias Johannsen fik deres første superligaminutter for de lyseblå.

Næsten 4000 tilskuere satte ny stadionrekord på Helsingør Stadion, der havde fået både TV-studie og lysmaster inden superligapremieren. Foto: Claus Birch

FC Helsingør kom ellers ganske fint fra start, med god fremdrift i veloplagte Tobias Christensen og Mads Aaquist. Bagude blev der også lukket godt ned for gæsterne og det var FCH der fik den første rigtig store chance. Desværre gled André Riel i skudøjeblikket, da han fik muligheden midt for mål efter godt et kvarter.

Stille og roligt fik OB dog overtaget og kom også foran midt i halvlegen. Mathias Greve førte bolden frem, men istedet for at afslutte selv, spillede han på tværs til en helt fri Anders K. Jacobsen, der let kunne bringe fynboerne foran 1-0.

Mads Aaquist slipper fri af Casper Nielsen og den lille kantspiller var da også en af FCHs bedste mod OB. Foto: Claus Birch

Efter føringsmålet trak gæsterne sig en smule tilbage, men kun en enkelt gang brændte det for alvor på foran OB-målet. Det var således tæt på en udligning kort før pausen. Den forhindrede målmand Sten Grytebust dog, da han reddede flot fra Mathias Johannsen,

FC Helsingør havde især kvaler med den bevægelig Izunna Uzochukw på gæsternes midtbane. Helt fremme manglede der fysik i angrebsspillet og ofte fik de stærke OB-forsvarere pillet bolden fra FCHs offensiv.

FCH havde store kvaler med Izunna Uzochukwu på OBs centrale midtbane. Her får indskiftede Nicolas Mortensen baghjul af nigerianeren. Foto: Claus Birch

Efter pausesnakken kom FCH bedre ud til de sidste 45 minutter, men der gik ikke længe før kampen reelt blev afgjort. Oplægget stod Ryan Johnson Laursen for i højre side, mens Anders K. Jacobsen igen var den kølige afslutter på et iskoldt eksekveret kontraangreb.

Herefter kom sejren aldrig i fare, selvom FCH spillede mere med. Chancerne foran Grytebust i OB-målet blev ikke store nok og slutresultatet kunne der ikke indvendes meget i mod.

Mikkel Bruhn havde flere gode indgreb i opgøret. Foto: Claus Birch

– Det var en svær første halvleg, hvor vi ikke får sat vores pres rigtigt. Det forsøgte vi at korrigere på, men vi var for passive. Det er ikke fordi de kommer til de helt store chancer, men vi kommer til at stå for langt tilbage. Vi får rettet lidt op på det, men så scorer de lidt ud af ingenting. Vi dikterer så spillet i starten af anden halvleg, indtil de scorer igen, og så bliver det svært. Jeg må give drengene kredit for ikke at give op, selv da de kommer på 2-0. Det kan man hurtigt komme til, men de bliver ved i dag. Det er jeg tilfreds med. Og så må jeg sige, at det var en fantastisk kulisse at spille i. Jeg lægger som oftest ikke så meget mærke til omgivelserne, fordi jeg er så fokuseret på kampene, men i dag må jeg give stor cadeau til dem der har været med til at bygge de her ting op, sagde cheftræner Christian Lønstrup til FCHs hjemmeside.

– Vi udviser stor erfaring og coolness og spiller kampen på den måde, den skal spilles. Vi havde snakket om, at det kunne komme til at minde om en cupkamp på grund af al den energi og nerve, der ville være omkring kampen. Så det gjaldt om at spille med stor koncentration, så de ikke fik færden af noget, og det lykkes vi med, sagde OB-træner Kent Nielsen til klubbens hjemmeside.

Martin Fisch – her i hovedstødsduel med Mikkel Desler – blev kåret som bedste FC Helsingør-spiller. Foto: Claus Birch
Det officielle kampprogram.

ALKA Superliga, 2. runde
Mandag d. 24. juli 2017, kl. 19 på Helsingør Stadion

FC Helsingør – OB
0-2 (0-1). Tilskuere: 3.984
0-1 Anders K. Jacobsen (24)
0-2 Anders K. Jacobsen (54)

FC Helsingør (3-4-2-1): Mikkel Bruhn – Søren Henriksen, Andreas Holm (Anf), Martin Fisch – Ricki Olsen, Christian Køhler, Mikkel Basse, Mathias Johannsen – Tobias Christensen (56.: Anders Holst), Mads Aaquist (65.: Nicolas Mortesen) – André Riel.
Ikke benyttet: Aris Vaporakis (M), Frederik Bay, Mark Leth Pedersen, Morten Hegaard, Adnan Mohammad.
Cheftræner: Christian Lønstrup

OB (4-4-2): Sten Grytebust – Ryan Johnson Laursen, Frederik Tingager, Kenneth Emil Petersen (Anf), Mikkel Desler – Mathias Greve, Casper Nielsen, Izunna Uzochukwu (71.: Nana Welbeck), Rasmus Jönsson (78.: Mathias Thrane) – Nicklas Helenius, Anders K. Jacobsen (86.: Jens Jakob Thomasen).
Ikke benyttet: Thomas Mikkelsen (M), Joao Pereira, Julius Eskesen, Yao Dieudonne.
Cheftræner: Kent Nielsen

Advarsler: Mathias Johannsen (75), FC Helsingør. Mikkel Desler (10), Izunna Uzochukwu (31), begge OB.

Dommer: Peter Munch Larsen

Søren Henriksen gjorde det solidt i hans første optræden på Helsingør Stadion. Foto: Claus Birch