FC Helsingør – Næstved Boldklub 1-4

2. Division Øst, 7. oktober 2012 på Helsingør Stadion

For første gang i denne sæson måtte FC Helsingør forlade hjemmebanen uden en sejr, da nedrykkerne fra Næstved kom på besøg og kunne returnere til sydsjælland med en 4-1 sejr i bagagen.

En sejr som ciffermæssigt bestemt ikke afspejlede spillet på grønsværen, men som egentlig fortalte historien om kampen ganske godt alligevel.

Gæsterne havde nemlig den effektivitet og kynisme som FC Helsingør manglede og samtlige fire mål kom faktisk efter lyseblå boldtab og hurtigt omstilingsspil fra De Grønne.

FC Helsingør-træner Benny Gall havde hele paletten til rådighed forud for topkampen, men valgte alligevel at rokere om på brikkerne efter nederlaget i Sundby Idrætspark sidste weekend.

På midtbanen satsede man på Jonas Kallehauges fysik, fremfor unge Bjarke Jacobsen og det var meget godt set. Kallehauge leverede en af sine sædvanlige utrættelige indsatser og blev kåret til FC Helsingørs Man-of-the-match efterfølgende.

I forsvaret var Martin Junior Christensen blev bænket til mødet med sin tidligere klub og erstattet af Morten Juul Hansen. Hans plads i det centrale forsvar var taget af Jeppe Christiansen, der så igen havde leveret venstrebacken tilbage til Samuel Agba. Tankerne bag denne rokade har givetvis være dybe, men jeg savnede nu Juniors kantspil og ligeså lidt mere bold centralt, som vi har været vant til fra Morten Juul Hansens side. Tilgengæld var Agba virkelig god i offensiven, hvor han flere gange kom fint rundt om gæsternes forsvar.

FC Helsingør startede som lyn og torden og allerede efter 15 sekunder måtte målmand Jakob Krag redde Jonathan Nielsens afslutning. Kort efter var Anders Holst tæt på, men målmanden fik igen reddet til hjørnespark. I modsatte ende var Næstveds anfører Joakim Normann uheldig, da hans afslutning passerede Mads Hamberg, men ramte fjerneste stolpe og sprang tilbage på banen.

Gennem hele kampen var FC Helsingør klart mest i boldbesiddelse og fik også i perioder spillet godt bagom Næstved-forsvaret. Men den afgørende fod manglede og så var De Grønne i stedet livsfarlige på deres hurtige omstillingsspil.

Det kostede dyrt da Nick Andersen efter tyve minutter sendte en aflevering lige i fødderne på Joakim Normann midt på banen. Næstved-anføreren gik direkte mod mål og havde tilgengæld heldet da hans afslutning snittede en FCH-spiller og snød Mads Hamberg i målet. Om Mads havde nappet den, er dog nok et åbent spørgsmål, for den var flot sparket i nettet af kaptajnen. Den perle sikrede ham både støvlepudsning og en krammer.

Til gengæld gik der kun fire minutter inden FC Helsingør svarede igen. Samuel Agba sendte et flot indlæg fra venstre ind til Jonathan Nielsen, der helt umarkeret kunne heade bolden i kassen bag en prisgivet og ellers meget velspillende Jakob Krag.

Det lignede uafgjort ved pausen, men der var gjort regning uden målræven Rygaard. Den målfarlige angriber fik chancen efter et par returer i feltet og scorede flot i fjerneste hjørne.

Ingen af holdene ændrede sammensætning i pausen og det var der da heller ingen grund til. Igen kom FC Helsingør bedst fra start og Jakob Krag startede sit one-man show efter tre minutter med en flot redning af Jonathan Nielsens placerede afslutning fra kanten af det lille felt. Så var den rødskæggede Næstved-keeper ligesom spillet varm og han forblev umulig at passere.

Chancer var der ellers nok af til de lyseblå. Jonathan Nielsen fik en afslutning blokeret, Morten Juul Hansen forsøgte sig og Jonas Kallehauge tordnede en afslutning mod den velspillende målmand.

Igen var det imidlertid gæsterne der fik målet. Et hurtigt opspil i Næstveds højre side endte hos backen Kasper Mertz, der tog chancen og scorede i fjerneste sidenet. Det så let ud, taget i betragtning hvor store anstrengelser FC Helsingør havde gjort sig for at opnå samme resultat.

Bagud med to mål kastede FC Helsingør endnu mere frem og det gav mange farlige situationer i Næstved-feltet, hvor de lyseblå to gange protesterede vildt for at få et straffespark. Første gang på en hands, som nok ikke var forsætlig og senere lidt mere kritisk, da Kasper Kristensen faldt omkuld. Men dommer Paul Knudsen lod de to hold gå til sagen og vinkede afværgende for det meste, i den ganske underholdende og spændende kamp.

For spændende var det faktisk, lige indtil Næstved slog det sidste søm i tre minutter før tid ved den indskiftede veteran Karsten Jensen.

Dermed stod der 4-1 på måltavlen og det resultat kunne gæsterne absolut ikke tillade sig, at være utilfredse med. Omvendt må FC Helsingør også erkende, at mod modstandere af Næstveds kaliber, kan man ikke begå de fejl vi så i dag. Slet ikke når man spiller så meget bold og så chancebetonet som FCH ofte gør – og sædvanligvis med succes.