FC Helsingør – Lyngby Boldklub 0-2

Træningskamp, 17. Juli 2013 på Helsingør Stadion

Med bare to træningsaftener i benene var det noget af en stor mundfuld FC Helsingør stod overfor, da Lyngby Boldklub onsdag aften gæstede et solbeskinnet Helsingør Stadion.

I næste uge tager gæsterne fat på kampene i 1. Division og det forspring både skulle og kunne ses i opgøret, der havde trukket godt 300 tilskuere på lægterne.

De kunne se et FC Helsingør-mandskab med mange nye ansigter. I mål havde Mikkel Bruhn fået pladsen og spillede som den eneste alle 90 minutter. Det varer endnu nogen tid, før Daniel Ruberg er klar efter den brækkede finger han pådrog sig i ugen op til forårets sidste kamp.

På de to backpladser var der også kendte navne i skikkelse af Martin Junior Christensen og Matthias Andersen, mens Kasper Enghardt i det centrale forsvar både havde fået anførerbindet og en ny makker.

Her testede Benny Gall den tidligere FC Vestsjællandspiller Mads Heidelbach som en mulighed. At dømme efter onsdagens indsats så det lovende ud og den 22-årige forsvarsspiller udtrykte også selv et stort ønske om at spille for FC Helsingør i den kommende sæson.

På midtbanen så den nye konstellation Laudrup / Zimling rigtig fornuftig ud, med Daniel Udsen og Anders Holst på kanterne i første halvleg.

Helt fremme kæmpede Morten Smidt og Casper Offenberg glimrende, selvom begge havde deres hyr med et stærkt Lyngby-forsvar og Morten Smidt fik en scoring annulleret for offside.

Efter godt ti minutter kom Lyngby foran, da venstrebacken Mathias Mejer trak frem, snød Martin Junior Christensen og sendte bolden i mål, uden chance for Mikkel Bruhn.

Så manglede skarpheden lidt mere i modsatte ende, hvor FC Helsingør fik to meget store chancer. Hverken Jannik Zimling eller Daniel Udsen havde dog held til at score.

Første halvleg blev aldeles glimrende og gæsternes højere tempo, så ikke umiddelbart ud til at volde FC Helsingør de store kvaler.

Det kom til gengæld til at sætte sit præg på kampen, at FCH i disse dage har voldsomt mange prøvespillere til træning og ønskede at se så mange som muligt i kamp.

I anden halvleg gav det plads til defensivspillerne Mads C. Pedersen (Birkerød), Rasmus Jensen (FC Nordsjælland U19), Rasmus Koch (Fremad Amager) og Aminu Ibrahim. Den 19-årige nigerianer har senest spillet for AB i reserveligaen og har gjort det glimrende til de første træningsaftener i Helsingør.

Ændringerne betød naturligvis at flowet i spillet gik tabt og FC Helsingør spillede sig ikke til meget frem ad banen.

Til gengæld fik man held til at bremse Lyngbys organiserede opspil og det skulle noget af en bommert til, før gæsterne kort før tid kunne score endnu en gang.

Dén stod unge Laurits Lund for, da han spillede en helt fri Patrick Mortensen, der let kunne score i et tomt mål.

– Vi skulle se spillerne an i dag, det var derfor de var her. Jeg synes vi fik set gode takter og så gør resultatet ikke så meget. Selvom vi forærer dem de to mål, sagde Benny Gall efter kampen.

FC Helsingør – Lyngby Boldklub
0-2 (0-1). Tilskuere: 300
10.: 0-1 Mathias Mejer
86.: 0-2 Patrik Mortensen