FC Helsingør – Landskrona BOIS 2-1

Træningskamp, 1. marts 2014 i Helsingør Idrætspark

Skadeslisten var lang forud for lørdagens opgør mod Landskrona BoIS fra Superettan, den næstbedste svenske række. Således måtte Mikkel Bruhn, Nicklas Skou, Anders Holst, Frederik Frick, Mads-Christopher Pedersen og Peter Benjaminsen tage plads på sidelinien, men det forhindrede ikke FC Helsingør i at hente en flot sejr over det svenske mandskab.

Der blev gået til sagen fra start mod holdet, der har den tidligere FC København-spiller Jörgen Pettersson som træner.

FC Helsingør kom foran efter godt et kvarter, da Bobby Alm Nilsson prikkede bolden i nettet efter hjørnespark, efter et par halvklaringer af den svenske keeper Niklas Uddenäs.

Det holdt dog kun fem minutter, da Andrew Stadler flugtede bolden i nettet efter indspil fra Paul Torres.

Bolden var mest på svenske fødder og overtaget blev endnu mere markant efter pausen. Godt midtvejs i halvlegen ville gæsterne gerne have haft straffespark, da indskiftede Philip Alm røg omkuld i feltet.

Det blev imidlertid ikke dømt og så kunne FC Helsingør i stedet score sejrsmålet kort efter. Daniel Udsen havde mere held da han blev skubbet og fra straffesparkspletten scorede den færøske landsholdsspiller sikkert.

Cheftræner Christian Lønstrup var godt tilfreds med indsatsen, selvom FCH ikke var boldstyrende som sædvanligt.

– Det er enormt positivt, at vi slår et mandskab, der har et professionelt setup. Jeg synes faktisk, at vi er en tand bedre end dem på bolden, mens vi selvfølgelig får det svært på fysikken til sidst, sagde Lønstrup til Helsingør Dagblad.

– Det er super, at spillerne prøver at føle, hvordan det er, bare at stå og forsvare og sparke bolden væk hele tiden. Der kan sagtens komme kampe i turneringen, hvor det bliver nødvendigt, tilføjede cheftræneren til avisen.

FC Helsingør – Landskrona BoIS
2-1 (1-1). Tilskuere: 75
14.: 1-0 Bobby Alm Nilsson
19.: 1-1 Andrew Stadler
67.: 2-1 Daniel Udsen (straffespark)