FC Helsingør – Herlev 4-1

2. Division Øst, 23. september 2012 på Helsingør Stadion

Det var måske lidt mere spændende, end det havde behøvet at være. Men da sidste dommerfløjt lød, havde FC Helsingør trods alt vundet en sejr, hvis størrelse stod i rimeligt forhold til overvægten i spil og chancer.

Men det holdt hårdt og først i overtiden scorede Jonas Kallehauge og anfører Kasper Kristensen de mål, der sikrede en overbevisende sejr på 4-1 og fastholdt de lyseblå på rækkens 2. plads.

En ganske fortræffelig sæsonstart med 6 sejre i 7 kampe, der med rimelig sikkerhed har fortrængt enhver risiko for at Benny Galls tropper i år skal svede omkring nedrykningsstregen.

At FC Helsingør lige nu svæver på en sky af selvtillid og medgang, blev understreget efter bare fire minutters spil.

Herlevs anfører Morten Larsen forsøgte at afdrible Jonathan Nielsen og Daniel Udsen foran eget mål, men måtte se FC Helsingørs færøske landsholdsspiller snuppe bolden og sparke den i kassen bag en prisgivet Christian Schäffer i gæsternes mål.

Ikke den bedste start for Herlev, hvis selvtillid er mere end vakkelvoren, efter en sæsonstart hvor der i aller højeste grad har knebet med at score mål.

Det burde være blevet til yderligere lyseblå scoringer i første halvleg. Omkring den halve time brændte det rigtig på, med store hovedstødschancer til Daniel Udsen og Morten Juul Hansen.

Også Anders Holst var nærgående efter en god aktion på venstrekanten.

Efter pausen fortsatte FC Helsingør dominansen, med to store chancer til Jonathan Nielsen indenfor ét minut. Daniel Udsen fik også en scoringsmulighed, dog godt hjulpet af Herlev-backen Anders Fosggard.

Netop som frustrationerne over de manglende mål begyndte at indfinde sig, kom der imidlertid gang i måltavlen.

Jeppe Christiansen førte et opspil frem i venstre side, der endte hos fodrappe Anders Holst. Han udfordrede sin direkte modstander og afsluttede med et flot mål, placeret i det lange hjørne udenfor Christian Schäffers rækkevidde.

Det burde have været afgørelsen, men Herlev fik en livline kort efter. Mads Hamberg kunne ikke holde et frispark fra Emil Kjærsgaard og returen kunne forsvarsspilleren Edigeison D Almeda let sende i nettet til reducering.

Det gav ny gejst hos de sortklædte Herlev-spillere, der forsøgte at spille sig frem til en udligning. Den var dog ikke tæt på og istedet kunne Benny Gall igen kaste sine velkendte jokere på bordet.

Jonas Kallehauge og Frederik Frick har gjort det før – og gjorde det igen. Hurtige Frick løb fra gæsternes forsvar i højre side og fandt Kallehauge midt foran mål.

Dybt inde i overtiden blev det så 4-1, da Kasper Kristensen flugtede bolden op i nettaget til årets anden scoring fra anføreren.

Om sine super-subs sagde Benny Gall efterfølgende til Frederiksborg Amts Avis:
– Det er det fine ved vores hold, at vi har mange gode spillere. Det, der er endnu bedre er, at der ikke er nogen, der sidder og surmuler ude på bænken. Det er folk, der vil Helsingør det bedste og det kommer de to ind og viser. Det er meget tilfredsstillende.