FC Helsingør – Fredensborg BI 1-1

Træningskamp, 16. januar 2017 i Helsingør Idrætspark

Tobias Christensen scorede et glimrende solomål kort efter pausen, men FC Helsingør måtte nøjes med 1-1 mod et godt kæmpende Fredensborg-hold. Foto: Claus Birch.

Med bare en uges træning i benene tog FC Helsingør mandag aften imod Fredensborg BI på kunstgræsset ved Helsingør Hallen. En nabodyst der meget passende endte i pointdeling, efter en kamp hvor FCH godt nok sad på størsteparten af spillet og producerede de største chancer, men hvor naboerne fra 2. division forsvarede sig tappert.

Steffen Petersen spillede de første 45 minutter og ligner FCHs nye keeper. Foto: Claus Birch

Cheftræner Christian Lønstrup havde valgt at give de fleste af efterårets stamspillere en fridag og det betød at de unge og prøvespillerne fik lov at vise sig frem.

I målet spillede Steffen Petersen de første 45 minutter og ligner efterhånden den sidste keeper i trioen med Aris Vaporakis og Mikkel Bruhn. Petersen havde dog ikke så meget at lave i de første 45 minutter, hvor gæsternes nye keeper Yousuf Butt til gengæld fik lov at vise sig frem.

Martin Fisch gjorde det overbevisende i det centrale forsvar. Foto: Claus Birch

I det centrale forsvar stillede Lønstrup med HIK-spilleren Martin Fisch. En hurtig og påpasselig type, der gjorde det fremragende og spillede samtlige 90 minutter.

Efter pausen var der indhop til blandt andre Rasmus Gasberg, Anders Junge samt U19-spilleren Icare Djiki Gnenzeko.

Der blev ikke scoret i en forholdsvis chancefattig første halvleg. Til gengæld gik det stærkt efter pausen, hvor Tobias Christensen scorede på et flot sologennembrud, efter forarbejde at netop indskiftede Vito Hammershøy-Mistrati.

U19-spilleren Icare Djiki Gnenzeko kom ind og spillede højre back de sidste tyve minutter. Foto: Claus Birch

Gæsterne fik dog efterhånden spillet sig til nogle muligheder og Joakim Dam var tæt på med et frispark der drønede på målrammen. Syv minutter før tid faldt så udligningen, da Mathias Timmermann lige fik listet bolden over Aris Vaporakis.

Rasmus Gasberg spillede det meste af anden halvleg for FC Helsingør. Foto: Claus Birch

– Vi har kun trænet en uge, og jeg skulle se vores prøvespillere for at få nogle signaler om, hvad det er, vi har med at gøre. Jeg ved jo godt, hvad A-kæden kan, men alle de andre skal have spilletid, sagde Christian Lønstrup.

 – Jeg så en god boldomgang og vi havde et godt flow i vores spil. Vi spillede kun med en decideret boksspiller og de stiller med fem i bagkæden. Så vi skulle løse nogle problemer i små områder mod mange modstandere.  Det var en god test af vores forsvarsspillere, der bliver efterladt alene på en halv bane, tilføjede FCH-træneren.
 .
Træningskamp
Mandag d. 16. januar 2017, kl. 17:30 på kunstgræs ved Helsingør Hallen

FC Helsingør – Fredensborg BI
1-1 (0-0). Tilskuere: 60
1-0 Tobias Christensen (47)
1-1 Matthias Timmermann (83)

FC Helsingør (4-3-3): Steffen Petersen – Oliver Fihl, Martin Fisch, Morten Hegaard, Matthias Andersen – Alexander Fioretos, Mikkel Fossum Basse, Johannes Ritter – Essam Salamoun, Jonathan Nielsen, Tobias Christensen.
Reserver: Aris Vaporakis, Icare Djiki Gnenzeko (U19), Rasmus Gasberg, Anders Junge, Vito Hammershøy-Mistrati.
Cheftræner: Christian Lønstrup

Fredensborg BI (4-5-1): Yousuf Butt – Tobias Nilsson, Mads Heidelbach Hansen, Aske Victor, Simon Pedersen – Zakaria El-Ouaz, Sebastian Jensen, Jonas Jakobsen, Mads Kaalund, Nicklas Skou – Austin Smith.
Reserver: Adrian Kappenberger, Christian Kjær, Agro Parfait, Alexander Johansen, Mads Skovby, Faruk Göde, Matthias Timmermann, Morten Rønne, Tobias Toftesgaard, Joakim Dam, Luca Dibiasi.
Cheftræner: Claus Larsen

Dommer: Benjamin Willaume-Jantzen