FC Helsingør – FC Roskilde 2-0

1. Division, 21. august 2016 på Helsingør Stadion

Det er ikke altid størrelsen på pengepungen, der er afgørende for succes på grønsværen. Søndag måtte storsatsende FC Roskilde igen ned og bide i græsset, da FC Helsingør’s velspillende kollektiv tog de tre point i det sjællandske derby. En kamp der bød på målchancer i overflod, men også to særdeles habile målmandspræstationer af Mikkel Bruhn og Frederik Schram.

Mads Danekilde scorede sit første mål for FCH, i sin kamp nummer 49.

Specielt gæsternes forsvar virkede bemærkelsesværdig usammenspillet, når de kreative FCH-spillere satte fart i støvlerne. Det skabte mange indlæg fra kanterne og især André Riel og Philip Zinckernagel skabte ravage i Roskilde-forsvaret. Tættest på scoring var André Riel, men på klods hold reddede Frederik Schram bolden med hovedet.

FODBOLD: Mads Danekilde (FC Helsing¿r) tiljubles af Nicholas Marfelt efter scoringen til 1-0 under kampen i 1. Division mellem FC Helsing¿r og FC Roskilde den 21. august 2016 pŒ Helsing¿r Stadion. Foto: Claus Birch
FODBOLD: Mads Danekilde tiljubles af Nicholas Marfelt efter scoringen til 1-0. Foto: Claus Birch

Gæsterne havde ikke bolden så meget, men var til gengæld ikke ufarlige, når chancerne bød sig. Martin Andersen forsøgte sig med et lop over Mikkel Bruhn og var decideret uheldig, da bolden tog undersiden af overliggeren og sprang ned i favnen på Helsingør-keeperen.
– Vores centrale forsvarsspillere fik ikke altid støttet backs nok og så blev der for stor afstand. Det fik vi talt om i pausen, så vi fik sideforskudt noget bedre, forklarede FC Helsingørs cheftræner Christian Lønstrup.

Hans mandskab formåede at holde nullet for tredje hjemmekamp i træk, men måtte konstatere at gæsterne tilspillede sig langt flere chancer, end sæsonens tidligere modstandere på Helsingør Stadion.
– Nu var det jo ikke Andeby vi spillede mod. De kommer med en masse fine spillere, der også tjener mange flere penge end vi gør. Men de kom også, som vi forventede. Deres forsvar var på hælene i mange situationer og de skal være glade for deres målmand, der var klar, lød det fra Lønstrup.

Også gæsterne holdt nullet, men det var i den kedelige ende. Trods flere gode muligheder formåede FC Roskilde for fjerde gang i træk, at gå fra banen uden at score.
– Vi har lidt modgang lige for tiden, hvor marginalerne ikke rigtigt er på vores side. Vi mangler troen på det og dét er vel forskellen på Helsingør og os. Vi rammer overliggeren og bliver snydt for et straffespark på Mark Leth. Sådan er det bare, når man har modgang, forklarede gæsternes cheftræner Anders Theil.

Han kunne se FC Helsingør fortsætte presset efter pausen og det gav bonus efter bare seks minutter, da backen Mads Danekilde tordnede bolden i nettet til 1-0.

FC Roskilde svarede igen med at sætte Mark Leth Pedersen ind på højrekanten og Morten Nielsen på toppen. Især sidstnævnte gav i dén grad gæsternes angrebsspil nyt liv og det skabte plads til Bajram Fetai, der fik to gode scoringsmuligheder, men igen måtte erkende at slutproduktet manglede.

Men presset gav bagslag i slutfasen, hvor FC Helsingør lukkede opgøret på en omstilling. Mikkel Bruhn sparkede langt, hårdt og præcist til André Riel, der satte Anders Nielsen af i en direkte løbeduel, inden han iskoldt scorede til 2-0.

Med nederlaget indtager FC Roskilde nu næstsidste pladsen i 1. division, mens FC Helsingør tilbageerobrede rækkens andenplads.

1. Division, 5. runde
Søndag d. 21. august 2016, kl. 13:45 på Helsingør Stadion
FC Helsingør – FC Roskilde
2-0 (0-0). Tilskuere: 827
1-0 Mads Danekilde (51)
2-0 André Riel (83)

FC Helsingør (4-4-2): Mikkel Bruhn – Mads Danekilde (75.: Johannes Ritter), Andreas Holm, Rasmus Minor Petersen, Nicholas Marfelt – Mads Aaquist, Mikkel Fossum Basse (75.: Morten Bertolt), Vito Hammershøy-Mistrati, Anders Holst (72.: Ricki Olsen) – Philip Zinckernagel, André Riel.
Ikke benyttet: Daniel Jespersen (M), Matthias Andersen, Essam Salamoun, Martin Koch.
Cheftræner: Christian Lønstrup

FC Roskilde (4-5-1): Frederik Schram – Simon Richter, Daniel Segev Jørgensen (75.: Nicklas Halse), Stefan Hansen, Anders Nielsen – Jesper Blicher (56.: Mark Leth Pedersen), Mikkel Thygesen, Mikkel Nøhr, Jesper Bech, Martin Andersen (62.: Morten Nielsen) – Bajram Fetai.
Ikke benyttet: Kasper Tvede (M), Oscar Buch, Valon Ljuti.
Cheftræner: Anders Theil

Advarsel: Mark Leth Pedersen (78), FC Roskilde.

Dommer: Benjamin Helm Svedborg