FC Helsingør får bøde for romerlys

Romerlys koster 35.000 kroner

Romerlys blandt FC Helsingør-fans under kampen i ALKA Superligaen mellem FC Helsingør og AGF den 29. september 2017 på Helsingør Stadion. Foto: Claus Birch

Kampen mod AGF den 29. september blev dyr for FC Helsingør, i mere end én forstand. På grønsværen tabte FCH hele 1-5 og nu er klubben også blev idømt en bøde på 35.000 kroner.

Det sker fordi en mindre gruppe af Helsingørfans afbrændte romerlys og kastede genstande på banen efter de AGF-spillere der løb og varmede op. Klubbens kontrollører fik hurtigt stoppet romerlysene og efterfølgende er én person blev identificeret og idømt et års karantæne.

Direktør Janus Kyhl opfordrer på klubbens hjemmeside fansene til at tænke sig om:
– Vi accepterer dommen, og tager den til efterretning. Jeg vil i den forbindelse gerne appellere kraftigt til vores fans om ikke at gøre de her ting. Vi er stadig en klub der vender hver en øre, så de her bøder kan have en ret stor indflydelse på vores økonomi, især i gentagelsestilfælde.

– Derfor kommer vi også til fremover at slå hårdt ned på brug af pyroteknik, og folk der kaster ting på banen. Hvis man bliver grebet i de her ting, vil man få et års karantæne fra Helsingør Stadion, og jeg vil gerne understrege, at vi fra klubbens side finder den form for adfærd totalt uacceptabel.

Direktøren understreger dog samtidig, at flertallet af tilskuere heldigvis opfører sig ordentligt.
– Jeg vil dog også gerne understrege, at vi stadig er meget glade for den opbakning vi har i hele byen, samt at vi kun taler om et meget lille mindretal af fans, der ikke kan finde ud af at opføre sig ordentligt. Vi har været fint tilfredse med afviklingen af kampene, der generelt har foregået i god ro og orden, og vi vil arbejde målrettet på at det bliver ved med at være sådan fremover.

FC Helsingør har på søndag mulighed for at sætte ny stadionrekord, når Brøndby IF kommer på besøg. Den hidtidige rekord på 5.348 tilskuere blev sat da FC København besøgte Helsingør den 17. september.