FC Helsingør – Eskilsminne IF

Træningskamp, 10. marts 2013 i Helsingør Idrætspark

Om det var den stride isnende kolde vind eller en lidt for nonchelant tilgang til opgøret, skal vi lade være usagt. Tilbage står dog indtrykket af, at FC Helsingør slet ikke nåede op på niveau, da det lørdag blev til en 4-2 sejr over Eskilsminne fra den svenske 2. Division Södra.

Cheftræner Benny Gall måtte endnu engang se bort fra Frederik Frick og Casper Offenberg. Han havde desuden valgt at lade anfører Kasper Kristensen starte på sidelinien, sammen med rutinerede Peter Benjaminsen.

I deres sted spillede Laurits Lund hele opgøret, i første halvleg på den centrale midtbane og efter pausen i forsvaret. Derudover var der en hel kamp til nytilkomne Matthias Andersen på venstrekanten og også masser af spilletid til unge Mikkel Knudsen og Mathias Pepke.

FC Helsingør startede opgøret med vanligt højt pres og fint tempo og gjorde det svært for gæsterne, der niveaumæssigt svarer til Danmarksserien.

Efter knap ti minutter afsluttede Morten Juul Hansen – anfører i dagens anledning – på overliggeren og kort efter scorede Jonathan Nielsen så på et glimrende oplæg fra Samuel Agba.

Bare fem minutter senere blev det også 2-0. Oplægget kom fra Martin Junior Christensen i modsatte side, der klogt overspurtede svenskernes offsidefælde og serverede bolden på et sølvfad til topscorer Jonathan Nielsen.

Anden divisions topscorer burde såmænd også have scoret et tredje inden pausen, hvor også Anders Holst var nærgående.

I modsatte ende så man intet til gæsterne i den første halve time, men et fint mål i fjerneste målhjørne af Robin Book gav dem gejsten og kun heldigt forsvarsspil af FC Helsingør forhindrede en udligning inden pausen. En sikker udligning blev således forhindret da Martin Junior Christensen reddede på selve målstregen.

I pausen kom såvel Kasper Kristensen om Peter Benjaminsen på banen, mens blandt andre Jonathan Nielsen fik fri for tjeneste. Det udnyttede svenskerne til en chokudligning i første minut, da ingen gik til Christoffer Levi, da han trak ind i feltet.

Herefter fik FCH dog mere styr på begivenhederne og scorede fortjent yderligere to gange. Kasper Kristensen kom alene med målmanden og scorede sikkert og til sidst fik Mikkel Knudsen sendt Peter Benjaminsen på skudhold.

En helt fortjent sejr, men absolut ikke noget der kunne tilfredsstille Benny Gall:
– Det er en kamp der fortæller os, at hvis vi ikke investerer nok og yder fuldt ud, så kan alle hold være med. Det var langt under niveau og vi må have en snak om, at der skal vises en mere ydmyg indstilling til tingene.

– Man skal bare gøre det, man får besked på. Uanset om det er på banen eller om der skal slæbes tasker og kegler.

– Jeg synes vi kom fint fra start, men så blev det lidt for nemt. I pausen får vi lidt mere rutine på banen, men det var svært at komme tilbage på sporet, lød det fra Benny Gall.

FC Helsingør – Eskilsminne IF
4-2 (2-1). Tilskuere: 30
11.: 1-0 Jonathan Nielsen
16.: 2-0 Jonathan Nielsen
29.: 2-1 Robin Book
46.: 2-2 Christoffer Levi
54.: 3-2 Kasper Kristensen
85.: 4-2 Peter Benjaminsen