FC Helsingør – Bridges FC 3-0

Træningskamp, 8. juli 2017 på Helsingør Stadion

Nicolas Mortensen – her presset af Robert Acosta – kom på tavlen for første gang i FCH-trøjen, da han scorede til 3-0 i kampens sidste minut. Foto: Claus Birch.

Der blev bygget både på og udenfor banen, da FC Helsingør lørdag tog imod Bridges FC, i den sidste test før superligapremieren i Hobro på søndag.

Mens byggepladsen Helsingør Stadion endnu er et stykke fra at være superligaklar, så var det færdige billede en smule lettere at se på grønsværen. Cheftræner Christian Lønstrup havde igen valgt at stille med to mandskaber, der skiftede efter en times spil og han havde nogle helt konkrete ting for øje.

– Jeg blandede igen holdene lidt i dag, så det var ikke nødvendigvis start-11 på søndag, der startede inde i dag. Først og fremmest skulle jeg se Thomas Dalgaard, mens også Ricki Olsen og Anders Holst, der begge har været ude.

De gjorde alle tre et fint indtryk. Ricki Olsen og Anders Holst fik god plads i de fremadrettede aktioner og Thomas Dalgaard ligner en forstærkning af FC Helsingør-mandskabet, hvis ellers fysikken holder. Lørdag måtte han forlade banen i slutningen af første halvleg, med begyndende smerter i baglåret, men nåede forinden at give flere gode prøver på boksspiller-rollen.

Først og fremmest fordi han med sin fysik fik skabt ravage tæt under mål og fyldte mere i luftrummet, end de små boldspillere der omgav ham. Det gav også direkte FC Helsingørs første mål, da Dalgaard nåede højest og dirigerede bolden ned til Mads Aaquist. Den amerikanske keeper Michael Novotny gjorde sit bedste for at redde på stregen, men dommer Yasin Seker havde set bolden inde.

Thomas Dalgaard holdt kun 39 minutter, men nåede en assist til 1-0 målet. Foto: Claus Birch.

Få minutter efter blev det også 2-0, da André Riel lagde en bold indenom til fremstormende Frederik Bay. Kantspilleren viste også overblik og udplacerede den amerikanske keeper.

Målene kom efter en periode, hvor FC Helsingør havde sat sig på spillet, efter lige at have set de offensivt indstillede gæster fra Chicago lidt an.
– Det var fuld fart frem. De første ti minutter kom de sprintende frem og dét skulle vi lige finde ud af, hvordan vi fik spillet os ud af. Derfra lykkedes det næsten hver gang, sagde Anders Holst, der startede i en central midtbanerolle.

Holst er bare fire kampe fra at sætte sig på klubrekorden, men tager det ikke for givet, at han starter inde på søndag.
– Der er mange om buddet og jeg synes, at der er mange, der både træner og spiller godt. Jeg tror, vi kommer til at veksle mere med holdet og med opstillingerne i år, i forhold til hvem vi møder, mente midtbanespilleren.

Reid Strain og Daniel Stückler i kamp om bolden. FCHs prøvespiller kom på banen i anden halvleg. Foto: Claus Birch.

FC Helsingør havde chancer til yderligere et par scoringer inden pausen, men gæsterne fik reddet stormen af og i de sidste 45 minutter dalede kvaliteten gevaldigt. Som annonceret, skiftede Lønstrup hele holdet efter en times spil, hvor blandt andet de to prøvespillere Daniel Stückler og Adnan Mohammad kom på banen.
– De gjorde det ok, men jeg synes vi faldt lidt i anden halvleg og det blev for meget sommerkamp. Det gik nok lidt for meget ud over det indtryk, jeg skulle have set hos Adnan og Stückler, erkendte FCH-træneren.

Han fik dog en enkelt scoring at slutte af på, da Nicolas Mortensen på kampens sidste berøring, fik snittet Pierre Larsens afslutning i nettet. Et passende resultat mod en modstander, der bestemt ikke var på superliganiveau.
– Jeg synes, at de gav os god modstand. Man kunne have frygtet, at de var ringere, men de kæmpede bravt, gik til den og løb mange meter. Så alt i alt var det en god kamp, hvor vi også fik testet vores struktur i startfasen, inden vi fik scoret det første mål, mente Christian Lønstrup.

Den tidligere FC Nordsjælland-spiller Adnan Mohammad kom ind på højrekanten i den sidste halve time. Foto: Claus Birch.

Det blev kun til 39 minutter på grønsværen, så måtte den tidligere superligatopscorer Thomas Dalgaard forlade banen. Noget tidligere, end både han og Christian Lønstrup havde planlagt.

– Meningen var, at jeg skulle have spillet en time, ligesom de andre. Men det har været nogle hårde dage på træningsbanen, siden jeg kom i tirsdags. Så da jeg mærkede lidt i baglåret, valgte jeg at gå ud. Det er ikke nu, jeg har lyst til at være skadet i 14 dage, lød det fra Thomas Dalgaard efter kampen.

Han har indtil nu været fint tilfreds med det, han har oplevet i Helsingør.
– Det har været en rigtig positiv oplevelse og planen er nu, at vi skal sætte os sammen og finde ud af, om vi kan lave en aftale. Der er nogle praktiske ender, der lige skal hænge sammen, blandt andet noget logistik, siger Dalgaard, der bor i Århus.

Står det til Christian Lønstrup, kan den 33-årige angriber tilføje FC Helsingør noget nyt i det offensive spil.
– Dalgaard giver os en helt anden dimension i forhold til luftspillet. Han er en god station, at spille op på og han var også med i det første mål, hvor bolden blev spillet ned i blindsiden. Man kan godt se, at han har spillet på højere niveau og er meget atypisk, i forhold til de angribere vi ellers har i truppen.

– Vi har tit for mange, der gerne vil have bolden og lave en masse kreativt, hvor han er lidt den modsatte vej. Desværre havde han lidt problemer med sit baglår og jeg havde gerne set ham spille lidt længere tid. Men han giver os en dimension, sådan en boksspiller, vi ikke rigtig har, efter vi mistede Martin Koch, forklarede FCH-træneren.

Træningskamp
Lørdag d. 8. juli 2017, kl. 14 på Helsingør Stadion

FC Helsingør – Bridges FC
3-0 (2-0). Tilskuere: 400
1-0 Mads Aaquist (17)
2-0 Frederik Bay (21)
3-0 Nicolas Mortensen (90)

FC Helsingør (3-5-2): Mikkel Bruhn (60.: Aris Vaporakis) – Søren Henriksen (60.: Alexander Fioretos) , Andreas Holm (60.: Morten Hegaard), Martin Frisch (60.: Mathias Johannsen) – Ricki Olsen (60.: Johannes Ritter), Anders Holst (60.: Tobias Christensen), Mads Aaquist (60.: Daniel Stückler), Mikkel Basse (60.: Frederik Roepstorff), Frederik Bay (60.: Adnan Mohammad)— André Riel (60.: Pierre Larsen), Thomas Dalgaard (39.: Nicolas Mortensen).
Cheftræner: Christian Lønstrup.

Bridges FC (3-5-2): Michael Novotny – Yonda Abogunrin, Nigel Marples, Luke Read – Isaac Sutton, Masanobu Egawa, Simon Megally, Patrick Yim, Takuto Yasuoka – Yuki Koizumi, Chris Ramirez.
Indskiftede reserver: Scot Angevine, Grant Bell, Albert Arabik, Eric Panzer, Mark Winhoffer, Elyas Ingram, Ty Seager, Reid Strain, Robert Acosta, Matt DeKryger, Phil Fives, Abbai Habte, Daniel Schiller, Suleiman Thomas, Sidney McClain
Cheftræner: Bret Hall.

Dommer: Yasin Seker