Ex-FCH’er Paw Bendixen går trænervejen

Ny assistenttræner i Boldklubben Avarta

Med 109 førsteholdskampe for FC Helsingør er Paw Bendixen én af kun otte spillere der har rundet det skarpe hjørne i den lyseblå trøje. Den nu 28-årige midtbanespiller var i FC Helsingør i to perioder frem til sidste sommer, hvorefter det blev til et enkelt år hos Fremad Amager.

Trods den relativt beskedne alder er den aktive karriere imidlertid nu ved at være et overstået kapitel. Paw Bendixen har netop indgået en aftale med Boldklubben Avarta, hvor han skal være assistenttræner for Thomas Vesth Hansen.

– Jeg vælger trænervejen allerede, fordi jeg ikke har benene til at spille selv længere – det seneste halvandet år har jeg været småskadet med adskillige muskelskader på grund af overbelastning og jeg har gigt i knæene som gør utroligt ondt efter hver kamp. Så jeg var blevet træt af at skulle ligge 4 dage efter hver kamp med benene oppe og på smertestillende piller, for at kunne komme ud af sengen, fortæller han til FCHNET.

Tanken om at stoppe er således ikke ny for den tidligere så kompromisløse spiller.
– Beslutningen om at stoppe har ulmet i mine tanker i et års tid nu, for det har været svært at give slip. Men da Avarta ringede, så var jeg nærmest ikke i tvivl længere. Jeg har altid villet gå trænervejen og muligheden for at blive assistenttræner i en 2. divisionsklub er et rigtig god sted at starte og under Thomas så skal jeg nok lære en del, fortæller han.

Paw Bendixen (Elite 3000) presses af Mikkel Thygesen (Br¯ndby).
Paw Bendixen presses af Mikkel Thygesen i pokalkampen mellem Elite 3000 og Brøndby IF i efteråret 2011. Foto: Claus Birch.

– Så jeg glæder mig rigtig meget til det her og er sikker på, jeg bliver en god træner. Det bliver spændende at stå på den anden side af kridtstregen og det bliver starten på en ny fase i mit fodboldliv og jeg syntes det er et rigtig godt sted at starte.

Paw Bendixen spillede ellers en træningskamp for BSV lørdag mod Birkerød, men måtte erkende at hverken lysten eller benene kunne bære.
– Jeg trænede med i BSV i den forgangne uge for lige at se det hele an, se om lysten var der mere og om benene kunne mere uden smerter. Hvilket de så ikke kunne.

Dermed er der også mere eller mindre sikkert, at det ikke biver i rollen som spillende assistenttræner vi skal gense Paw Bendixen, når Avarta gæster Helsingør Stadion den 13. oktober.
– Jeg skal udelukkende være træner. Hvis det bliver nødvendigt, på grund af skader eller lignende, så river jeg støvlerne på. Men det er assistenttræner min stillingsbetegnelse er, slutter Paw Bendixen til FCHNET.