Erfaren trio forlader FC Helsingør

Ingen kontraktforlængelser til Andreas Holm, Ricki Olsen og Thomas Kristensen

Andreas Holm – her i kamp med Emiliano Marcondes i en Superligakamp mod FC Nordsjælland, var med på hele turen fra 2. Division til Alka Superligaen. Foto: Claus Birch

FC Helsingør’s comeback i NordicBet Ligaen bliver uden tre af klubbens mest rutinerede spillere. Af en pressemeddelelse i dag fremgår det, at hverken anfører Andreas Holm, kantspilleren Ricki Olsen eller midtbaneorganisatoren Thomas Kristensen får forlænget deres kontrakter.

Alle tre havde kontraktudløb denne sommer, og mens 31-årige Ricki Olsen ikke har været i aktion siden Corona-pausen, så var både Andreas Holm (31) og Thomas Kristensen (37) med i oprykningsspillet, til at spille FCH tibage i den næstbedste række.

–  Alle tre har leveret en jætteindsats i FCH-trøjen. Ikke mindst Andreas Holm, der har været hos os i næsten seks år, deraf en del som anfører. Holm har været en markant personlighed for os, og har i dén grad optjent sit helt eget kapitel i historien om FC Helsingør, så ham sender vi en særlig tak, siger klubbens sportslige ansvarlige Brian Gellert.

Han lægger ikke skjul på, at det blandt andet handler om økonomi og et generationsskifte på holdet.
– Klubben har besluttet, at tiden er den rette for fornyelse i truppen, hvorfor vi desværre må sige farvel til nogle erfarne og yderst vellidte spillere i truppen. Men der er for os også et økonomisk aspekt der spiller ind. Når man har en trup med en høj gennemsnitsalder er den også dyrere, og det er stadigvæk noget vi er nødt til at have stor fokus på, oprykningen til trods. Så for ”TK” og Holm har vi besluttet, at det giver mest mening med et generationsskifte nu, deres mange kvaliteter som fodboldspillere til trods.

– For Rickis vedkommende var det hans egen beslutning, at han fremover primært vil koncentrerer sig om familielivet og sine studier, og han meddelte os for et stykke tid siden, at det ikke ville blive aktuelt med en forlængelse.

– Jeg vil gerne på vegne af klubben takke alle tre spillere for deres tid i FC Helsingør, ikke mindst deres bidrag til denne sæsons altafgørende oprykning fra 2. Division, og ønske dem al held og lykke med deres videre karrierer, slutter Brian Gellert.

Andreas Holm nåede 149 kampe for FCH, mens Ricki Olsen spillede 130 og senest ankomne Thomas Kristensen fik 18 kampe.

Med de tre spilleres afsked, har FCH nu sagt farvel til fem spillere fra oprykningsholdet. Senest er angriberen Christopher Cortez taget tilbage til USA, mens Nicolas Mortensen fortsætter karrieren hos Östers IF i Superettan.

Klubben startede i dag træningen forud for den kommende sæson.