Divisionsforeningen Superliga-godkender Helsingør Stadion

Kapacitet på op til 6000 tilskuere på Helsingør Stadion

Der bliver Superliga-fodbold på Helsingør Stadion i den kommende sæson, hvis ellers klubben når at efterleve en række krav fra Divisionsforeningen, blandt andet om TV-produktion. Foto: Claus Birch

FC Helsingør kommer til at spille den kommende sæsons hjemmekampe i Alka Superligaen på Helsingør Stadion. Det blev klart i dag, da klubben fik den længe ventede godkendelse fra Divisionsforeningen.

 – Jeg skal ikke lægge skjul på, at det er nogle store udfordringer der ligger i, at få gennemført det her. Men det er vigtigt, at vi spiller i Helsingør, da dette er hele Helsingørs oprykning og jeg håber også, at alle i kommunen bakker op om dette initiativ, da det betyder meget for hele området heroppe, udtaler direktør Janus Kyhl.

Selvom FC Helsingør nu formelt har fået godkendelse til at afvikle kampene i sundbyen, ligger der dog fortsat et stort stykke arbejde i at få klargjort det bedagede anlæg. Der skal blandt andet oprettes flere indgange, mere catering, flere toiletfaciliteter, helt adskilt udebaneafsnit med en tribune med kapacitet på 1000 tilskuere samt yderligere en tribune ved siden af den nuværende hovedtribune. Dertil kommer lysanlæg der opfylder kravet om minimum 1000 Lux, kontrolcenter til sikkerhedsovervågning, øgede pressefaciliteter og etablering af set-up til TV-produktion.

Helsingør Stadion har fået Divisionsforeningens godkendelse og kan lægge græs til 2.runde-opgøret mod OB. Foto: Jane Birch / ClausBirchDK

Endelig skal FC Helsingør sikre et alternativt spillested, hvis Helsingør Stadion ikke er kampklart i den kolde periode fra november til marts.

– FC Helsingør vil i samarbejde med Helsingør Kommune nu arbejde på at få løst de krav Divisionsforeningen har stillet til at gennemføre kampene på Helsingør Stadion, og det er med stor glæde og forventning at vi ser frem til at kunne spille 2. runde af dette års Alka Superliga på Helsingør Stadion, skriver klubben på sin hjemmeside.

Til Superliga.dk siger turneringschef i Divisionsforeningen, Peter Ebbesen:
– De to møder vi har haft med FC Helsingør og Helsingør Kommune, hvor vi har gennemgået deres stadion minutiøst, har vist at både klubben og kommunen har en meget stor vilje til at etablere de nødvendige foranstaltninger, vi har meddelt dem som en minimumsstandard for kampe i Alka Superliga. Vi glæder os derfor over, at FC Helsingør får muligheden for at spille på eget stadion til glæde for klubbens fans og byens borgere, indtil de efter planen i sommeren 2018 har fået etableret et nyt stadion”

FC Helsingør har de sidste to sæsoner allerede spillet på dispensation til 1. division. En aftale der altså nu forlænges – og strammes – yderligere, med henblik på at et nyt stadion står færdigt i 2018.

Første superligakamp på Helsingør Stadion bliver dermed opgøret mod OB.

Den samlede tilskuerkapacitet på Helsingør Stadion er endnu ikke fastsat men forventes at blive på mellem 5.000 og 6.000 tilskuere.