Daniel Jørgensen hjem til FCH og trænerjob

Trænerdebut med FC Helsingørs U15-drenge i talentakademiet

Alexander Sørloth (FC Midtjylland) i klemme mellem Daniel Jørgensen og Andreas Holm (FC Helsingør) under kampen i ALKA Superligaen mellem FC Midtjylland og FC Helsingør den 3. november 2017 på MCH Arena i Herning. Foto: Claus Birch

Efter en lang karriere, der også bød på Superligafodbold, har 31-årige Daniel Jørgensen lagt støvlerne på hylden. Nu er han tilbage i FC Helsingør og et trænerjob i talentakademiet for U15-holdet.

Femten år med fodbold på eliteplan har sat sine spor hos den garderhøje midtstopper Daniel Jørgensen, der i sommer tog konsekvensen og stoppede som aktiv i FC Roskilde. I stedet er ringen sluttet for spilleren, der nu er tilbage i fødebyen Helsingør, og klar til at prøve  kræfter med trænergerningen.

– Det er fedt, det er jo en ny rolle, som jeg ikke er vant til. Det er jeg rigtig glad for. En ting er, at jeg brænder for Helsingør fordi jeg er opvokset her, men det er samtidig også en klub i fremdrift med gode rammer og store ambitioner. Jeg har altid elsket at spille fodbold, men jeg har haft nogle skavanker, som er blevet svære at komme sig over. Det har været svært for mig, at komme videre fordi jeg var fysisk ramt, så jeg vil hellere bruge min energi mere effektivt og give noget videre til de unge, siger han i et interview med Cementen.

FAKTA
Daniel Segev Jørgensen (f. 04.02.1991)
Position: Forsvar
Klubber som aktiv: Hornbæk IF, Helsingør IF, Elite 3000 Helsingør, FC Nordsjælland, Næstved Boldklub, FC Roskilde, FC Helsingør, FC Roskilde
Klubber som træner: FC Helsingør U15
Kampe / Mål for FCH: 46 / 4
Landskampe: Danmark U19 (12 kp) og Danmark U18 (4 kp) fra 2008-10

Ligeså hård han var på banen, ligeså rolig er han udenfor kridtstregerne. Og selvom rødderne er i Helsingør, så blev omvejen meget lang, før den solide forsvarsspiller kom til at trække FCH-trøjen over hovedet på klubbens bedste hold. Allerede som 15-årig blev han nemlig hentet til FC Nordsjællands talentakademi. Herfra skiftede han i 2010 til Næstved Boldklub, hvor han i løbet af seks sæsoner blev en af sydsjællændernes helt store profiler og bar anførerbindet i flere sæsoner. Derefter fulgte et år i FC Roskilde, inden FC Helsingør endelig fik overbevidst bysbarnet om at han skulle komme hjem.

Daniel Segev Jørgensen skrev en 2-årig kontrakt med FC Helsingør i sommeren 2017 og spillede sig i løbet af efteråret ind i startelleveren på superligamandskabet. Ialt blev det til 46 kampe og 4 scoringer inden han i sommeren 2019 vendte tilbage til Roskilde, der altså blev endestation for den aktive karriere.

– Min målsætning for det næste halvår er, at  jeg gerne vil bidrage med min erfaring, stifte bekendtskab med trænergerningen, tage lederskab og arbejde med truppen. Jeg glæder mig rigtig meget til det første halvår, fortæller Daniel, der sideløbende med fodboldkarrieren har uddannet sig til mental coach. Det vil jeg tage med i forhold til, at forstå spillerne og samtidig bidrage med det mentale. Jeg vil gerne ud af min komfortzone og prøve mig selv af, siger han til Cementen.

Hos FCHs bedste U15-drenge skal Daniel Jørgensen indgå i et trænerteam med cheftræner Martin Wood.