Uheldige Cortez siger farvel

Den amerikanske angriber får ikke forlænget sin kontrakt

Christopher Cortez måtte kigge meget langt – 10 måneder! – efter sin debut. Problemer med spillercertifikat, skader og Corona-pandemien gjorde opholdet i Helsingør til en prøvelse for den 32-årige amerikaner. Foto: Claus Birch.

Opholdet i FC Helsingør har været brolagt med forhindringer for den 32-årige angriber Christopher  Cortez. Og nu bliver det ikke længere for amerikaneren, der ikke får forlænget sin kontrakt. 

Chris Cortez blev hentet til Helsingør i august sidste år på en fri transfer, efter et år i Thailandsk fodbold.
– En fremragende tilføjelse til truppen, lød det fra sportsdirektør Matt Barnes, der tilføjede, at det var præcis den type spiller FCH havde været på udkig efter i transfervinduet.

Debut forsinket igen, igen og igen
Der opstod imidlertid problemer med at få hans spillercertifikat registreret og derfor måtte Cortez ikke spille officielle kampe for FCH hele efteråret.

Først i forårspremieren mod Brønshøj Boldklub lå en debut i luften, men en skade tvang ham til at sidde over. Få dage efter blev turneringen afbrudt af Corona pandemien, hvilket betød at Cortez først kun trække den lyseblå trøje over hovedet, da FCH tog imod Middelfart Boldklub i den første slutspilskamp i juni – godt ti måneder efter ankomsten til Nordsjælland.

FAKTA
Navn: Christopher Cortez
Født: 24. juli 1988
Position: Angriber
Klubber: Chivas (USA), Orange County FC (USA), Phoenix Rising FC (USA), Chonburi FC (Thailand), Ayutthaya United (Thailand), FC Helsingør.
Kampe/mål for FCH: 5 kampe/2 mål
Dén mulighed udnyttede han med en scoring og selvom det blev til spilletid i alle oprykningskampene, og yderligere et mål mod AB, lignede den 193 cm høje angriber aldrig en spiller, der for alvor faldt ind i FCHs spilsystem.

Hans sidste kamp blev oprykningsdramaet mod Jammerbugt FC, men Cortez kommer ikke selv til at spille NordicBet Liga for FCH.
– Vi har været glade for at have Chris her. Han er en god fyr, og en god fodboldspiller, men hverken han eller vi har helt fået det ud af hans ophold her, som vi havde håbet. Han viste sig, trods sine få kampe, som en afgørende spiller alligevel, da han trådte til med et par vigtige mål i de sidste kritiske kampe om oprykningen til NordicBet Ligaen. Chris kan i dén grad forlade Helsingør med løftet pande og følelsen af at have gjort en forskel for os på et meget vigtigt tidspunkt, lyder ordene fra sportslig ansvarlige Brian Gellert.

Det forventes at Cortez tager hjem til USA, hvor han angiveligt skulle være i dialog med en af sine tidligere klubber, Phoenix Rising FC.